SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Hayat Filminde Oynuyoruz"

0
Güncellendi - 2019-10-27 17:06:22
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Uluslararası Film Festivali Direktörü Haydar Işık, halkı festivale daha çok dahil etmek için planlar yaptıklarını söyledi.

Işık, kentteki bir restoranda düzenlenen istişare toplantısında, 15-19 Kasım'da düzenlenecek "9. Malatya Uluslararası Film Festivali"ne ilişkin bilgiler verdi.

Festival kapsamında daha önce yapılmayan bir kategorinin bu yıl uygulanacağını anlatan Işık, "Aslında figüran demek istemiyorum. Çünkü sinemaya çok büyük emekleri var. Ben bir sinema yönetmeni olarak konuşuyorum. Bir sahneyi kurduğunuzda ikili diyaloğun arkasında oturanlar orada trafik yapan gezen insanlar, sinemanın aslında olmazsa olmazlarıdır. Biz bu yıl 'sinemada olmazsa olmazlar ödülünü' de Malatya olarak vereceğiz." dedi.

Işık, Malatyalı olması dolayısıyla şehri iyi tanıdığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu şehri İstanbul'da yaşayan sinemacılara göre daha iyi biliyorum. Bu kentin sokaklarını, insanlarını iyi biliyorum çocukluğum burada geçti. Bununla ilgili çalışmalarımızı yaparken uluslararası arenada yarışacak filmlerimiz, ulusal filmlerimizin dışında etkinliklerin biraz daha eğitim amaçlı Malatya halkına yönelik olmasını planladım. Şehrimiz o kadar güzel bir şehir ki İstanbul'da bir sürü platolar kuruluyor, çok büyük paralar veriliyor  ama bizim kendi şehrimiz gerçek ve doğal bir platodur. Battalgazi'den Yeşilyurt'a Akçadağ'dan Darende'ye kadar gerçekten doğal bir plato."

Festivalde bu yıl sosyal içerikli eğitimlere önem verdiklerini bildiren Işık, şunları kaydetti:

"Festivali halkın içine nasıl daha çok dahil ederiz, halka nasıl yayarız diye planlar yaptık. Şu anda Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği ile önemli bir proje yürütüyoruz. Kimsesiz çocuklar ve sinemaya gönül vermiş diğer çocuklara bir eğitim başlattık. Festivalimizin ilk günü kısmet olursa kapalı çarşıya bir set kuracağız. Vali, belediye başkanı ve konuklarla seti ziyaret edeceğiz. Bu çocukların sinema adına neler yapabildiğini göreceğiz. Biraz daha çocukları sinemaya yöneltmek için sinemada yeteneklerini biraz daha öne çıkarsınlar diye böyle bir proje yaptık."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise festivalin Malatya'ya ve vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Sanatı toplum için yaptıklarını aktaran Gürkan, "Biz insanlar hepimiz dünya sinemasında bir hayat filminde oynuyoruz. Önemli olan dünya sinemasında oynadığımız hayat filmindeki rolümüz güzel olsun. Hem dünya için bize güzel olsun hem de gelecek hayatımız için güzel olsun." değerlendirmesinde bulundu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız