SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Birkaç Binanın Kamulaştırılması Kararını Verdik' .. Neresi, Kimin ve Kaça?

'Birkaç Binanın Kamulaştırılması Kararını Verdik' .. Neresi, Kimin ve Kaça?
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan bazı rezerv alanlarındaki tahliye edilmemiş yapıların kamulaştırılarak çalışmalara hız verildiğini söyledi.

Milletvekili Abdurrahman Babacan, kent merkezinde devam eden inşa ve imar çalışmalarını yerinde inceledi.

Saray Mahallesi, Atatürk (Kışla) ile Fuzuli Caddelerindeki rezerv alanlarında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Milletvekili Babacan, “ Bölgede bir süredir tahliye edilememiş yapılar vardı ve bakanlığımız ile bunlara ilişkin görüşmeleri yapmıştık. Buna göre birkaç binanın kamulaştırılması kararını verdik ve onlar bugün itibariyle kamulaştırıldı. Bunların yıkımı en kısa sürede gerçekleşecek. Diğer iki bina da önümüzdeki hafta itibariyle yıkılacak. Böylelikle alan tamamen boşalmış olacak ve inşaat bundan sonra hızlı bir şekilde akacak. Yaklaşık 6 bin fore kazığın kullanılacağı, bin 58 metre diyafram duvar ile inşa edilecek alanda konut ve ticarethanelerin altı 2 kat, bin 415 araç kapasiteli otopark olarak dizayn edildi. Şu an ihale aşamasında olan Saray Mahallesi'nin diğer etabının da aynı şekilde dizayn edildiğini söyleyelim. Yani konut ve ticarethane ve altı otopark olacak şekilde dizayn ediliyor” ifadelerini kullandı.

Çalışmaların tamamlanmasıyla kent merkezinde otopark sorununda ortadan kalkacağını kaydeden Babacan, mimari ve estetik açıdan da güzel bir yapının ortaya çıkması için gayret gösterdiklerini söyledi.

Bu arada, milletvekilinin rezerv alan bölgesinde bulunan, sahipleri de AKP'nin yöneticisi ya da yakın oldukları için uygulama kapsamına alınmayan bazı binalardan bahsettiği değerlendirilirken, bunların kimlere ait olduğu ve hangi fiyatla kamulaştırıldıkları bilgisini de açıklaması gerektiği belirtildi.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Ramazan (1 gün önce)
    Kaç kazık çakıldığı zaten TOKİ'nin sitesinde yer alıyor. Sen bana hak hukuk adaletten bahset
    %90
    %10
    Yanıtla
  • malatyalı (1 gün önce)
    şantiye şefinin yapması gereken açıklamaları vekiller yapıyor.proje zaten ankara dan .vekillerin malatya ya bir etkisi yok.maalesef vizyoner bir vekil bulamayacağız.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Murat (2 gün önce)
    Şu milletvekili diye seçilen insana bakın varmı bir projen memleket için yok yeter artık bu ekonomi nolacak haram olan faizi bu insanlar bu hale getirdi yazıklar olsun istifa etsinler
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Meşale olmada Malatya kalmazdı, iyi ki vekillerimiz var.
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Fırat (2 gün önce)
    Çok doğru bir karar İnşaat alanındaki eskiden kalma 4-5 bina bugünlerde yıkılır.
    %61
    %39
    Yanıtla