SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalı Olmanın Ayrıcalığını Yaşadık"

0
Güncellendi - 2018-12-11 05:26:02
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘1. Uluslararası Battalgazi Multidisipliner Çalışmalar Kongresi’ sona erdi. AKP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 11 alanda yapılan sunumun disiplinler arasında yapılan çalışmalara yeni ufuklar, yeni vizyonlar katacağını söyledi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘1. Uluslararası Battalgazi Multidisipliner Çalışmalar Kongresi’nin son gününde yapılan programa katıldı. Burada akademisyenler, doktora ve yüksek lisans öğrencileri ile bir araya gelen Başkan Gürkan, 1. Uluslararası Battalgazi Multidisipliner Çalışmalar Kongresi’nin Malatya için önemli bir kazanım olduğunu belirterek, il dışından gelen konuklara Malatya hakkında bilgiler verdi.

Gürkan, “Türk İslam tarihi açısından baktığınız zaman Anadolu’nun fetih süreci 400 yıl önce Malatya sancağından planlanmış ve fetih seferleri Malatya’dan başlamıştır. Biz bu yüzden ‘Anadolu’yu ana yurt yapan yerin adı Battalgazi’dir ve Malatya’dır’ diyoruz. Bu anlamda Malatya önemli bir merkezdir. Hem coğrafi anlamında, hem kayısının merkezi olması anlamında, hem medeniyet anlamında, hem de Türk İslam tarihi açısından önemli bir merkezdir. Böyle önemli bir merkezde Multidisipliner Kongresi’nin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu çalışmalarınız umarım faydalı olmuştur. Gerçektende 11 alanda bu çalışmaların yapılması artık günümüz teknoloji dünyasında tabiî ki bu tür faaliyetlerin, çalışmaların disiplinler arasındaki çalışma alanlarınızda yeni ufuklar, yeni vizyonlar geliştireceği kanaatindeyim. İnşallah bu süreç içerisinde, sizlerde gezip, görerek olumlu izlenimler edinmişsinizidir diye düşünüyorum. Malatya’yı gelip görenler, Malatya’yı tarif ederken, himmetli zatların yeri diye tarif ederler. Seçkin insanların yaşadığı yer diye tarif ederler. Kamil insanların yaşadığı yer diye tarif ederler. Bizim gerek meslek hayatımızda, gerekse siyasi hayatımızda gezdiğimiz yerlerde Malatyalı olmanın hep ayrıcalığını yaşadık. Nasıl yaşadık? Malatya’ya gelip burada yaşadığı süreç içerisinde memnun olarak ayrılanlar, siz başka yerde onunla karşılaştığınız zaman memnuniyetlerini sizin üzerinizde tezahür ettiğini gördüm. İnşallah Malatyalı hemşerilerimiz size güzel bir misafirperverlik örneği sunmuşlardır. Sizleri Malatya’mızda, Battalgazi’mizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Umarım yapmış olduğunuz bu disiplinler arası çalışmada sizlere ve alanlarınıza faydalı olur” dedi.

1.Uluslararası Battalgazi Multidisipliner Çalışmalar Kongresi Prof Dr. Mustafa Talas ise, “Başkanımıza bize yapmış olduğu anlamlı katkıdan dolayı bütün çalışma arkadaşlarımıza adına teşekkür ediyorum. Yükselmek omuz omuza olabilir. Yardımlaşma, birlik ve beraberlikle olabilir. Başkanımızın bu konudaki emin adımlarını daha ilerlerde Türkiye’de görecek” diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Mustafa Talas (5 yıl önce)
    Disiplinlerarası demek. Bilim literatürüne böyle yerleşmiş. Televizyonu nasıl değiştiremiyorsak, bunu da değiştiremiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (5 yıl önce)
    Multidisipliner ne yahu? Türkçesi yok mu bunun.. Malatya Haber geçenlerde Stand Up Weekend Of Malatya etkinliğine,. her neyse diye yazmış ve haklı olarak eleştirmiştiniz. Buna niye bir şey yazmadınız?
    0
    0
    Yanıtla
  • ZEKİNE (5 yıl önce)
    MULTİ DİSPLİN NE DEMEK ?????? 11 DALDAN BAHSEDİLİYOR ??????? KONGREDEN BAHSEDİYOR ?????? NE YAPILMIŞ ????? HABER DEĞİL LAF KALABALIĞI. SIRF GÜNDEMDE OLMAK İÇİN YAPAY GÜNDEMLER. FOS.FOS.FOS.FOS
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı44 (5 yıl önce)
    başkannn adamsın helal durmak yok
    0
    0
    Yanıtla
  • ben Multidisipliner nedir bilmiyorum kongrenin konusu nedir bir Ünüversite mezunu olarak bilmiyorum ..... vatandaşı mutlu edecek proje ve kongreler olmalı güzelim Malatyamızda SAYGILARIMLA
    0
    0
    Yanıtla