Derme Sulama Birliği Başkanı Abdullah Polat, 'Çerkezyazı Ovası'nın 16 yıl sonra sulamaya açıldığını söyledi.
Bu önemli alanın sulamaya başlanılması bize nasip oldu diyen Polat, "1995'den beri kanal inşaatı devam eden Çerkeyazısı'nı sulamaya açmak bize nasip oldu. Çerkezyazısı'nda biraz aksaklık var.Yapılan kapalı sistem boruları biraz sorunlu. Onu gidermeye çalışıyoruz. Çerkezyazısı'nda, tümü dikilir ve yeşillenirse 80 bin dönüm alan sulanması planlanıyor. Bu yıl 10 bin dönüme su verdik" ifadelerini kullandı.
"DERME KANALI YENİLENECEK"
Bu alandaki çiftçileri Derme Sulama Birliği'ne üye olmaya davet eden Polat, "Çiftçilerimiz de Derme Sulama Birliği'ne üye olup katkı paylarını ödeyip sularını alacaklarına inanıyorum. Senelerdir su sıkıntısı çeken Örnek Köy, Cafana ve Fatih ile diğer köyler yeşillenip eski adıyla, yeşil Malatya'nın oluşacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. Polat, 10 Haziran'da başlayan sulama sezonunun hemen hemen bitmek üzere olduğunu da ifade ederek, "Çiftçilerimize 4 su verdik. Bir su daha vermeyi düşünüyoruz. Bu sezonda hiçbir aksaklık olmadı. Barajda, gelecek yıl da yetecek kadar su var. 60 kişilik ekiple, 1940'da yapılan Derme Kanalı'nı yenilemeye çalışıyoruz. Bu konuda büyük mesafe kat ettik. Yedeklerle birlikte 40 kilometre kadar kanal onarımı yaptık. Onarım yapmaya da devam ediyoruz. 2012 yılı için de, kanallardaki sızıntıları önlemek, suyun israf edilmemesi için onarım çalışmalarımız sürecek. Ancak esas çözüm, kapalı sistemdir. Sulamada çözüm kapalı sistemdir. Hem su kaybı olmuyor, hem de açık kanal gibi suyun buharlaşarak kaybolmasını önlüyor. Bundan böyle çiftçilerimize kapalı sistem ve damlama sistemine geçmelerini öneriyoruz" dedi.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.