SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Pütürge'de Peş Peşe Depremler.. "Bize Ulaşan Sıkıntı Yok"

A- A+ PAYLAŞ

13.44'DE 4.6, 15.38'DE 4,3, 16.21'DE 4, 18.06'DA 4,4 BÜYÜKLÜĞÜNDE.. Malatya’nın Pütürge İlçesi’nde saat 13.44'te 5 kilometre derinlikte 4,6 büyüklüğünde, 15.38'de 4,3, 16.21'de 4 ve 18.06'da 4,4  büyüklüklerinde  depremler meydana geldi. Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, şuana kadar kendilerine ulaşan herhangi bir sıkıntının olmadığını söyledi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, Malatya'nın Pütürge ilçesi Sahilköy mahallesinde 4,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kandili Rasathanesi'ne göre ise depremin büyüklüğü 4,7 olarak ölçüldü. İkinci deprem, 15.38'de merkezi Pütürge- Yazıca olan 4,3 büyüklüğünde ikinci deprem kaydedilirken, üçüncü deprem 16.21'de Pütürge- Kökpınar, dördüncü deprem 18.06'da 4,4 büyüklüğünde Pütürge- Başmezra merkezli olarak meydana geldi.

Malatya merkezde de hissedilen depremler sonrası vatandaşlar kısa süreli bir panik yaşadı. Deprem sonrası dışarı çıkan esnaflar, daha sonra işyerlerine geri döndüler.

Malatya Valisi Aydın Baruş, AA muhabirine, Pütürge merkezli yaşanan depremlerin kent genelinde hissedildiğini söyledi.

Malatyalılara geçmiş olsun dileklerini ileten Baruş, "Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk haberi almadık. Jandarma ve AFAD ekipleri mahallelerle iletişim kuruyor. Şu ana kadar yansıyan olumsuzluk yok. Çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 24 Ocak'ta Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından kentte çok sayıda deprem meydana geldiğini hatırlattı.

Bugün de kentte en büyüğü 4,6 büyüklüğünde deprem olduğunu anlatan Gürkan, "Ülkemiz deprem kuşağında yer alıyor. Bu nedenle depremle yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Bunun için hem deprem tedbirleri hem de depreme dayanıklı yapıların oluşturulması bizim için ders niteliğindedir." dedi.

Gürkan, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Bugün meydana gelen depremlerle ilgili arkadaşlarımız hemen olay yerine gitti. Allah'a şükür can ve mal kaybı söz konusu değil. Pütürge ilçesinde şu an TOKİ vatandaşlarımız için deprem konutlarını hızla yapıyor. Temennimiz depremler bir daha olmasın." diye konuştu.

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, şuana kadar kendilerine ulaşan herhangi bir sıkıntının olmadığını ifade etti.

Sülük, depremi çok şiddetli hissetmediklerini kaydederek, “Daha önceki depremlere göre bu depremi şiddetli hissetmedik. Mahallelerimizde taramalara başladık, çalışmalarımız devam ediyor. Belediye ekipleri ile birlikte AFAD, Çevre ve Şehircilik ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Şuana kadar bize ulaşan herhangi bir sıkıntı yok” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Rıza Aktaş (3 yıl önce)
    Depremler kaçınılmaz önemli olan gerekli önlemleri ala biliyormuyuz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Vlkn44 (3 yıl önce)
    Hem fikir olduğumuz konu doğru deprem ülkesindeyiz evet doğru. Elazığ depreminden sonra nerdeyse her ay hatta her hafta 4 ve üzeri deprem oldu. Ve o depremde panikle insanlar yolları kitledi. Şimdi olası büyük bir depremde alternatif yollar varmı, beyler deresi viyadüğüne birşey olursa giriş çıkış alternatif varmı. Acil toplanma yerleri belirli mi halkın buralardan bilgisi varmı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Siyasiler sıkıntı olmasını bekliyor çevre yolu altındaki evler hepsi kerpiç evler 50 yıl 80 yıllık evler hiç bir önlem alınmıyor herşey sözde içrat yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilirkişi (3 yıl önce)
    Yav bu belediye başkanları ne kadar meraklı kendisini ilgilendirsin ilgilendirmesin her konuda açıklama yapmaya
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeşim diğer kurumlar kadar belediyeler çadır, lojistik,barınma ihtiyaçlarını karşılıyor açıklamada yapsınlar. Bilip bilmeden yorum yapmaya ne kadar meraklısın?
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    Çelikhan -Gölbaşı fayına dikkat. Bu fay zorlanıyor kırılacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Adıyamanlı (3 yıl önce)mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Celikhan erkenek fayı sıkintili o fay kirilirsa 6.8 siddetine kdar deprem uretme potansiyeli var
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Malatyayi etkiliyecek büyük deprem Sivrice poturge devamı sincik Çelikhan sürgü kapidere Gölbaşı deprem hattında olacak bir kirilmadir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Darendeli (3 yıl önce)
    Sürekli sallanıyoruz. Allah sonumuzu hayır eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Darendeli isimli kullanıcı yorumuna
    Sürekli Deprem oluyor Hala Çöşnük Mah Mehmet Buyruk caddesindeki, geçenlerde yıkılan binanın yanındaki binanında kolonları patlamış vaziyette öylece duruyor.Yani neden yıkmıyorlar.Bu depremler bu tür binaların yıkılmasına daha hızlı zemin hazırlıyor.Orada çocuklarımız geçiyor.Ama yetkililer uyuyor uyumayada devam ediyorlar. Lütfen yetkililer bir an önce bu tür binaları yıksın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Deprem uzmanlarından açıklama bekliyoruz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Aziz (3 yıl önce)
    Belediye başkana konuşmuşsa tamamdır sıkıntı yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazili (3 yıl önce)Aziz isimli kullanıcı yorumuna
    Geçenlerdede Selahattin Gürkan ,Çöşnükte yıkılan binanın oraya gelip incelemelerde bulunup , hemen hafriyatı kaldırıp yolu açacağız dedi.Ve aradan 15 gün geçti icraat yok. Herşey böyle unutuluyor.Gösteriş yapmayalım lütfen.lütfen.
    0
    0
    Yanıtla