SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bölge Adliye Mahkemesi Yeri İçin Valilikte Toplantı

Bölge Adliye Mahkemesi Yeri İçin Valilikte Toplantı
A- A+ PAYLAŞ

Kuruluşu tamamlanan ve Cumhuriyet Başsavcısı ataması da yapılan Malatya Bölge Adliye (İstinaf)  Mahkemesi’nin faaliyete başlayabilmesi için idari bina arayışı devam ediyor.

Malatya Bölge Adliye Mahkemesi’nin kuruluşuna ilişkin Adalet Bakanlığı kararı 10 Haziran 2022 tarihli  Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.  Ardından Batman Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Malatya Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı olarak atanmıştı.

Ekim 2022’de adli çalışmalara başlaması beklenen Malatya Bölge Adliye Mahkemesi ‘ne Malatya, Elazığ, Adıyaman ve Kahramanmaraş adliye bölgeleri bağlandı.  

Malatya Bölge Adliye Mahkemesi için idari bina arayışı devam ediyor.  

Malatya Bölge Adliye Mahkemesi idari binası için Malatya Valiliği’nde istişare toplantısı yapıldı.  

Vali Hulusi Şahin'in annesinin rahatsızlığı nedeniyle Malatya'da bulunmasından dolayı Vali Vekili Kenan Eskin başkanlığında yapılan toplantıya AKP Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı ve Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Müzeyyen Yıldırımoğlu, Malatya Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Ömer Mete, AKP İl Başkanı İhsan Koca, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay katıldı.

Toplantıda Malatya Bölge Adliye Mahkemesi için bazı binaların gündeme geldiği, SSK'nın eski il müdürlüğü binasının yetersiz bulunduğu, Elemendik'te daha önce otel olan ve okula dönüştürülen bir bina batşta olmak üzere  teknik ve alt yapısı konusunda bazı binaların değerlendirmeye, uygun görünmesi durumunda  Adalet Bakanlığı tarafından kiralanmasının gündeme geleceği öğrenildi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Veysel Derindağ (1 yıl önce)
    Bana göre eski Yimpaş binası çok uygundur.ulaşim sorunu da yok
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Bilirkişi (1 yıl önce)
    Yimpaş civarında uygun arsalar var oraya yapılmalıdır hem merkezin dışı hem merkeze çok yakın
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Özgür (1 yıl önce)
    Haber metnine göre ve yine haberdeki resme göre hemen hemen tüm kurumların temsilcileri toplantıya katılmış ve ancak Malatya Barosu toplantıda temsil edilmemiş. Nedendir acaba ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Seyyah (1 yıl önce)
    Bence BANAZI ya yapılmalı...
    %50
    %50
    Yanıtla
  • babacan (1 yıl önce)
    Askeri hastane yerine adliye binası yapılacak ve muhtemeldir ki, BAM da bu arsaya inşa edilecektir. Bu süreçte geçici olarak ve en verimli binanın, en düşük kira maliyetli bir binanın hızlı bir şekilde bulunması gerekiyor. Halihazırda boş olan kamu binaları yetersiz ise, özelden kiralamak tabii ki yapılabilecek tek hareket olacaktır. Ki halihazırda adliyenin ek binaları da kiralama yöntemiyle kullanılmaktadır. Elemendikteki binanın, şehre uzak olması hasebiyle kira tutarının diğerlerine nazaran çok daha düşük olacağı kanaatindeyim. İşleyişi itibariyle vatandaşla bir bağı bulunmaması hususu da düşünüldüğünde, şehre uzak olmasının sadece personel açısından sorun olacağı, vatandaşı etkilemeyeceği aşikar. Memleketimize hayırlı olmasını diliyorum.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Bir şehrin geleceğini öngören bir imar planı olmayınca işte böyle boş boş toplanır dağılırsınız. Böyük köyün böyük siyasileri her zaman olduğu gibi yine yandaş birine ait bir binayı kiralarsınız. Elemendik'deki özel sektöre ait okul binası nasıl yaaa!
    %85
    %15
    Yanıtla
  • hoca (1 yıl önce)
    malatya da niye yer bakıyorlar ki yakında elazığ a gider orda baksınlar
    %72
    %28
    Yanıtla
  • behlül (1 yıl önce)
    Siyasilerin arsasının olduğu bir yere yapılsın iyi rant olur bence
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Av.Atakan KAYA (1 yıl önce)
    Akp il başkanının toplantıda olmasına bir mana yükleyemedim.Ayrıca bina kiralamak yerine belediyeden karşılıksız yahut devlet arazisini temin edilip ileriye dönük olarak kapasitesi yeterli ölçüde olacak yeni bina yapında biraz mantıklı bir iş yapıldığı halkçada takdir görsün.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Hakan (1 yıl önce)
    Yeşilyurt gölet kısmında ablaya ait arsalardan biri olmazmi. Yada yeni cevreyolunda siyasilerin coreklendigi bı yerede yapılabilir bina
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Turan (1 yıl önce)
    yer arayışi icindesınız eskı askerı hastane en uygun bolge ve adlıye sarayı mümkünise burayı değerlendirin
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Vekillerimizin binaları hanlar çoktur birini tahsis ederler kirasınıda kendileri belirlerler Nede olsa devlet verecek kirasını
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)
    Elemendikteki otel ne alaka Allah aşkına. Oraya gidene kadar bir sürü binanın önünden geçiyorsunuz. Neden orası?
    %86
    %14
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    AKP li vekiller, AKP il başkanı, adli yetkililer, belediye yetkilileri ve vali vekili toplanmışlar Bölge Adliye Mahhkemesi binasına yer arıyorlar. Neden bu işlerde hiç bir zaman profesyonel hareket edilmiyor. Bu şehrin, şehir planlamacıları, nasıl büyüyeceği, hangi kurumların nerede olacağı önceden belli değil mi? Devamlı amatörce yapılan bu durumlardan plansız, programsız bir gecekondu büyükşehir ortaya çıktı.
    %92
    %8
    Yanıtla