SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bölgenin Çehresi Değişecek, Parmakla Gösterilecek'

0
Güncellendi - 2021-01-24 23:27:26
'Bölgenin Çehresi Değişecek, Parmakla Gösterilecek'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 24 Ocak depreminden etkilenen Battalgazi ilçesi Şehit Fevzi Mahallesindeki riskli yapıların yıkımına başlanıldığını ve mahalleye depreme dayanıklı modern binalar inşa edileceğini söyledi.

Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen Malatya'nın Battalgazi ilçesi Şehit Fevzi Mahallesi'ndeki riskli yapılar kentsel dönüşüm projeleriyle yenilenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oluruyla acil kentsel dönüşüm alanı ilan edilen 3 bin 181 nüfuslu Şehit Fevzi Mahallesi'ndeki çalışmalara başlandı. Söz konusu mahallede mevcut riskli yapıların yıkımı ve hak sahiplerine ise kira desteği ödemeleri gerçekleştiriliyor.

AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ile birlikte Battalgazi ilçesi Şehit Fevzi Mahallesi'nde incelemelerde bulundu ve mahalle sakinlerinin sorun ve taleplerini dinledi.

Çalık burada yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oluruyla acil kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde hak sahipleriyle görüşme, değer tespiti ve bin lira kira desteği işlemlerinin ardından bölgedeki konutlarda yüzde 80 oranında tahliyenin gerçekleştirildiğini ifade etti.

Çalık, bölgede tahliye işlemlerinin ardından yıkım çalışmalarının da devam ettiğini belirterek, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca yapılacak kentsel dönüşümle birlikte yeni inşa edilecek 768 modern konutlar, parklar ve yeşil alanlarla bölgenin çehresinin de değişeceğini ve parmakla gösterileceğini kaydetti.

Bölgede konutların yatay mimari yaklaşımla yapılacağını ifade eden Milletvekili Çalık, burada tapuları olan, hak sahibi vatandaşların kesinlikle mağdur edilmeyeceğini, depreme dayanıklı sağlam ve güvenli konutlarına kavuşacaklarını kaydetti.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Mahalledeki 110 dönümlük alanın riskli alan ilan edildiğini anımsatarak, alandaki dönüşüm sürecinde burada ikamet eden vatandaşlarla birlikte hareket ettiklerini söyledi. Güder, “Bu projeyle vatandaşlarımızın yaşam standartları artacak ve daha güvenli evlerde yaşayacaklardır" dedi. AKP Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci ise, sık sık mahalle sakinleriyle bir araya geldiğini ve insanlara en güzel şekilde evlerin teslim edileceğini ifade etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • Murat (3 yıl önce)
    Üye olmayan giremez ne arkadaş! Zaten akp'li olduğunuz için torpille falan işe girdiğinizi biliyorduk da bu kadar da ayrımcılık olmaz. Sanki hitler-yahudi ilişkisi gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Pembe tablolar çizmeye devam.Beydağı kentsel dönüşümünde ne oldu,ne durumda,ne yapıldı.unutuldu gitti.haberi bile yapılmıyor artık.eskilerin bir sözü var"tavuğun cücüğü,güzün sayılır"derler.hele görelim şehit fevzi mahallesi sakinlerine nasıl bir fatura çıkaracaklar.şimdi sadece mahalle sakinlerinin gazını alıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor (3 yıl önce)
    Buraya gelip boş boş yorum yapanlar..Birakinda orda yaşayanlar karar versin..Kimse sizin bu zurvalarinizi dinlemek zorunda değil..Orda yaşayanlar bizlerin ve iyi şartlarda yaşamak istiyoruz..Yapılacak olanlar bizim için önemli..Siz gidin kendi mahallenizle ilgili olanlarla ilgilenin...Bu nedir arkadaş bir haber olur hemen altına aynı adamlar saçma saçma yorumlar yazar..Adamlarin o kadar boş zamanı varmı hemen her konu ile ilgili saniyesinde yazıyorlar... Velhasıl kelam bu bizim mahalleyi ilgilendiren durum sizler gidin kendi mahallenizle ilgili yazın..Gerçi şundan da eminim sizin mahallenizle ilgili hiçbir sorun da yoktur belki de şehrin en güzel yerlerinde de oturuyorsunuz dur...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (3 yıl önce)Malatyaspor isimli kullanıcı yorumuna
    Evet zenginiz biz siz düşünün ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Tamam sıkıntı yok zenginsen..Bırak da biz düşünelim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan44 (3 yıl önce)
    Koskoca 1 yıl gemiş. Hani evlerrrr.... Boş boş muhabbetler.... Milletle aranızda cok ama cok mesafe oluştu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirro (3 yıl önce)
    He he durmak yok reklama devam Elazığ'da evler teslim edildi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Suat yildirim (3 yıl önce)
    Insallah dediginiz gibi olur ama sadece gelip konusmalar da her sey guzel olacak deniyor.evimizin resmi fiyati yok yapilacak evin fiyati yok 110 donum bir ada da 424 hak sahibi var herkez indirimden faydalanacakmi daha cok soru var ama hersey guzel olacak baska bisey yok.burada yasayan aileler yoksul hamal elarabaci insaatci yani umutsuz insanlar o yikik evlerde mutluydu.evi bosalt diyorsunuz kiralik ev tutman icin 1300 kira 1300 depozito 1300 emlakci 1000 lira abonelikler kis gunu kimin cebinde 100 lira varki bunlari yapsin.sayin buyuklerim laf ile olmuyor.enkazan 3 lira alip evini tasiyorlardi simdi onuda firmaya yedirdiniz.bakalim yolun basindayiz daha neler gelecek basimiza.
    0
    0
    Yanıtla
  • Suat yildirim (3 yıl önce)Suat yildirim isimli kullanıcı yorumuna
    1300 de tasima parasini unuttum sayin vekilim hersey guzel olacakmi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Tunahan (3 yıl önce)
    Bu Malatya mızın insanı ne hale gelmiş.herşeye bir kulp takma, olaylara ve kişilere laf sokma.nedir bu Allah aşkına,düzgünce fikrinizi ifade edin.illada birilerini sevmek yada sevmemek zorundaymış gibisiniz.söylemlerinize bakıyorum da gerçekten yazık.bugünki vebu haber için değil hemen hemen her gün takip ediyorum memlekette neler olmuş diye, lakin yorumlarınız haberlerin ve kişilerin önüne geçiyo.
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf (3 yıl önce)
    Hani keyf çayları.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (3 yıl önce)
    Bende akpye oy vermiyorum ama şuda bir gerçek ki tek çalışan vekilde sayın Çalık gibi görünüyor Ahmet Çakır nerede tüfekçi nerede ağbaba nerede bir vekil daha vardı onlar neredeler
    0
    0
    Yanıtla
  • mesafe hijyen maske (3 yıl önce)
    Çiğköfte, limonlu turp, ayran
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (3 yıl önce)
    İyiki aklım yerinde üye değilim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ankaralı (3 yıl önce)Basri isimli kullanıcı yorumuna
    :) :) kesinlikle içimi okudun kardeş
    0
    0
    Yanıtla