Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Belediye'ye bağlı Esenlik Şirketi'nin Türkiye'de şuanda sadece 3 tane tesiste üretilen doğal taş görünümündeki taş üretimi ile büz üretimi için tesis kurma çalışmalarının yürütüldüğünü söyledi.
Belediye Başkanı Çakır, Malatya Belediyesi'ne bağlı Esenlik Şirketi'nin son dönemde önemli atılımlar içerisine girdiğini ve Malatyalının sermayesini yeniden Malatyalıya hizmet olarak verdiğini söyleyerek, "Esenlik Şirketi, şuanda bölgenin en büyük şirketlerinden birisi. Cadde ve sokak düzenlemelerini önemli bir kısmını Esenlik üstlendi. Kompozit ve kilit taşı üretiminde bölgenin en büyük şirketi" dedi.
Esenlik Şirketi'nin yeni dönemde önemli yatırımlarda bulunacağını söyleyen Çakır, "Malatya Belediyesi büz ihtiyacını satın alarak karşılıyor. Esenlik büz üretimi ile ilgili olarak çok önemli adımlar attı. Yarı çapı 2 metre olan büzlerde olmak üzere her türlü büz üretimini yapacak. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor" şeklinde bilgi verdi. Türkiye'de şuanda sektöründe 3 tane fabrika bulunan doğal taş görünümünde taş üretim fabrikasının Malatya'da kurulması ile ilgili olarak Esenlik Şirketi'nin bir çalışma içerisine girdiğini belirten Çakır, "Doğal taş kalitesinde ve görünümünde olan taş üretimine geçeceğiz. Fabrika'yı ya İtalyan yada Almanlara kurdurtacağız. Bu konuda şirket yönetimi tekliflerini alıyor. Proje için yurt dışında da inceleme yapılacak. Ürettiğimiz taşın büyük bir kısmını dışarıya satacağız. Kuracağımız fabrikadan şuanda Türkiye'de 3 tane tesis bulunuyor. Bölgemizde ilk kez böyle bir tesis kurulmuş olacak" şeklinde konuştu.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.