SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bozkırın Ortasında Büyüleyici Bir Yer"

0
Güncellendi - 2019-07-02 01:48:26
A- A+ PAYLAŞ

 El değmemiş doğası, kanyonu ve bitki örtüsüyle Türkiye'nin 243. tabiat parkı ilan edilen Malatya'nın Darende ilçesindeki Günpınar (Aşudu) Şelalesi, ziyaretçilerine tabloları aratmayan manzara sunuyor.

Günpınar Kanyonu'nun bitimindeki sarp kayalıkların arasında bulunan ve yılın dört mevsimi ayrı bir güzelliğe bürünen Günpınar Şelalesi, yurt içi ve dışından çok sayıda turistin ilgisini çekiyor. Geçen yıl Türkiye'nin 243'üncü tabiat parkı ilan edilen Günpınar Şelalesi, doğal güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

Bozkırın "yeşil cenneti" olarak da nitelendirilen şelale, 40 metre yükseklikten dökülen soğuk sularıyla dikkati çekiyor.

İlçe merkezine ve D 300 kara yoluna 5 kilometre mesafedeki şelale, doğa, kamp, karavan ve fotoğraf tutkunlarına da ev sahipliği yapıyor.

- "Bozkırın ortasında büyüleyici bir yer"

Diyarbakır'dan Günpınar Şelalesi'ni görmeye gelen Tülay Güllü, AA muhabirine, şelalenin doğal güzelliğiyle adeta büyülendiklerini söyledi.

Şelaleyi ve doğasını çok beğendiğini dile getiren Güllü, "Burası gerçekten çok güzel ve büyüleyici bir yer. Ailecek çok beğendik. Gelirken bozkırın içerisinden böyle harika bir yerle karşılaşacağımızı hiç tahmin etmiyordum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes mutlaka burayı gelip görmeli. Doğa ile iç içe olmak isteyenler buradaki havayı teneffüs etmeli ve burada bir süre konaklamalı." dedi.

- "Doğa harikası bir yer"

Van'dan ailesi ile tatile çıkan Mehmet Sakızcıoğlu da daha önce belgeselde izlediği şelaleyi eşi ve oğluyla görmeye geldiğini ifade etti.

Tatil rotalarına Günpınar Şelalesi'ni de eklediklerini dile getiren Sakızcıoğlu, "Burası doğa harikası bir yer. Bazen gittiğiniz yer için pişman oluyorsunuz ben eşime burayı görünce iyi ki gelmişiz dedim. Bunaltan sıcaklarda burada olmak gerçekten harika bir duygu. Mutlaka yolu düşen herkes uğrasın." şeklinde konuştu.

AA

FOTOĞRAFLAR: Ayhan İŞCEN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • oy sayımı skandalı (4 yıl önce)
    adil bir seçim olsaydı efsaneyi göeürdünüz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (4 yıl önce)
    Efsane başkan demişsiniz biz bir efsanesini görmedik seçim olalı 3 ay oldu suan yerli turistin zirve yaptığı bölgelerden efsane başkan bir zahmet el atsın da zaten 2ay sonra sezon bitecek atsa ne atmasa ne.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan arslan (4 yıl önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    5 yıl boyunca el atılmamış günaydın demek lazım size, tabiki İsa bşk bu işi çözer çünkü o bir darende aşığı zaten ara vermeseydi darende şimdi bir başka güzel olacaktı ama İsa bşk yolluğunda beceriksiz yönetimler küçük düşünenler bu hale getirdiler , hiç merak etme İsa bşk kısa Zaman'da çözer zaten güzel ni projesi vardı kısa Zaman'da uygular
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan Malatya merkez (4 yıl önce)
    Harika bir yer efsane Başkan İsa Özkan Allah'ın izniyle Orayada el atacak geçmiş yönetim Oray'ı ihmal etmiş İsa bşk her sıkıntıya el atmış durumda Orayıda kısa Zaman'da yakışanı yapacaktır
    0
    0
    Yanıtla
  • bayram (4 yıl önce)
    o güzelim yerde ortalık berbat varır varmaz 25 tl alıyorlar giriş parası önemli değil alsınlada bakım temizlik y apsınlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (4 yıl önce)
    Orda bulunan tesis işletmesi çok kötü bir an önce el atılması Lazım turizm Gözde mekanına hiç yakışmıyor acil acil
    0
    0
    Yanıtla
  • şelale güzel de (4 yıl önce)
    mevcut işletmecilik sıfır
    0
    0
    Yanıtla