SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Bu Aşamayı Hayal Etmemiştim"

0
Güncellendi - 2016-05-12 17:14:05
A- A+ PAYLAŞ

‘BESYO Kariyer Günleri’nin konuğu Alima Yeni Malatyaspor teknik heyeti ve futbolcuları oldu.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) tarafından düzenlenen etkinliğe, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Alima Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü İrfan Buz, sportif direktör Ali Ravcı, kulüp müdürü Selçuk Günaydın, teknik heyet, futbolcular, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“ETKİNLİKLERİMİZİ MALATYA ŞEHRİYLE BİRLİKTE YAPIYORUZ”

Söyleşi öncesi konuşan İnönü Üniversitesi BESYO Okul Müdürü Prof. Dr. Davut Özbağ, “Biz, bu kariyer günlerinin İnönü Üniversitesi ile Malatya şehriyle bütünleşmesine çok büyük katkı sağladığını düşünüyoruz. Bu salon, bu tür etkinliklerde hınca hınç dolmaktadır. Sebebi de, bunu bütün Malatya şehriyle beraber yapıyoruz. Yeni Malatyaspor’da Malatya’nın bir gerçeği ve Malatya şehrinin takımıdır. İnönü Üniversitesi de, Malatya şehrinin üniversitesidir. Malatya şehri de, İnönü Üniversitesi’nin şehridir. Biz, bu duygu ve düşüncelerle bu etkinlikleri yapıyoruz” dedi.

“İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ TOPLUMUYLA, SİVİL TOPLUMUYLA, HALKIYLA, KURUMLARIYLA BARIŞIKTIR”

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise, söyleşiye katılan ilkokul öğrencilerini İstiklal Marşı’nı gür bir şekilde söyledikleri için tebrik etti.

Rektör Çelik, İnönü Üniversitesi’nin toplumla barışık bir üniversite olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: “Üniversitelerin bir görevi de toplumla, değişik kesimlerle iş yapabilecekleri alanda işbirliği yapmaktır. Ama bunu yaparken üniversite, üniversite olarak kalmazsa, yerel aktörlerin ve diğer faktörlerin etkisinde kalırsa üniversite olmaktan çıkar. O açıdan İnönü Üniversitesi toplumuyla, sivil toplumuyla, kurumlarıyla, şehriyle, halkıyla barışık bir üniversitedir. Ama bu barışıklık toplumla ve söylediğim kurumlarla barışık olmaktır. Eğer yoksa üniversite, diğer alanda farklılığını ortaya koymazsa şehrin diğer kurumlarıyla arasında fark kalmaz ve üniversite olmaktan çıkar” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN GERÇEKLERİ FARKLIDIR”

Yapılan konuşmaların ardından söyleşiye geçildi. Söyleşinin moderatörlüğünü İnönü BESYO Müdür Yardımcısı Murat Kayapınar yaptı.

Kayapınar, kariyer günlerine katıldıkları için Alima Yeni Malatyaspor teknik heyet ve futbolcularına teşekkür etti.

Alima Yeni Malatyaspor teknik direktörü İrfan Buz, güzel, renkli, içten ve sevgi dolu gençlerle bir arada oldukları için mutlu olduklarını ve severek etkinliğe katıldıklarını ifade etti.

Buz, konuşmasında, “Sakaryaspor’da oynarken Rizespor deplasmanına uçakla gittik. Orada maçı kaybettik. Maçı kaybettikten sonra otobüsle döndük. Türkiye’nin gerçekleri hakikaten çok farklıdır. Takımın ekonomik durumu iyi olduğu taktirde bazı şeyler doğru yapıldığında bazı şeyler doğru gidiyor. Futbolculuk dönemimde 28, 29 yaşındaydım ve bir ayağımda Almanya’da idi. Burada futbolu bu şartlar altında devam ettiremeyeceğimi düşündüm. İnşaat Teknikeri kendi mesleğimi de Almanya’da ikinci bir ayak olarak yaptım. Buda çok önemli. Genç arkadaşlarımız var, belki ileride profesyonel futbolcu olmak istiyorlar ama ne olursa olsun eğitiminizle bir arada yürütmeye çalışın. Okul gerçekten çok önemli. O sizin için her zaman bir sigortadır. Çünkü futbolculukta sakatlıklar ve farklı şeyler ortaya çıkabiliyor. Bende karar verdim ve Almanya’ya döndüm. 30 yaşımda antrenör olmaya karar verdim” ifadelerini kullandı.

“SPORTİF DİREKTÖRLÜK YARI YÖNETİCİLİKTİR”

Alima Yeni Malatyaspor’un sportif direktörü Ali Ravcı, sportif direktörlüğün zor bir görev olduğunu kaydederek, “Bence futbolculuk daha kolay. Hatta sportif direktörlüğe göre antrenörlük, teknik direktörlükte daha kolay. Her ne kadar Türkiye’de sportif direktörlük anlam ve yetki olarak tam anlamıyla yerleşmemiş olsa bile sportif direktörlüğün yarı yöneticilik vasfı vardır. Teknik heyet ile yönetim arasında, yeri geldiğinde futbolcu ile teknik heyet arasında ya da futbolcu ile yönetim arasında bir köprü görevi görür” dedi.

“ŞAMPİYONLUK KESİNLİKLE TESADÜF DEĞİLDİR”

Sarı kırmızılı takımın kaptanı ve kalecisi Vedat Kapurtu, şampiyonlukların tesadüfi olmadığını kaydetti.

Başarılı eldiven, şampiyonlukların tesadüfen kazanılmadığını ifade ederek, “Malzemecisinden masörüne, kulüp personeli, hocalar, yönetim, taraftar ve futbolcuları bütün olarak ele alırsak şampiyon olabilirsiniz. Biz, bireysel bir spor yapmıyoruz. Takım oyunu oynuyoruz. Bunun içinde takım olmak çok önemli. Diğer oynadığım takımlarda bunu başardık ve şampiyon olduk. Malatyaspor’da da bunu başardık ve şampiyon olduk” şeklinde konuştu.

“İSTANBUL BAŞAKŞEHİR KURUMSAL BİR KULÜP”

Alima Yeni Malatyaspor’un tecrübeli orta saha oyuncusu Sedat Ağçay, kendisine yöneltilen ‘oynadığın kulüplerde en kurumsal yapı hangisindeydi?’ sorusuna, “Net bir şekilde İstanbul Başakşehir olduğunu söyleyebilirim. Şuan ki başarısı da tesadüf değil. Ama bu kolay yakalanmıyor. Bu güç isteyen bir durum. Takımın arkasında belediye vardı. Belirli bir döneme kadar onları belediye destekledi. Şuanda kendi ayakları üzerinde durabilen bir kulüp oldu. Başarısı da oradan geliyor” cevabını verdi.

“FUTBOLU MAHALLE ARASINDA OYNARDIM”

Alima Yeni Malatyaspor’a Süper Lig ekibi Osmanlıspor’dan kiralık olarak gelen genç forvet oyuncusu Mehmet Umut Nayir ise, “Futbola geç başladım. Bir futbolcu için altyapı temeli büyük önem taşıyor. Ama bizim ülkemizde ne yazık ki sporla birlikte öğrenim hayatını devam ettirmek istersen ikisinden birini seçmen gerekiyor. En azından ailelerde böyle bir önyargı var. Bende küçüklüğümde genelde okula yöneldim. Sokak arasında mahallede aramızda hep futbol oynardık. 16 yaşında da şans eseri evimizin yakınında bulunan bir amatör kulüpte futbola başladım. O zamanlar bu aşamaya geleceğimi hayal etmemiştim. O zaman boş zamanlarımı değerlendirmek ve enerjimi atmak için gidiyordum ama daha sonrasında Anakara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanınca Ankaragücü’nde idmanlara çıktım ve şimdi buradayım” dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

a8

a9

a91

a92

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız