SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Çok Güzel Bir Karar Sağlık Camiası İçin"

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erol Karaaslan, yakın zamanda yürürlüğe giren Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) Onaylı Randevu uygulamasının olumlu sonuçlar verdiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından 13 Mayıs günü itibarıyla uygulamaya alınan Onaylı Randevu Sistemi'nde, randevuların iptal edilmesinin ardından boş kalan kapasite, hizmet bekleyen hastalar için değerlendiriliyor. 

Boş kalan her randevuda, sistemden randevu alamayan ancak talep bırakmış hastalara ulaşılacak ve öncelik talepte bulunan hastalara verilecek.

Malatya'da da başlayan uygulamayı değerlendiren Battalgazi Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erol Karaaslan, randevu alıp ancak gelmeyen hastalar nedeniyle sistemin zaman zaman tıkandığını ifade ederek, “Bu durum artık yüzde 30'lara kadar gelmişti. Bu da çok ciddi randevularda gecikmeye neden olabiliyordu. Sağlık Bakanlığı'mızın uygulamaya aldığı yeni sistem ile artık randevu alındığı takdirde bunun onaylanması gerekiyor. Bu çok güzel bir karar sağlık camiası için” dedi.

Sistemin devreye alındığı ilk günlerden itibaren sorunsuz bir şekilde çalıştığını da belirten Karaaslan, “Bizim hastanemizde geçen hafta yansıyan rakamlara göre 2-3 civarında hastaların sisteme dahil olamaması durumu karşısında ciddi bir sıkıntı yaşamadık. Yeni MHRS sistemi artık oturmaya başladı. Bunun da belli bir rahatlama getireceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • HASTA (3 hafta önce)
    Eğitim Araştırmadan randevu aldım gitmeme bir gün kala acil işim çıktı randevumu iptal ettim tekrar başka gün için randevu almaya çalıştım 15 gün randevu vermedi. bu bence çok yanlış bir sistem randevuma gitmemezlik yapmadım bir gün önce iptal ettiğim halde mağdur oldum
    %80
    %20
    Yanıtla