SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bu Maçın Değeri 3 Puandan Fazlası..

0
Güncellendi - 2021-03-19 18:31:13
Bu Maçın Değeri 3 Puandan Fazlası..
A- A+ PAYLAŞ

Süper Ligin 31.haftasında 20 Mart Cumartesi günü saat 16.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda Gaziantep Futbol Kulübü’nü konuk edecek olan Yeni Malatyaspor, zorlu ve kritik mücadeleden 3 puanla ayrılarak hem ikinci yarıdaki ilk galibiyetini almak hem kötü gidişi durdurmak hem de alt sıradaki rakipleriyle arasındaki puan farkını açmak istiyor.

Ligin 30.haftasını bay geçiren ve şuana kadar topladığı 31 puanla 13.sırada yer alan Yeni Malatyaspor, 31.haftada sahasında Gaziantep Futbol Kulübü’nü konuk edecek. Sarı siyahlılar, 20 Mart Cumartesi günü saat 16.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda oynanacak olan karşılaşmada mutlak 3 puanı hedefliyor.

9 MAÇTIR GALİP GELEMİYORLAR

Lig’de, sezonun ikinci yarısında oynadığı 8 karşılaşmada galibiyet elde edemeyen Yeni Malatyaspor, 28 haftalık süreçte 7 galibiyet, 10 beraberlik, 11’de mağlubiyet yaşadı. 9 haftadır galip gelemeyen sarı siyahlı takım, şuana kadar topladığı 31 puanın 19’unu sahasında, 12’sini ise deplasman maçlarında elde etti. Sarı siyahlılar, son 5 iç saha maçında ise hanesine sadece 1 puan yazdırabildi.

Bu sezon sahasında son galibiyetini 19.haftada Çaykur Rizespor’a karşı 4-1’lik skorla alan Yeni Malatyaspor, sonrasında oynadığı 5 iç saha maçında 4 mağlubiyet, 1’de beraberlik yaşadı.

İÇ SAHADA İSTİKRARSIZ BİR GÖRÜNTÜLERİ VAR

Süper Lig’de 9 haftadır galip gelemeyen ve sezonun ikinci yarısında şuana kadar oynadığı 8 karşılaşmada hanesine 3 puan yazdıramayan Yeni Malatyaspor, bu sezon özellikle sahasında oynadığı maçlarda istediği sonuçları alamamanın sıkıntısını yaşıyor.

Süper Ligin 30.haftasını bay (maç yapmadan) geçiren Yeni Malatyaspor, 31.haftada 20 Mart Cumartesi günü 16.00’da Yeni Malatya Stadyumu’nda Gaziantep Futbol Kulübü’nü konuk edecek. Lig’de 9 haftadır galip gelemeyen ve oynadığı 28 karşılaşmada 31 puan toplayan sarı siyahlılar, takımın yeni teknik patronu İrfan Buz ile birlikte çıkışa geçmenin hesaplarını yapıyor.

Lig’de, sezonun ikinci yarısında oynadığı 8 karşılaşmada galibiyet elde edemeyen Yeni Malatyaspor, 28 haftalık süreçte 7 galibiyet, 10 beraberlik, 11’de mağlubiyet yaşadı. 9 haftadır galip gelemeyen sarı siyahlı takım, şuana kadar topladığı 31 puanın 19’unu sahasında, 12’sini ise deplasman maçlarında elde etti. Sarı siyahlılar, son 5 iç saha maçında ise hanesine sadece 1 puan yazdırabildi.

Bu sezon sahasında son galibiyetini 19.haftada Çaykur Rizespor’a karşı 4-1’lik skorla alan Yeni Malatyaspor, sonrasında oynadığı 5 iç saha maçında 4 mağlubiyet, 1’de beraberlik yaşadı.

GFK 46 PUANLA YEDİNCİ SIRADA YER ALIYOR

Gaziantep Futbol Kulübü ise Süper Lig’de şuana kadar oynadığı 29 karşılaşmada hanesine 46 puan yazdırdı.

29 karşılaşmada 12 kez galip gelen kırmızı siyahlı takım, 10 karşılaşmada berabere kalırken, 7 karşılaşmayı ise kaybetti.

Gaziantep Futbol Kulübü, deplasmanda oynadığı 14 karşılaşmada ise 14 puan topladı. Kırmızı siyahlılar, 14 deplasman maçında 3 galibiyet, 5 beraberlik, 6’da mağlubiyet yaşadı.

İSTATİSİKLER NE DİYOR?

Opta Fact’in verilerine göre; Gaziantep FK ile oynadığı üç Süper Lig maçında galibiyet alamayan Yeni Malatyaspor (2B 1M), en az dört kez karşılaştığı 18 takım arasında sadece Bursaspor'u mağlup edemedi (2B 2M).

Yeni Malatyaspor'a rakip olduğu yedi lig maçının ikisini kazanan Gaziantep FK (3B 2M), iki galibiyetini de deplasmanda aldı (Süper Lig & 1. Lig).

Yeni Malatyaspor ile Gaziantep FK arasında oynanan son beş lig maçında toplam beş kırmızı kart çıktı (Gaziantep FK 4-1 Yeni Malatyaspor).

Süper Lig'de oynadığı son dokuz maçı kazanamayan ve son iki karşılaşmadan mağlup ayrılan Yeni Malatyaspor (4B 5M), bu sezon üst üste üç yenilgi almadı.

Deplasmanda yedi maçtır kazanamayan Gaziantep FK (2B 5M), Süper Lig'deki en uzun dış saha galibiyet hasretini yaşıyor.

Bu sezon öne geçtiği Süper Lig karşılaşmalarında Gaziantep FK'dan (15) daha fazla puan kaybeden tek takım Rizespor (22). Yeni Malatyaspor ise geri düştüğü maçlardan en fazla puan çıkaran takım konumunda (13).

Benjamin Tetteh, Süper Lig'de oynadığı son üç maçın ikisinde birer gol attı ancak bu iki gol de dış saha karşılaşmalarında geldi (vs Denizlispor & Gençlerbirliği).

Bu sezon Gaziantep FK formasıyla 12 gole doğrudan katkı sağlayan Muhammet Demir (7 gol & 5 asist), Süper Lig kariyerinin en yüksek sayısını tekrarlamak istiyor (2014/15'te Gaziantepspor formasıyla 10 gol & 3 asist).

Süper Lig'de görev yaptığı son iki maçta birer gol atan Gaziantep FK forveti Nohue Dicko, daha önceki 16 karşılaşmada tek gol kaydedebilmişti.

Süper Lig'de yabancı teknik direktörlerin çalıştırdığı takımlara rakip olduğu son dört maçın üçünü kazanan İrfan Buz, daha önceki altı karşılaşmada galibiyet alamamıştı (1B 5M).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

ARŞİV FOTO: İki takım arasında sezonun ilk yarısında Gaziantep'te oynanan maçtan

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Battalgazi44 (3 yıl önce)
    Plakayı yakalayamazsak işimiz zor, kesin almamız gereken bir maç.
    • Beğen
    0
    0
    Yanıtla
  • çakırrr (3 yıl önce)
    geçen haftayı bay geçmemiz iyi oldu.irfan hoca 15 gülük sürede takımı sil baştan oturtmuşsa kesin galip geliriz.aynı kadro ve aynı mevkilerle hareket ederse çok gol yeriz.ben hocanın bir çok değişikliklerle takımı oynatacağına inanıyorum.iyi futbolla üç puan hem takımı hemde bizi moral motivasyon açısından rahatlatacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (3 yıl önce)
    Süper ligde alınan sonuçlar iyice şaşırtmaya başladı.. ligin sonu geldikçe alttakiler roket takılmış gibi üste doğru çıkıyor.. mutlaka galip gelmeliyiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek bu (3 yıl önce)
    Futbolcular da inşallah bu bilinçtedir. İnanç, mücadele, azim, istek. Eğer futbolcular isterse canı gönülden bu maçı alırız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kanka44 (3 yıl önce)
    Bu maçı alacağız başka yolu yok Taktik maktik yok bam bam bammm
    0
    0
    Yanıtla