SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu Mirasın Tanıtımı İçin Her Türlü Desteği Vereceğiz"

0
Güncellendi - 2020-12-10 05:08:43
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi’nde başlayan TÜBİTAK-3501 destekli “Arslantepe Höyüğü ve Territoryumunda Arkeolojik Peyzajları Yenileme ve Yönetim Stratejisi Olarak Arkeolojik Park Modelinin Geliştirilmesi Projesi”nin kapanış toplantısı yapıldı.

Çevrim içi gerçekleştirilen toplantıya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Arslantepe Höyüğü Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Francesca Balossi Restelli, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Yahya Coşkun ve Proje Yürütücüsü ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Aysun Tuna katıldı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, yaptığı konuşmada bu projeyi başlatarak ciddi desteklerde bulunan kuruluşun İnönü Üniversitesi olduğunu vurguladı. Tüm proje ekibini tebrik ettiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, “bu projeyi başlatan ve projeye ciddi katkılarda bulunan İnönü Üniversitesi’ne ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay Hocamıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, proje ekibine başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Toplantıda konuşma yapan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, projenin İnönü Üniversitesi’nde başladığını ve proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Aysun Tuna’nın Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne transfer olmasıyla bu projenin iki üniversiteye hitap ettiğini belirtti. Arslantepe Höyüğü’nün modern devlet ve bürokrasinin başladığı yer olması bakımından ülkemiz ve insanlık için çok değerli bir hazine olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, bu mirasın öneminin ve bilimsel değerinin anlaşılması ve tanıtılması amacıyla 2018 yılında İnönü Üniversitesi ve Roma La Sapianze Üniversitesi iş birliğiyle 1. Uluslararası Arslantepe Arkeoloji Sempozyumu’nun gerçekleştirildiğini ve bu sempozyumda sunulan bilimsel tebliğlerin kitap olarak hazırlanıp arkeoloji alanındaki tüm araştırmacılara ulaştırıldığını dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Arslantepe Höyüğü UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesinde, bu tarihi mirasın UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesinde yer alabilecektir” diyerek tüm kamu kurumlarının birlikte hareket etmesiyle bu mirasın kalıcı listeye gireceğine inandığının altını çizdi. Arslantepe kazı çalışmalarının geliştirilmesi için İnönü Üniversitesi’nde Arslantepe Arkeoloji Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi kurulduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “bu tarihi mirasın tanıtılması için kurumsal anlamda her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu. Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay konuşmasının sonunda “projeye destek veren Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı Hocamıza teşekkür ediyorum” diyerek kazı çalışmalarını yürüten tüm kazı ekibine başarılar diledi.

Toplantıya katılan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ise yaptığı konuşmada Battalgazi Belediyesi’nin Arslantepe Höyüğü kazı çalışmalarında çıkarılan tarihi eserlerin yer aldığı bir müze için çalışmalarına devam ettiğini dile getirdi. Bu projede emeği geçen İnönü Üniversitesi, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ve tüm araştırma ekibine teşekkür ettiğini belirten Osman Güder, Arslantepe Höyüğü’nün UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesine girmesi ve tanıtılması için her türlü desteği vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Toplantı Arslantepe Höyüğü Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Francesca Balossi Restelli’nin Arslantepe Höyüğü’nün tarihi ve Dr. Öğr. Üyesi Aysun Tuna’nın projenin detaylarıyla ilgili yaptıkları sunumla son buldu.

Kaynak: İnönü Üniversitesi Kurumsal İletişim Birimi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Malatya ne yazık ki Aslantepe höyüğünü yeterince tanıtamamıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kahraman (3 yıl önce)
    Göreve geldiği andan itibaren Keşfedilmemiş yerleri gün yüzüne çıkaran ve çeşitli müzeleri vatandaşımızın hizmetine sunan arslantepe höyüğünün kültür misarına girmesi için ciddi çaba sarf eden bununla yetinmeyip şehrinizin tarihi kültür eski olmasına dayanarak yeni kazı alanları bulmak için çaba harcan il kültür Turizim müdürümüze Çetin beye tşk ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (3 yıl önce)
    Türkiyenin en eski arkeoloji yerlerinden biri olan ,barındırdığı iceriği ile bir çok ilkin günışığına çıkarıldığı arslantepe höyüğü mualesef tanıtım yönünden çok geç kaldığımız ve faydalanamadığımız bir hazinemiz.Bakın urfa da şurda 30 yıllık geçmişi olan göbeklitepi ve müzesini yada antepdeki müzeyi günde ortalama kaç kişi ziyaret ediyor?
    0
    0
    Yanıtla