Süper Lig ekibi BtcTurk Yeni Malatyaspor’da kulüp başkanı Adil Gevrek ve yönetim kurulu üyeleri, basın mensuplarıyla istişare toplantısında bir araya geldi.
Kulüp basın sözcüsü Hakkı Çelikel’in gerçekleştirdiği organizasyon kapsamında BtcTurk Yeni Malatyaspor kulübü yönetimi, kentteki bir otelde basın mensuplarıyla bir araya gelerek, istişarede bulundu.
Toplantıda konulan Kulüp basın sözcüsü Hakkı Çelikel, uzun zamandır bu toplantıyı yapmayı planladıklarını kaydederek, basın mensuplarıyla istişarede bulunacaklarını ifade etti.
Çelikel, basın mensuplarının fikir ve değerlendirmelerinin kendileri için önemli olduğunu da sözlerine ekledi.
Hakemlerle ilgili sorunlar yaşadıklarını dile getiren Çelikel, “Bu konuyla alakalı girişimlerimiz var. Başkanımız ileride geniş çaplı açıklama yapacaktır. Sadece şunu söylemek istiyorum; ‘lobi çalışması’ denildi, çok doğru bence olması gereken bir şey ama hep beraber. Bu lobiyi hep beraber yaparsak ortak değerimiz Malatya’yla alakalı inanıyorum ki sesimiz duyururuz. Ama şunu bilmek lazım; bazen çok bağırdığınız, üstelediğiniz zamanda olmuyor. Bunun dengesi çok önemli. Ceza alalım ama değecek mi, yeter ki 3 puanımız gitmesin. İnanın bizim bir haftamız geçiyor” dedi.
BtcTurk Yeni Malatyaspor’da kulüp başkanı Adil Gevrek, yerel basınla istişareyi önemsediklerini belirterek, basın mensuplarının tecrübe ve önerilerinin olduğunu, kendileri için bu önerilerin önemli olduğunu kaydetti.
Kulüp tarafından hazırlanan ‘Futbol Köyü’ projesinin sinevizyonda basın mensuplarına izlettirilmesinin ardından Gevrek, basın mensuplarının kendilerine yöneltmiş olduğu sorulara cevap verdi.
Gevrek, ‘Futbol Köyü’ projesinin önemine değinerek, “Projeye eklenecek farklı detaylarda olacak. Bununla ilgili proje üzerinde çalışılacak” dedi.
‘Futbol Köyü’ projesinin çok zor gibi göründüğünü ifade eden Gevrek, “En önemli ayağı finansman, bir diğeri de bu işe inanmaktır. Biz bu işe çok inanıyoruz. Bizim sizlerden istediğimiz bu işe ciddi bir şekilde destek vermesidir. İnanın bu proje çok önemli. 6 yıl içerisinde 2 şampiyonluk yaşadık, UEFA’ya kadar gittik. Bunların hepsi çok önel ve önemli şeyler ama benim için, bizim için, eminim ki sizin içinde öyledir en önemlisi böyle bir eserin yapılmasıdır. Bir altyapının yapılmasıdır. Bu sadece Malatya için değil, bölgeyi de kapsayan bir proje. Bu proje olursa belki kısa sürede verim alamayabilirsiniz ama uzun vadede çok verim alınacak bir proje” dedi.
Gevrek, projeyi hayata geçirmek için çalıştıklarını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “En büyük sıkıntılardan birisi de yer tesisi. İçerisinde 4 açık, 1 kapalı saha olan ve A takımın kalacağı tesis noktasında Türkiye Futbol Federasyonu’na ait bir 110 dönümlük alan vardı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne devredilmişti. Gerekli görüşmeleri yaptık, o noktada bir sıkıntımız yok. Sadece atletizm pisti var, Gençlik ve Spor Bakanımızla görüştük, atletizm pistini de proje içerisinde yapacağız. Ama asıl diğer kısım alt yapının yapılacağı 100 dönümü de İnönü Üniversitesi rektörümüzden istedik. Proje için 200 dönümlük bir alanın olması gerekiyor. Malatya’da onunla alakalı bir sıkıntımız var. Rektörümüzden rica ettik, projenin önemini anlattık. TFF başkanımızı da bu sonumu yaptık, ciddi şekilde heyecanlandılar ve destek vereceklerinin sözünü verdiler. Bu projenin gerçekleşmesi durumunda Türk futboluna ciddi katkı sağlayacak.”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a proje hakkında bilgi verdiklerini hatırlatan Gevrek, “Milli maç arasında kendisiyle görüştük ve projeyi izah ettik. AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla beraber Gençlik Spor Bakanımızı ziyaret ederek, projeyi detaylı bir şekilde anlattık ve destek sözü de aldık. Cumhurbaşkanımızla verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımıza da projeyi detaylı bir şekilde anlattık. İnşallah bu projeyi hep birlikte yapmaya gayret edeceğiz. Bu işin peşini bırakmayacağız” diye konuştu.
Proje için 200 dönümlük bir alanın tahsis edilmesi gerektiğine dikkat çeken Gevrek, “Üniversitemizin teknokentin olduğu yerde 382 dönümlük bir yeri var. Rektörümüz, ‘orada projemiz var’ diyor. Doğru ama sonuçta bu da çok ciddi ve önemli bir proje ve bunun üniversiteye de katkı sağlayacağına inanıyorum. Hem üniversiteye hem ilimize ciddi katkı sağlayacak. İşin doğrusu birazda üzüldüm. Sonuçta ortak paydamız Malatyaspor, üniversite de ortak paydamız, hepsi bizim için önemli ama bu projenin Malatya’ya, bölgeye, ülkemize neler katacağını anlatıyoruz. Bu işi kendi içimizde çözmek daha doğrusu olurdu. Rektörümüzle tekrar bir görüşme yapacağız. İnşallah bu işi kendi aramızda çözüp, sadece yukarıdan destek almak gerekiyor. Rektörümüzden bu işe destek vermesini bekliyoruz. Basın mensuplarımızın da desteği çok önemli, inşallah bu proje gerçekleşir ve Türk futboluna ciddi bir katkı sağlar” şeklinde konuştu.
Gevrek, transfer çalışmalarına ilişkin ise şu değerlendirmelerde bulundu: “Ligin ilk yarısında kalan bütün maçlarımızı kazanmak istiyoruz. Şuanda transfer konuşmak doğru olmaz. Devre arasında her takım transfer yapmak için uğraşıyor ama lisanslama talimatı da var. Devre arası gelince o gün hocayla konuşacağız. Biz sadece kalan maçlara bakıyoruz. En iyi puanları toplamak istiyoruz. Transfer dönemi geldiğinde tasarruflarımız olursa olacak.”
Gevrek, bir gazetecinin ‘Yeni Malatya Stadyumu’ndaki eksikleri’ hatırlatması sonrası “Mevcut sahamızla alakalı evet sıkıntılarımız var. Mevcut stadımızla alakalı bir milli maç oynama sözünü de aldık. TFF başkanımızdan milli maç sözü aldık ama bu sınavı da iyi vermeliyiz. Milli maç bizim için, şehir için çok önemli. Bizim baskılarımız oldu. Ufak tefek sıkıntılarımız var” değerlendirmesinde bulundu.
Kulüp ikinci başkanı Selim Pilten ise “Milli maç noktasında Malatya Büyükşehir Belediyesi kimliğiyle de konuşabiliyorum. Selahattin Gürkan başkanımızın yaklaşımı çok olumlu müthiş destekleri var. ‘Futbol Köyü’ projesinin ilk etabıyla ilgili de kulüp büyük kısmını finanse etti geriye kalanın tamamı Selahattin Gürkan başkanımızın destekleriyle yapıldı. Hem makine hem de ekipman desteği verdi. İki mühendis arkadaş burada görevlendirildi. Bölgede olmayan bir antrenman sahası yapıldı. Statla alakalı yapılması gerekenlerle ilgili en büyük talep yol konusunda geliyor. Hepimiz Malatyalıyız, Malatya’da yaşıyoruz ve bir Kuzey Çevreyolu sorunumuz var, hızlı bir şekilde bertaraf ediliyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak ikinci dokunuşu yaptık. Bulgurlu bölgesinde stadın Kuzey tarafından 35 metrelik bir yol açılacak. İlk etapta Battalgazi yoluna bağlanacak, ikinci etapta da Kuzey Çevreyolu bittiğinde o yola bağlanacak. Takdir edersiniz ki bu işler bir iki ayda olacak işler değil, o yüzden belli bir süreç alacak. Trabzon ve Konya’ya gittik, inanın ki Konya’da stattan çıkmamız bir saatten fazla sürdü. Bu aynı anda 20-30 bin kişinin gelip aynı anda terk etmesi, mümkün değil, böyle bir şey yok. Göztepe maçına gittik, orası da keza aynı. Biz bu konforu maksimuma çıkarma adına büyükşehir belediyesi olarak kulübümüzle birlikte hareket edip, çözmeye çalışıyoruz” diye konuştu.
Pilten, ‘Futbol Köyü’ projesinin de büyük bir proje olduğunu kaydederek, ciddi bir emek verildiğini ve çalışmalarında sürdüğünü anlattı.
Projeye de herkesin sahip çıkması gerektiğini ifade eden Pilten, “Bu proje, sadece kulübün ya da büyükşehrin yapacağı bir proje değil, bütün herkesin sahip çıkmasıyla ayağa kalkacak çok ciddi bir proje. Biz eğer hep beraber bu projeyi ayağa kaldırırsak, istediğimiz organizasyonu Malatya’ya alırız. Şu halde bile milli maç sözü alındı” dedi.
Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi