SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Yıl Sultansuyu Yetiştirmesi 113 Tay Satışa Sunulacak'

'Bu Yıl Sultansuyu Yetiştirmesi 113 Tay Satışa Sunulacak'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde bulunan Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde (harasında)  yetiştirilen ünlü Arap yarış tayları Bursa Karacabey’de görücüye çıkıyor. 78 baş safkan elit Arap koşu tayı açık artırma usulüyle satılacak.

Malatya’nın Akçadağ ilçesi Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde yetiştirilen ünlü Arap atlarının satışının ilk bölümü 2 Temmuz’da Bursa Karacabey Tarım İşletmesi’nde gerçekleştirilecek. İşletmede yetiştirilen ve kadro fazlası diye tabir edilen taylar açık arttırma usulüyle satışa sunulacak.

Türkiye’nin dört bir yanında yarış atı severlerin katılacağı açık arttırma ile sahiplerini bulacak olan Arap yarış taylarının satışından önemli miktarda gelir elde edilmesi bekleniyor.

“İyi bir satış olacağını umuyoruz”

Yıl içerisinde toplamda 113 tay satışı gerçekleştirileceğini kaydeden Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Hüseyin Öcal, "Bu yıl işlememiz yetiştirmesi 113 tay satışa sunulacak. İlk etapta 78 tayımız, 2 Temmuz’da Bursa Karacabey Tarım İşletmesi’nde koşu tayı olarak satışa sunulacak. Daha sonra yine 13 Eylül’de Karacabey’de ortak satışla 25 tayımızın satışı gerçekleştirilecek. Bu satışların ardından 14 Eylül’de ise İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda elit tay satışlarımız olacak. Yoğun emek ve titizlikle yetiştirilen taylarımızın kalitesi çok iyi. Bu yıl iyi bir satış olacağını umuyoruz. Tüm yarış sevenleri Karacabey’e bekliyoruz" diye konuştu.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Tepe köylü (3 ay önce)
    Öncelikle bu satışların, Malatya Şehir'ine hayırlı olmasını, bol kazanç ile sonuçlanması temenni eder. Emeği geçen tüm çalışanlara ve Bilhassa Uzman Veteriner Müdür Yard. Eren Karabulut bey'e teşekkür ederim. Ayrıca işletme Müdürü Hüseyin bey'e de başarılar dilerim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Emir (3 ay önce)
    Tay satışlarını niçin malatyada yapmıyorsunuz.buranın malı burada satılmalı. Niçin taa bursada satış yapılır anlamıyorum.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • malatyalı (3 ay önce)Emir isimli kullanıcı yorumuna
    böyle bir organizasyon olması için malatya nın ,gelinebilir,gezilebilir,kalınabilir,tatil yapılabilen ,eğlence sektörünün olduğu bir şehir olması lazım.bunların hiç biri malatya da yok.kim gelipte malatyada 1 tane at alsın.at bahane bu atları alacak insanların beklentisi ayrıdır.malatya da gazoz !! içebileceğin yer yok ,hiç olmadı da.sağ iktidarlar yıllar içinde malatya yı önce cemaat tarikat,sonra ise fetö ile tamamen bitirdiler.bugün malatya nın durumu bunların sonucudur.düzelme olması imkansızdır.iki nesildir bu halk bu zihniyetin kontrolünde yetişti.z kuşağı bir ihtimal 30 yıl sonra malatyada hakim olursa kurtuluş mümkün.
    %20
    %80
    Yanıtla