SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bunun İçin mi İnönü Stadı'nı Yıktınız?!.

0
Güncellendi - 2020-09-24 18:35:43
Bunun İçin mi İnönü Stadı'nı Yıktınız?!.
A- A+ PAYLAŞ

Güler HAZAR, HABER- YORUM.. İnönü Stadı ve Atatürk Spor Salonu'nun da bulunduğu il merkezindeki spor komplekslerinin, 'Millet Bahçesi' yapımı gerekçesiyle, projesi olmadan ve ihalesi dahi yapılmadan alelacele yıktırılmasından sonra hazırlanan 'acele' proje doğrultusunda bu alanda yapılmakta olan çalışmalar hayret ve merakla izleniyor. Millet Bahçesi adı kapsamında yeşil bir alan düzenlemesi yapılmasından çok, beton zeminli yeni dinlenme- oturma alanı oluşturulduğu eleştirilerine yol açtı ve birçok kişiye "Şehrin hafızasındaki en önemli mekânlar olan İnönü Stadı ve Atatürk Spor Salonu’nu bunun için mi yıktınız?" dedirtti.

Bahçe kavramının çağrıştırdığı ve tanımladığı yeşil mekân - ekolojik alan düzenlemesi açısından değerlendirildiğinde, bahçe ya da rekreasyon alanından çok betonla temellendirilmiş bir zemin üzerinden yükselen ve yapay çevresel düzenlemeleri andıran Millet Bahçesi’nin, şu ana kadar ki görüntüsü, bahçeden çok ticari alanlara zemin hazırlayan bir izlenim yaratıyor.

Malatya halkının sportif - kültürel etkinliklere katılımının ortak mekânlarını oluşturan İnönü Stadı, Atatürk Spor Salonu ve Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu gibi üç kamusal mekânın yıkılarak, bunların yerine, beton ağırlıklı bir “çevre” düzenlemesinin yapılması, projenin, Malatya halkına nefes aldırmayı amaçlayan mekânsal düzenlemeden çok, müteahhitlik ve ticari amaçları önceleyen bir arka plana sahip olduğunu gösteriyor.

Kişi başına düşen beton miktarı, yeşil miktarından çok daha fazla olabilir

Bu durum, Malatya Millet Bahçesi’nde kişi başına düşen yeşil alan miktarının, kişi başına düşen beton alandan çok daha az olacağı anlamına geliyor.

Google Maps görüntülerine göre, Malatya kent merkezinin zaten çok nadir yeşil alanlarından birini oluşturan İnönü (Hürriyet) Parkı – Atatürk Kız Lisesi – ŞKÖ Endüstri Meslek Lisesi – İnönü Stadı ve DSİ Müdürlüğü’nün yerleştiği kuşağın, “Yeşil Kuşak Projesi” adı altında betonlaştırılmasının bir adımını oluşturan İnönü Stadı – Atatürk Spor Salonu ve Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu’nun yıkılarak Millet Bahçesi Projesi, sadece Malatya’da uygulanmıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaadlerinden biri olan Millet Bahçeleri Türkiye genelinde hayata geçiriliyor.

Ancak Malatya’daki Millet Bahçesi’ni ülke genelindeki diğer Millet Bahçeleri’nden ayıran önemli bir özelliği var: Ülke genelindeki Millet Bahçeleri, çoğunlukla, o kentin kazanımları olan mekân ve tesisler yıkılmadan, boş alanlara yapıldı. Malatya’da ise durum tersine çevrildi; Malatya’nın hafıza mekânları olan ve çok uzun yıllar daha hizmet verebilme nitelik ve kapasitesine sahip çok önemli üç tesis ve mekân yok edilerek yapıldı. Yani üç işlevsel, sportif ve kültürel mekân yıkıldı, yerine beton ticaretini önceleyen yapay çevre düzenlemeleri içeren yeni bir mekân yapılıyor.

İnönü Stadı, acele ve kutlama niteliğinde bir “törenle” yıktırılmıştı

İnönü Stadı ve Atatürk Spor Salonu’nun hızla yıkılması ve yıkımlar için şaşalı bir tören düzenlenmesi, bu yıkımların ardındaki ideolojik ve siyasi amaç ve hınçları da deşifre ediyor.

Malatya'nın spor, kültür ve sosyal yaşamında çok önemli yeri olan, yüzbinlerce Malatyalı'nın hafızasında ve anılarında yer tutan, kentin hafızasıyla ilgili önemli tesisler olarak nitelendirilen İnönü Stadı, Atatürk Spor Salonu ve Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu'nun da bulunduğu Uçbağlar Mahallesi'ndeki 43 bin metrekarelik alan 'Millet Parkı' yapılması düşüncesi ortaya atıldıktan sonra, Ahmet Çakır'ın milletvekili adayı olmak üzere istifasının ardından Yeşilyurt Belediye Başkanı iken Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine getirilen Hacı Uğur Polat yönetimi tarafından, çok hızlı bir yıkım sürecine girişilmişti.

Hacı Uğur Polat'ın büyükşehir belediye başkan adaylığında 'devre dışı' bırakılmasının da, Polat ve çevresine verdiği hınçla, yıkım ve enkaz ihaleleri düzenlenmiş, birçok kişinin talip olduğu ihalede, bu tesisler sadece stadın 4 ışıklandırma kulesinin maliyet fiyatına yıkıcılara verilmişti.

O dönem AKP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapılan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın kendi ifadesine göre, stadın en azından kapalı tribününün yıkılmaması yolunda talepte bulunmuştu. MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu da stadın yıkılmasından önce, oynanan son ve sembolik maç sonrasında yaptığı konuşmada, İnönü Stadı’nın yıkılmamasından yana olduğunu, ancak mutlaka yıkılacak ise de kapalı tribünün korunarak, yapılacak yeni çevresel düzenlemenin, kapalı tribünle bütünleşecek şekilde uygulanmasını istemişti.

Yenilerinin yapılması yüzlerce milyona mal olacak tesislerin yıkımının aceleye getirilmemesi, açık tribünlerinin yıkılmasıyla stat vasfını yitirecek olması nedeniyle zaten artık ‘İnönü Stadı’ denilemeyecek tesisteki kapalı tribününün yanı sıra o sırada kullanılmakta olan Atatürk Spor Salonu ve Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu’nun da korunarak Millet Bahçesi projesine dahil edilmesi yolunda yapılan uyarılara ve öneriler dikkate alınmamıştı.

Polat yönetimindeki belediye, yıkım işlemini hızla başlatmış ve hatta Türkiye’de bugüne kadar emsali olmayan bir şekilde, 4 Kasım 2018 günü yıkım için meşaleler yakılarak, balonlar uçurularak kutlamaya dönüştürülen bir tören düzenlemişti.

İddiaya göre, İnönü Stadı’nın yıkımı için gösterişli bir kutlama düzenlenmesi fikrinin sahibinin de Polat'ın göreve getirdiği, Gürkan'ın da halen görevde tuttuğu, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay.

İnönü Stadı’nın yıkımına, açık tribünler yerine, Millet Bahçesi bütünlüğü içinde çok amaçlı alan olarak kullanılabileceği için muhafaza edilmesi gerektiği savunulan kapalı tribünden başlanmıştı. Bu tesislerin çok acele yıkılıp ortadan kaldırılması yolundaki özel çabanın ardında, o günlerde İsmet Paşa ile ilgili eleştirilerle estirilen rüzgârdan yararlanıp, hem ideolojisi hem de adaylığa yönelik siyasi çıkar sağlama hedefinin olduğu iddiaları yoğun bir şekilde konuşulurken, yıkım için tören düzenlenmesinin de bunun teyidi olduğu savunulmuştu.

malatyahaber.com, Polat’ın stadı özel törenle yıktırma çabasını, hedefinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularından, eski Cumhurbaşkanı ve Başbakanlardan, 9 dönem Malatya milletvekili İsmet İnönü’nün adını taşımasından kaynaklandığı yolunda kamuoyunda konuşulan iddialara göndermeyle, “Hacı Beg Tarih Yazıyor! ‘İnönü’ İçin Yıkım Töreni” başlığıyla verirken, İstanbul Üniversitesi eski rektörü hemşehrimiz Prof. Dr. Mesut Parlak da, Sözcü Gazetesi’ndeki köşesinde, yıkımı ve düzenlenen töreni ağır bir şekilde eleştirmişti.

Prof. Dr. Parlak yazısında, bazı çevrelerin ‘olmadığını’ iddia ettiği İstiklâl Savaşı’nda, düşmanı denize döken  ordumuzun Garp Cephesi Kumandanı İsmet Paşa’nın adını taşıyan bir tesis için yıkım töreni düzenleyen ve katılanlara, “Düşmanı denize döktünüz de onun için mi kutlama yapıyorsunuz?!” sorusunu yöneltmişti.

Projede, yeşili bol görünüyor ama

Söz konusu alandaki tesisler yıkıldıktan sonra bir proje hazırlanmış, maket görsellerinde 'yeşilliği bol' gösterilen ve maliyeti 30,8 milyon TL olarak öngörülen projenin uygulanması işi ihalesi 4 Eylül 2019'da yapılmış, 20,8 milyon TL teklif veren Enam İnşaat- İzbay İnşaat Ltd. Şti. ortaklığı ihaleyi kazanmış ve daha sonra çalışmalara başlanmıştı.

Malatya Millet Bahçesi’nin ihalesine ait idari şartnamede, yapılacak işin içeriği, “Konvansiyonel kalıp sistemiyle yapılacak olan 6.772,48 m²  inşaat alanına sahip millet kıraathanesi, otopark ve su deposu inşaatı ile 42.926,83 m²  Millet Bahçesi genel altyapı işleri ve rekreasyon alanları yapımı işi” olarak belirtilmişti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Mayıs ayı sonunda Malatya ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, tam adıyla, “Malatya Millet Bahçesi ile Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi”ne ait ihale kapsamındaki işlerin Ekim ayında tamamlanacağını, Kasım ayında ise halkın hizmetine sunulacağını açıklamıştı.

Bakan Murat Kurum,  Millet Bahçesi’nin 43 bin m²  alana yerleşeceğini ve Malatya’nın yaşam alanı olarak tarif edilecek bir kimliğe kavuşacağını belirterek, “ İnşallah 10. ayda bu millet bahçesini tamamlayacağız, 11'inci ayda vatandaşımızın hizmetine açmış olacağız. Millet bahçemizin içerisinde millet kıraathanemiz, bisiklet yollarımız, göletimiz, etrafında oturabileceğimiz, nefes alabileceğimiz yürüyüş yollarımız, otopark alanlarımız var. Şehrin merkezindeki otopark ihtiyacını karşılayacak 200 araçlık bir kapalı otoparkımız mevcut. Bu çerçevede inşallah çalışmalarımızı hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Bu da kentin dönüşümü anlamında önemli bir adım” şeklinde konuşmuştu.

Geçtiğimiz günlerde deprem konutlarıyla ilgili inceleme yapmak üzere Malatya'ya bir kez daha gelen Bakan Murat Kurum, 'Millet Bahçesi' alanında da incelemeler yapmış, “Bulunduğumuz alan 43 bin metrekarelik, şehrin merkezinde, yaşam alanı diyebileceğimiz önemli bir lokasyon. İnşallah 10’uncu ayda bu millet bahçesini tamamlayacağız, 11’inci ayda vatandaşımızın hizmetine açmış olacağız. Millet bahçemizin içerisinde millet kıraathanemiz, bisiklet yollarımız, göletimiz, etrafında oturabileceğimiz, nefes alabileceğimiz yürüyüş yollarımız, otopark alanlarımız var. Şehrin merkezindeki otopark ihtiyacını karşılayacak 200 araçlık bir kapalı otoparkımız mevcut. Bu çerçevede inşallah çalışmalarımızı hızlı bir şekilde yürütüyoruz. Bu da kentin dönüşümü anlamında önemli bir adım.” diye konuşmuştu.

Yeşil Zeminli Alan Gitti, Çoğu Beton, Bir “Millet Bahçesi” Ortaya Çıktı

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın, Battalgazi Belediye Başkanlığı döneminde, İnönü (Hürriyet) Parkını eski DSİ, bugünkü Battalgazi Belediye binası ile 'Yeşil Kuşak' adı altında birleştirme, bunun için aradaki Atatürk Kız Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ile spor tesislerinin bir bölümünün yıkımını öngören projesi, daha çok betonlaşmayı öngörürken, “Yeşil Kuşak” ile birleştirileceği belirtilen 'Millet Bahçesi' projesinin son 3 aydaki genel görüntüleri, özellikle İnönü Stadı'nın bulunduğu alanda beton zemin yoğunluklu bir düzenleme yapıldığı gözleniyor.

Söz konusu alandaki inşaat çalışmalarını sürdüren şirket yetkililerinin, proje tamamlandıktan sonraki görüntüyle ilgili, iddialı konuşmalarına rağmen, belirtilen 'hizmete giriş' dönemine çok yaklaşıldığı bu günlerde, 'yeşil' bir alan olacağına ilişkin görüntülerin ortaya çıkmaması birçok kişiyi tedirgin ediyor ve burada da, Sümerpark örneğinde olduğu gibi kafe vs. gibi işletmeler oluşturularak kiraya verilecek bir gelir kapısı yaratılacağı endişesi yaşanıyor.

malatyahaber.com

ÖZEL FOTOĞRAFLAR: İnönü Stadı'nın yerindeki 'Millet Bahçesi' inşaatı..  (M. KAYAHAN)

ARŞİV FOTOĞRAFLAR: İnönü Stadı ve Atatürk Spor Salonu'nun bulunduğu kompleks, yıkım töreni ve yıkım..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

83 yorum yapılmış

  • cüneyt akkaya (4 yıl önce)
    %50 den fazlası beton olan bir yer nasıl millet bahçesi olabiliyor? Dükkan veya işyeri olarak birilerine para kazandırmak için yemyeşil olan bir yeri mahvetmeye değer mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Uveys Karani (4 yıl önce)
    Anlaşılan millet bahcesi de Kernek Şelalesi ve Kanalboyu gibi betonlaştırılacak. Malatya'nın betona değil tabii güzelliklere ve yeşile ihtiyacı var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Maruf (4 yıl önce)
    Malatya bitti. Malatyaspor bitti. Ahlak bitti. Adalet yok. insanlık yok. Ortada kala gözünü para bürümüş azgın bir toplum var. Helak olan toplumlardan bir farkımız yok. Allah adaleti ile muamele etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahap güezgin (4 yıl önce)
    uzun uzun yazmaya ne hacet! MALATYA bitmiştir, seçilmişleri, atanmışları, Malatya'lısı, göç ile geleni, kalanı, ne yeşili kalmıştır şehrin ne havası ne tarımı kalmıştır, ne de uranı, kimse engellememiştir talanı memlekette kabul görmüştür yalancının yalanı! Malatya bitmiştir. başın sağolsun ey Malatya'lı...
    0
    0
    Yanıtla
  • misafir (4 yıl önce)
    Var olan her şeyi yıkmak ne kadarda kolay hele de tören düzenlenerek yıkmak Malatyanın tam ortasında bir beton yığını yıktınız o zaman hakkını vererek yem yeşil bir alan kazandırın Memleketimize. Millet bahçesi öyle bir yıkık görüntü içinde orda duruyor millet bahçesinin karşısındaki depremde yıkılan apartmanlar daha yapılamadı oralar öyle yıkık perişan halde duruyor.Bu şehre gezmeye veya iş amaçlı gelenler eminim bu görüntüler karşısında en kadar çalışkan yöneticileri vardır diye düşünüyorlardır. Her yıkık toz toprak içinde Sivas Caddesi Fuzuli Caddesi Teze Camii
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Kaya (4 yıl önce)
    Habere konu fotoğraflara bakınca şehrin beton bir labirente evrildiğini üzülerek görüyoruz. Bu labirent hapishanesini pandemi sürecinde ve deprem uyarılarıyla bir parça anlamış gibiyiz.Anaçok geç kaldık. Doğa insandan intikamını aldığı gibi rantsal şehirleşme de intikamcıdır. Bu sorun sadece Malatyaya has değildir. Tüm şehirker neredeyse böyke ..Bir çok maddi etkenle birlikte cehalet ve ahlak sorunudur ki, mücadelesi zordur..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Kaya (4 yıl önce)
    Prof. Turgut Cansever'in ''İslamda Şehir ve Mimari'' kitabını okumayanı belediye başkanı yapmayacaksın. Hoş, bu kitabı ben, Talebe Kitabevinde tezgahtarlık yapan Sevgili Hacı Uğur Polat arkadaşımın tavsiyesi ile alıp okumuştum.Kitapta, şehir ve insanın, kültür bağlarının ve belleğinin, şehrin temel yapılar ile derin ilişkisini öyle güzel anlatıyor ki bir solukta okumuştum. ''Kubbeyi Yere Koymamak'' da ikinci okunacak kitaptır ,neyse... Aradan tam 30 küsur yıl geçti ve Hacı kardeşim Şehr'ül Emin oldu, tamamen basit siyasi mülahazalarla şov yaparak İnönü Stadını yıktı. İnönü'bün ismi bir yapı ile birlikte belleklerden sildi. Eski bekediye binasını yıkan kafa da aynı kafaydı ve bütün şehirleri bir birine benzetiyorlardı. Parklarda kullanılan tahterevalli, salıncak ve kaydırakları tek bir şirket satıyordu tüm belediyelere. Şehrin kavşaklarıda konulan saatleri bir şirket tapıyor tüm şehirlere satıyordu.İş o kadar çığrında çıkmıştı ki devasa kamu binaları beştepedeki obez binanın bir kopyasıydı.Yapımcı müteahhitler ve mimarlar aynıydı. Yoz bir ezberin , yozlaşırken nasıl arsızlaştığını ve şehirleri talan ettiklerini bir çok şehirde bir çok uygulmada gördük. Bir yapıyı değerli yapan o yapının şahit olduğu anılardır, olaylardır. Ve insan anılarla yaşatan bir varlıktır. Bazı temel yapıların uzun ömürlü olması o şehrin toplam belleğidir ve yaşamın örgünlüğü, kalitesi için çok önemlidir...Edinburg'a hiç gittiniz mi? Sanmıyorum. Gidin ve görün. Şehrin belleğini oluşturan tüm irili ufaklı yapıların nasıl korunduğunu görün. Çivi bile çakamazsınız, çok ağır cezası var.Şehirde gezerken zaman tünelinden geriye gidersiniz. O kafir ve gavur avrupanın hemen hemen her şehri böyle. Biz, eski diye İnönü Sradını yıktık diye savunma geliştirenlere yine kafir avrupadan 200 yılını doldurmasına rağmen korunan ve hala hizmet veren sadece 10 stadın linkini vereyim de biraz fayda mülahaza olsun ... sizi gidi gımıli tayfası sizi .... https://www.google.com/amp/s/www.trtspor.com.tr/foto-galeri/dunyanin-en-eski-10-stadi/2135.html/amp
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (4 yıl önce)Ali Kaya isimli kullanıcı yorumuna
    Ali Bey, çok dolu dolu bir yorum yazmışsınız. Yazıyı ayrı, yorumunuzu ayrı beğendim. Teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Kaya hocamızın yorumları ezber bozuyor. Haberi yapan ile yorumu yazanı tebrik ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut (4 yıl önce)
    millet bahçesiyle bir probleminizmi var.yandaş medya haber i kokuyor.nede olsa ağbaba reklamı sayfayı açtığın gibi gözüküyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Güzelim Askeri hastaneyide yıktılar ne kafa millet hastane hastane diye inilerken sen gel hangi akla hizmet mevcut 200 yataklı hastaneyi yık.bu ne perhiz bune turşu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (4 yıl önce)
    Türkiye'de gezdiğim en güzel sahil ve parkları suriyeliler ele geçirmiş durumda. Malatya'daki Hürriyet, Kernek Parkı ve Battalgazi Belediyesi alanı da dahil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (4 yıl önce)Battalgazi44 isimli kullanıcı yorumuna
    Parklarla kalırlarsa dua edip şükredelim! İstanbul'da bazı ilçeleri ele geçirmişler neredeyse... Misakımillî'nin esas parolası, Türk nüfusun asli olduğu her yerdi (Irak ayağı gerçekleşmedi). İzmir'i Yunan postallarından kurtaran Atatürk, o Eylül ayı içerisinde bütün dünyaya (ABD'li ve İtalyan gazetecilere verdiği röportajlarda), İngilizler gitmezse ordusuyla İstanbul'a gideceğini haber verdikten sonra, Türk olan her yeri ve her şeyi istediklerini, bunun için her şeyi göze aldıklarını beyan etmiştir (aynen bu kelimelerle). Bugün ise her bir karışı bedeli ödenerek alınmış olan bu vatanın demografisi, tüm nüfusun neredeyse %10'una karşılık gelen bir Arap istilasına uğratılmıştır, bu çok tehlikelidir ve bölünme tehditlerine dayanak oluşturur. Ülkemiz savaş bile kaybetmeden sanki savaş kaybetmişçesine Arap istilasına uğradı. Sonumuz hayrolsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tebrikler (4 yıl önce)
    Sessiz sakin bir yer olan zafer mahalleside sayenizde Çarcakaldan gürültüden durulmayacak sayenizde
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilirkişi (4 yıl önce)
    Tamamm anladık cevrecisiniz dogaseversiniz ama şu park muhabbetini bırakın artık ve şunu anlayinki PARK=ÇARCAKKALA YUVA demektir madem ağaç yeşillik istiyorsunuz allah rizasi için şu bomboş çıplak Malatya dağlarını AGACLANDIRIN
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Malatyada her yer çar çakal ,dolu.Şehir içinde Ailenin gideceği hiçbir yer yok.Terbiye yok,saygı yok.Herkes heryere sokulmamalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (4 yıl önce)
    Malatyaya sahip çıkalım. Şkö end meslek lisesine sahip çıkalım yıktırmayalım okulu o okulda bende mezun oldum, babamda mezun oldu bari buraya sahip çıkalım. Tarihe dayalı hiçbir yer bırakılmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ŞKÖ UNESCO tarihi mirası mı ki sahip çıkalım? Baban ve sen orada okudun diye tarihi eser mi oluyor? Tabi ki yıkılmalı ve içine bol yeşil alanlı, süs havuzlu devasa millet bahçesi yapılmalıdır ama beton ve ceza evi demirleri kesinlikle olmamalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (4 yıl önce)
    Malatyaya sahip çıkalım. Şkö end meslek lisesine sahip çıkalım yıktırmayalım okulu o okulda bende mezun oldum, babamda mezun oldu bari buraya sahip çıkalım. Tarihe dayalı hiçbir yer bırakılmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Türkiye'de Kemalîst devlet yapılanması tasfiye ediliyor: Bu tasfiye Bayar'la-Menderesle girişildi, Özal, Demirel ve Gül'le sembolik kaldı. Erdoğan'la önemli oranda Kemalist yabı tasfiye edildi. Tasfiye yer isimleriyle toplumun zihninden; hafızasında da silinmeye yönelik diye düşünüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak ne büyük lüks. Atatürk'ü Koruma Kanununu kim hazırladı: Adnan Menderes. Kim onayladı: Celal Bayar. Neden ve kime karşı? Paralardan Atatürk'ün Resmini kaldırıp kendi resmini bastıran Milli Şef'e karşı. Bir şey söylemeden önce biraz araştırmak faydalı olabilir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (4 yıl önce)Nk isimli kullanıcı yorumuna
    Nk. Yine Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak diye sallamış. Para üzerine cumhurbaşkanın resminin basılması yasa gereğidir. İsmet paşa bu konuda her hangi bir yasal düzenleme yapmamıştır. Bu tür bilginin doğrusunu öğrenmeden bilmişlik taslamayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Bayar kimden darbe yedi. Menderes'i kim niye idam etti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cevabı belli değil mi? Herkes biliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Bunlarin.amaci.millet.bahcesi.yesil.alan.degil. Amaclari.ataturkun.inonu.isimini..silmek.sunu. Unutmasinlar.turk.milletinin.kalbinden.sokup. Atamazlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertler benim olsun (4 yıl önce)
    Suriyeli kardeşlerimiz Hürriyet parkına sığmıyordu, iyi bi proje bence.
    0
    0
    Yanıtla
  • Günün yorumu. Tebrikler
    0
    0
    Yanıtla
  • Nk (4 yıl önce)
    Yine zorlama, niyet okuma üzerine kurulu bir Güler Hazar yorum-haberi. Ve hanımefendinin yönlendirmesine ve gazına gelip döktüren onlarca değerli yorumcu. Kafalar oldukça karışık; eski çürük stada güzellemeler dizenler, şehir stadının şehrin tam merkezinde olması gerektiğini savunanlar, beton da beton muhabbeti yapanlar, işi daha derine götürüp İnönü ismi üzerinden komplo teorisi dizenler... Şehrin doğu bölgesinin nefes alacağı geniş bir alan oluşturuluyor ve Hanımefendinin niyet okumalarının aksine bolca yeşil alanın olduğu bir proje var... Havuzlar için ayrılan bölüme beton demiş çıkmış haber yorumcumuz. paylaşılan fotoğraflardan bahçenin son halini anlamak da mümkün değil... Her meseleye, bir parka bile ideolojik çerçeveden bakanların çizdiği çerçevelere mahkum olmamalıyız...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (4 yıl önce)Nk isimli kullanıcı yorumuna
    Nk. efendi çok güldürdün bizleri Artık o havuzlarda kurbağalama yüzersiniz. Hele de her cümleden sonraki o ... koymaların acayip hava katmış sana
    0
    0
    Yanıtla
  • Mekay (4 yıl önce)
    Yaziklar olsun guzelim memleketi beton haline cevirdiniz millete pesker cekmek icin guzelim yerleri yiktiniz size hicbirsey hak etmiyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyaspor 1966 (4 yıl önce)
    Hacı bey acele ederek stadı yıktı.Evet stad yıkıldı, inşallah amacına uygun olarak güzel bir görünüm ve ortam oluşur.Bu arada Hacı Bey'in adını duyanlar var mı
    0
    0
    Yanıtla
  • Kara44 (4 yıl önce)
    Elin Gavuru ikiyüz üçyüz yıllık yapılarıyla övünür dururken..Bizim Akıllılarımız Sırf ismi Yüzünden Havai Fişekler Eşliğinde Yıktılar..Oysa Orası Şimdi Harcanan Ve Peşkeş Çekilen Paranın onda Birine Elden Geçirilip Amatör Sporculara Tahsis Edilebikirdi..Ama O Zamanda Birileri Yolunu Bulamazdı..Yazık..
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (4 yıl önce)
    Bizler hiç bir şeyden ders çıkarmıyoruz.Daha yeni kernek parkını betonlastirdınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa doger (4 yıl önce)
    malatya Haber ve chp lilere gore malatya bitti yok oldu zihniyet nerede olursa ayni
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (4 yıl önce)Mustafa doger isimli kullanıcı yorumuna
    Boş yapma. Mustafa efendi...
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    stadın yıkılması doğru oldu .kaba yapım taş,beton karışımı hiçbir mimari özelliği olmayan bir yapıydı.yerine daha çağdaş daha da küçük kip bir stad yapılabilirdi.bu stad şehir içinde olan insanların yaya olarak maça gidecekleri lakin keyif alabilecekleri etkinliklerinde olacağı bir kapalı alan olarak hizmet verecek her daim dolu olacak bir yer olacaktı.önemli olan bu yapının mimarisi ve iş görmesi komple altının garaj olması ara bölümlerde sadece keyfe keder cafeler ve restoranlar olacak maç günleri dışındada yaşayacaktı.çok büyük stadlara gerek yok artık 10000 kişilik nitelikli stad yeter artar bile .stad ölçüleri belli olmakla beraber seyir zevki yakın olduğundan dikine seyir trübünleri inşa ederek tezahurat ile maç mükemmel olacak gelen takımlarında korkulu rüyası olacaktı.her daimde dolu olur.kaçak giriş beleş giriş olmaz cebinde parası olan nitelikli taraftar doldururdu .
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Fatih BULUT (4 yıl önce)
    ????Yazınız çok güzel ama Anlamaz bu tipler...
    0
    0
    Yanıtla
  • aykut (4 yıl önce)
    Yeşil kuşak projesi uygun bir proje değildi. Şehrin kimliği olmuş binaların (kız lisesi ve endüstri meslek lisesi) yıkılmak istenmesi yanlıştır. Zaten ilgili binaların bahçelerinde çok güzel ağaçlar var. Yeşillik ağaç ile olur, çimen ile değil. Malatya da spor kompleksine ihtiyaç vardı. Malatya , Newyork değil ki Central parka ihtiyacı olsun. Şehir parkı olalarak Orduzu pınarbaşımız var zaten. Buraya yatırım yapılmıştı. Ayrıca Orduzu , Hanımın çiftliği , Gündüz bey gibi yeşil alanlarımız var. Mevcut yeşil alanları koruyamıyoruz. Önce bunları koruyalım..
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL ÇAĞLI (4 yıl önce)
    HACI efendi sanada kalmadı ne oldu o töreni malatya halkı seni yolcu ederken kutladı yazık birde utanmadan babamın havuzunu yıkıyorsun benide davet ediyorsun ben gelirmiyim hiç siz çağırmaktan utanmazsınız ben gelmekten edep duyarım
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli alpay (4 yıl önce)
    İste bu buyuk sehir luzumsuz malatya icin.20 sededir malatyayi yikip yok ettiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • enes (4 yıl önce)
    Saçma bir haber başlığı olmuş, öncelikle stadın yıkılma sebebi o alanın park olması değil Malatya' ya yeni bir stad yapılmasıdır. İkinci olarak henüz yapımı tamamlanmamış bir yerden bahsediliyor sırf muhalefet olmak için yapılan bir haberdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (4 yıl önce)
    KUZEY ÇEVRE YOLU yıllardır azıcık ucundan misali haberlerde şu kdarı yapılıyor bu kadarlık kısmında çalışma var deniliyor MALATYAMIZ vatandaşımız mağdur oluyor. ŞEHRİN trafiğini rahatlacak önemli bir proje ama ne hikmetse bizim memleketimiz hep geri kalıyor. MELİH GÖKÇEK ne projeleri 2-3 ayda bitirdi. Lafın kısası para olunca herşey çabuk olur. KUZEY ÇEVRE YOLU BİTSİN lütfen artıkkkk..............
    0
    0
    Yanıtla
  • Fth (4 yıl önce)
    Yapılsaki nolur. Çarçakal dolar aileyle gidilecek bir yer varmı ki malatyada . Hertaraf kötü örnek dolu
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif (4 yıl önce)
    Malatya belediyeleri neyi iyi yapıyorlar ki bunu da yüzlerine gözlerine bulaştırmadan yapsınlar.Yeşil alan daha çok artsın dedikçe daha çok azaltıyorlar.Her yer beton yığını oldu.Avrupa nın Amerikanın her pisliğini alıyoruz ama şehir planlamalarını bir türlü alamadık.Yeşilliklerini alamadık.Teknolojilerini alamadık.
    0
    0
    Yanıtla
  • turan (4 yıl önce)
    stadımız kalaydı kime ne zararı vardı yarın her tarafı kafe doldururlar adı bahce kernek meydanıda vatandaşlar orada akşamları oturuyorlardı dün akşam baktım adam masaları koymuş vatandaş da gelmiyor artık her şeyi ticarete ranta sokmuşlar....
    0
    0
    Yanıtla
  • Lut DURAK (4 yıl önce)
    Bu alanın tamamına çam fidanları dikilip aralarına yürüyüş yolları yapılsa Malatya merkezde orman oluşmuş olur. Malatya nefes alır. Hem maliyet de yüzde 90 azalır hem de şehrin göbeğinde orman olur. Bunu Çevre Şehircilik Bakanlığına yazdım. Cevap verilmedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilden, ormandan bahsetmişsin cevap verirler mi sana.
    0
    0
    Yanıtla
  • O zaman yandaşlara ne kiraya vereceksin, nasıl zengin edeceksin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı4 (4 yıl önce)
    Sadece bu değil ki ! Atatürk ve İnönü ismi geçen neresi varsa hepsine birer göz boyamalı kulp takıp yıktılar ve yıkmaya devam ediyorlar . Hiç olmasa bari yıktığınız yerlere fidan dikseydiniz malum yeşil alan bırakmadınız . Eskiden malatya kuş cıvıltılarıyla doluydu sırf havası suyu için insanlar yaz tatillerini burada geçirirlerdi . Malesef artık o güzelim günler yerini inşaat ve beton yığınlarına bıraktı
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (4 yıl önce)
    Stadımızı yıkıyorlarsa yerine yapılacak olan stad iyi olmalıdır. Sen gördünmü yeni stadı. Üzerinde futbol oynanacak bir zemin yok. Aracın yoksa trambus ile ulaşım sağlayacaksın. Millet her maç perişan. Hastanemi yıkıyorsan adam gibi hastane yapacaksın. Türkiyede yapılan en kötü hastane ve stad bu memlekette. Köprü de öyle. Beylerderesi köprüsü. Malatya hak etmiyor bunları. Gerçekten. Çorum Hatay Antep Adana Konya Kayseri Trabzon benim memleketimden daha vatansever değiller diye düşünüyorum. Yani Malatya daha fazlasını hak ediyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ. (4 yıl önce)
    Nerenize battı 'da oraları yıktınız,elinize ne geçti ?,Kim Malatyamıza zarar veriyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ. (4 yıl önce)Turgut ÖZMÜŞ. isimli kullanıcı yorumuna
    (Yorumun devamı ) ,Kim ,Malatyamıza zarar veriyorsa, Kahrolsunlar,
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (4 yıl önce)
    Malatya da herşey yalapşap. Adam gibi bir park dahi yapamıyorlar. Yazık oldu onca alana. Bari beceremiyorsunuz G. Antep veya Kayseri belediyelerinde n fikir yada yardım alsaydınız. Herşey gibi orayıda halleriniz batırdınız. Selahattin Gürkan bey okusun bunları.
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (4 yıl önce)
    madem millet bahçesi etrafını niye demir parmaklıklarla çeviriyorsunuz yazık o demirlere ne kadar para harcanmıştır yeşil alan madem yeşilden çok niye beton döküyorsunuz betona verilen paraya yazık değilmi ama bu kadarda rant olmazki arkadaşlar.ama kime anlatıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (4 yıl önce)
    Son ağaç kesilene kadar betona devam yeşil bizim için sadece bir renk
    0
    0
    Yanıtla
  • Zibetra (4 yıl önce)
    Amaç yeni stad ve yeşil alan değil, öyle ya da böyle Atatürk ve silah arkadaşlarını silmek! İnönü Stadı da bunlardan biriydi. Ta en başta bu masala inanmamıştım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kovid 44 (4 yıl önce)
    Beton kısım Belki süs havuzu olur niye acele ediyoruz....bende şu haline acıdım ama daha net bı durum yok...ama etraftaki hapishane çitini beğenmedim....hiçbir şehirde yola sıfır olan bu tarz parklarin etrafı çevrili değil...güzelliği bozuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (4 yıl önce)
    Tek bir çift sözüm var. Sahipsiz Malatya . İstediğiniz kadar haber yapın yanlışı doğruyu gösterin, karşıdaki insan malatya yı seviyorsa dinler sevmiyorsa dinlemez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Yeşil alanı halıflex gibi çim serme bir de yıllanmış ağaçları keserek parmak kalınlığında fidan dikmek olarak algılayan bir kafaya ne anlatıyoruz?
    0
    0
    Yanıtla
  • Anılar (4 yıl önce)
    (Gerçek) Malatyaspor yıllar önce süper lige bu stadda çıkmıştı, UEFA maçı ilk kez yıkılan stadda oynanmıştı. Şimdi ne yapıyoruz beton. Betona sevdamız bitmediyse üç ağaç yeşili olan Hürriyet parkıyla Sümer parkıda yıkın nasıl olsa bir anlamı yok. Bursa eski stadın tribünlerini yıktı ama en azından tartan pist ve çim sahayı tutarak hem bir anıyı canlı bıraktı hem yeşil kaldı. Bizde ancak şehrin ağzını burnunu betona gömelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemc (4 yıl önce)
    Bılgısızlere verılırse olacagı bu. Hakkımı helal etmıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Yapımı bitmemiş,kimsenin henüz görmediği,görse bile yorum yapamayacağı bir durumdaki park için ,eleştirilere yol açtı gibi absürt bir yorum haber yapmışsınız.Kim görmüşte eleştirmiş.Sen bile dron sayesinde gördüğün bir fotoğraf üzerinden eleştiri yapıyorsun.Hala inönü stadi niye yıkıldı gibi saçma sapan bir eleştiriye devam ediyorsun.Hatırlatmak isterim.İnönü stadı depreme dayanaksız raporu verildiği için bir süre kapalı trübüne seyirci alınmamıştı.Böyle eski,hizmet vermekten aciz yapılar niye yıkılıyormuş.Sen acaba 50 sene önceki evinizdemi oturuyorsun.Yeni yapılan stadı,kapalı spor salonunu görmezden gelip ,haber yapmış olmak için haber yapıyorsunuz.Gerçi şaşırmıyorum.Malatya yerel basınının ,bölge illerimizdeki yerel basının çok gerisinde kalmış olmasına.Yılladır yerinizde sayıyorsunuz.Ne görsel basında nede yazılı basında yıllardır bir adım öteye gidememiş olmanızı oturup düşünün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Seni hangi vilayetten hangi kazadan hangi köyden hangi kamyon hangi traktör getirdi, getirenin gözü kör ola. Şu bu memlekete dair gram hissiyatı olmayanlardan, tek ağacında tek sokağında tek parkında tek kütüphanesinde spor salonunda stadında okulunda vs. geçmişi olmayan birisin anladığım kadar. YAni bu şehre dair şehrin hafızası denilen yapılara karşı, insanların hayatlarının çeşitli dönemlerinin şahidi olan ve duygusal bağının bulunduğu eserlere karşı bir yakınlık, bir tanışlık, bir paydaşlık vs. yok. Çünkü belli ki bu şehrin geçmişinde olmamışsınız. Sizin gibilerin yüzünden şehirler bu vandallıklara uğruyor. Şehirde koca bir stad spor salonu yüzme havuzu yok ediliyor, bu tutmuş yenisi yapıldı diyor. Onlarda kalsaydı kötü mü olurdu? Ama yıkanların derdinin ne olduğunu hepimiz iyi biliyoruz, sen de o kafada biri olduğun için savunuyorsun. Ayrıca bilmediğin konularda ahkam kesme. O kapalı tribün öylesine atılmış bir çürük iddiası üzerine bir süre kapatılmıştı. Sonra mühendislik hocaları geldiler, sizinkilerin son depremde yaptıkları gibi önce ağır hasarlı, sonra hafif hasarlı diye ezbere rapor vermediler. Cihazlarla beton örnekleriyle incelediler ve "çok sağlam" raporu verdiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Kaya (4 yıl önce)Kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Gesseni bi öpem Gadir. Aazına sağlık. Vallaha bi de gonişiyi diyiler...
    0
    0
    Yanıtla
  • ben 59 seneden beri Malatya da yaşıyorum.Senin yaşını bilmiyorum ama muhtemelen yaşın kadar bu stada gitmişliğim var.Benim Malatyalılığıma kimse söz söyleyemez.Tabii her yapılan şeyin altında bir şey aradığınız için siyasi düşünüyorsunuz.Ben sizin ve bu haber yorumu yazanın karın ağrısını biliyorum.Siyasi düşündüğünüz için mantıklı yorum yapamıyorsunuz.Tipik bir istemezük cüşünüz.Hiç bir tarihi,kültürel özelliği olmayan yapılar yıkılıyor, niye yıkıyorsunuz furyası türedi.Memlekete karşısında olduğunuz siyasi düşünce yatırım yaptı mı deliriyorsunuz.Memlekete bir hayrı dokunmayanlar,tek çivi çakmamış olanlar genelde yapılan yeniliklere karşı çıkıyor.Yani kısacası sizin derdiniz Malatya değil.Derdiniz başka.Onuda zaten her aklı başında insan biliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (4 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Ah ahmet ah aslında ahmet'in hali vaziyeti malatya'nın dahası bu ülkenin halini en iyi şekilde özetliyor !! Daha ne denebilir bilmem ama malatya bu kafayla iyi bile durumda şu anda.
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (4 yıl önce)
    Eski stadın yıkılmasına sözüm yok ama yerine beton yapılıp etrafı ceza evi gibi demirlerle çevrilecekse işte o zaman olmaz. Adı üstünde yeşil alan yeşil olmalı beton ağırlıklı olacaksa ne anlamı kalır?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet can (4 yıl önce)
    Rezalet resmenn
    0
    0
    Yanıtla
  • basri (4 yıl önce)
    inderesindede millet bahçesim parkımı artık neyse ayak bastı parası aılınıyor. kişi başına 10 tl. kucağındaki çocuğada 7 tl. arabaya 25 tl. alınıyor ne anladım yeşil alanda. Günlük paraka gidiliyor. her gün para versen yetiştiremezsinki. Stadın yerinide aynı şekilde yapacakları kesin
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (4 yıl önce)
    Ya hakikaten çok komiksiniz siz halen iktidarın dahası iktidardan öte ekonomimiz uçuyor,dünyanın en iyi ekonosine sahibiz,bütün dünyaya kafa tutuyoruz ( ORUÇ REİS GERİ ÇEKİLDİ,GÖSTERİŞ BİTTİ ) söylemlerinin boş olduğu bir dönemde doların,euro ve altın'ın uçtuğu,türk lirasının eriyip bittiği dönemde halen hayaller içerisnde yaşıyorsanız vay sizin halinize kusura bakmayın ama o inananın meselesidir.Artık Kadir İnannır'ın bile inanamadığı hallerdeyiz.Umutlar ve hayallaer ve yalanlar..Bir de yetmezmiş gibi eyyy cehape sen yokmusun sen ?? :) :)
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (4 yıl önce)
    Stad zaten ömrünü tamamlamıştı, yikmayip müzemi yapılacaktı.TOKİ alip ev, AVM yapacagina böylesi daha iyi oldu.Birseyi eleştirirken alternatifini söylemek lazim. Çalısmada beton az kullanılsın fikrine katiliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (4 yıl önce)44 isimli kullanıcı yorumuna
    Zaten onu diyorlar sadece yeşil alan olsun istiyoruz ama yazıyı okumamışsın anlaşılan
    0
    0
    Yanıtla
  • çöşnüklü (4 yıl önce)
    yeşilin ve ağacın daha çok olması gereken yerde betonlaşma hiçte şık olmadı ve buda yetmemiş gibi parkın etrafını da ferforje demir çit ile kapatıyorlar ya burası yeşil alan mı yoksa iş yerimi buna bir karar verilsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Pötürgeli Xalô Ramo (4 yıl önce)
    Malatya kent hafızasına dair ne varsa talan edildi,bunlardan biride o güzelim valilik arkasındaki çay bahcesidir.Be zaman geçsem hüzün kaplar içimi.Simdilerde neye benzediği bile belli olmayan bir yer park desen değil yol desen değil.Tipki betona çevirdikleri Kernek meydanı gibi.ama Malatya halki herşeyi hak ediyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Yıldırım (4 yıl önce)
    Yeni stad eski yerine yapılsaydı ortalama 20.bin taraftara oynanırdı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (4 yıl önce)
    Dün ordan geçtim tek kelime ile yazık üzüldüm keske yeni stat oraya yapılsa stadın etrafında yedi dört zaman gecirilebilecek yerler yapılsa idi dağ başına giden stadami yanayım o güzelim alanın kötü düzenlenmesine mi yanayım yana yana yakında küle döneceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • yiğit (4 yıl önce)
    benim hafızamda eskimiş, pislik içerisinde, demode bir kapalı spor salonu ve stad vardı. senin hafızanda neler canlanıyordu sayın yazar
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin Malatyalı olmadığın çok belli eskimiş ama anıları olan bir yerdi kardeş senin gibi Malatyalı olmayan Malatya ve tarihinden habersizler bu kenti yönetiyor yazıklar olsun ki
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenti mi yönetiyor ?:D
    0
    0
    Yanıtla
  • Tamam eskiydi ama yenisini oraya yapabilirdi. Amaç İnönü ismini silmek!
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ. (4 yıl önce)Ozan isimli kullanıcı yorumuna
    Helal olsun,Yüreğine sağlık .
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu kadar da cahil olmayalım lütfen. Ne demek İnönü ismş falan, zamanın şefiymiş, gelmiş geçmiş, o iş bitmiş, önümüze bakalım. Bu ülkeye bu millete hizmet nasıl yapılır, neöer yapılmalı onları konuşalım... VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Eskimiş dediğin o stadyum da okul harçlıklarından arttırarak gittiğimiz maçlar ve hatıralarımız var eskiyen herşey yok edilse tarih diye birşey olmaz
    0
    0
    Yanıtla