SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Buraya Gelip Kayısı Ağacıyla Dertleşiyorum"

A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde iş yeri yıkılan esnaf, Malatya'daki iş yerinden geriye kalan kayısı ağacını hemen her gün ziyaret edip anılarını tazeliyor.

Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'da çok sayıda iş yeri yıkıldı, bazılarında ise ağır hasar oluştu.

Akpınar Meydanı'nda 1998'den bu yana hizmet veren Murat Çay Salonu da depremde yıkıldı.

Çay ocağı işletmecisi Murat Varol, AA muhabirine, uzun yıllardır çay ocağı işlettiğini söyledi.

Depremde iş yerinin yıkıldığını anlatan Varol, "Çay ocağımdan geriye sadece kendi ellerimle dikmiş olduğum kayısı ağacı kaldı. Devletten yardım bekliyorum. Çay ocağımız ve iş yerlerinden geriye boş bir arazi kaldı. Ömrümün yarısını buraya verdim. Buraya gelip kayısı ağacının altında duruyor, arada kayısı ağacıyla dertleşiyorum. Böyle teselli bulmaya çalışıyorum." dedi.

Deprem sonrası Akpınar Meydanı'nda enkaz altında kalan insanları kurtarmaya yardım ettiğini belirten Varol, "Benim çay ocağım tek katlıydı. Bitişik bina çay ocağımızın üstüne yıkıldı. Yıkılma sonucu çay ocağımız ve içindeki her şey gitti. Deprem sonrası buradan hiç ayrılmadım." diye konuştu.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız