SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Büyük Başarılara İmza Atacağız"

0
Güncellendi - 2020-12-10 05:04:17
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’un sol kanat oyuncusu Moryke Fofana, Süper Lig’de 2019-2020 sezonunda yaşadıkları başarısızlıktan dolayı taraftarlardan özür dileyerek, “Allah’ın yardımı ile ligde kaldık. Bu bizim için çok büyük bir şanstı. Taraftarlarıma şunun sözünü veriyorum; bir daha aynı şeyi yaşamayacaklar. Her beraber inşallah bir daha Avrupa’ya gideceğiz ve büyük başarılara imza atacağız” dedi.

Fofana, Yeni Malatyaspor Kulübü’nün televizyonunda yayınlanan ‘Futbolcunun Dünyası’ programında açıklamalarda bulundu.

Fildişi Sahili’nde doğup büyüdüğünü belirten 29 yaşındaki futbolcu, futbola 7-8 yaşlarında başladığını anlattı.

Fofana, küçükken aralarında mahalle maçları yaptıklarını ve diğer köylere maçlara gittiklerini ifade ederek, “Herkes ağabeyime, ‘Fofana’da yetenek var, bunu meslek olarak düşünse yapabilir’ dediler. Bende bunu sadece eğlence için yaptığımı söyledim ama şuan Yeni Malatyaspor’dayım” dedi.

Yeni Malatyaspor’da bütün futbolcuların çok iyi çalıştığını kaydeden Fofana, “Bir isim verecek olursam Umut Bulut. Çünkü yaşına ve kariyerine rağmen sürekli çalıştığını görüyorum. Topla çalışıyor, fitness salonunda çalışıyor ve bu diğer genç arkadaşlarımızı ve bizi çalışmaya itiyor. Çalışkan olarak Umut Bulut’u söyleyebilirim. Takımın en şakacısı ve haylazı ise Hadebe, yani eğlenmek, gülmek onun karakterinde var. Takımın en delisi Kaim Hafez” diye konuştu.

Fofana, sarı siyahlı takımda 21 sırt numaralı formayı giymesine ilişkin şunları söyledi:

“Aslında bunun ilginç bir hikayesi var. Ben Afrika’da oynadığım zaman ya 9 ya da 7 numarayı alırdım. Daha sonra Norveç’e transfer oldum ve bu numaralar doluydu. Bende 21 numaralı formayı aldım. Orada futbol anlamında hiç hayal edemeyeceğim güzel şeyler yaptım. Daha sonra Fransa’ya gittim. Fransa’da da 21 numarayı almak istedim ama benden yaşça büyük olan biri vardı ve 21 numaralı formayı o giyiyordu. Bana başka bir numara verdiler. Norveç’te yapabildiklerimi Fransa’da yapamadım. Daha sonra Konya beni istedi. Konya’ya transfer olacağım zaman ’21 numara varsa gelirim’ dedim. Benim için bu numara gerçekten bu kadar önemli. Gerçekten 21 numarayla çok güzel şeyler yaptığımı düşünüyorum. Aslında uğur getirdiğine inanıyorum.”

Takımda arkadaşlarıyla çok iyi anlaştığını kaydeden Fofana, “Bizim takımda öyle gruplaşma falan yok, herkes çok iyi anlaşıyor ama daha çok görüştüğüm ve evde daha çok vakit geçirdiğim kişi Lukoki, Youssuf ve Hadebe. Bu oyuncularla birazda kültürümüz uyuştuğu için, yemeklerde buluşuyoruz, sürekli beraberiz” ifadelerine yer verdi.

Fofana, Malatya’nın sempatik, güzel ve küçük bir şehir olduğunu, Malatya’nın insanlarının da çok iyi olduğunu ifade etti.

Futbola odaklı olduğu için hayatının büyük bir kısmının tesisle ev arasında geçtiğini dile getiren Fofana, “Sadece beni biraz depremler korkutuyor. Onun dışında her şey yolunda” dedi.

Fildişili oyuncu, aktif futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra yetim çocukları toplayıp, onlara futbol anlamında eğitim vermek, özel öğretmenler tutup eğitimlerine katkıda bulunmak istediğini söyledi.

Fofana, taraftarla ise şu mesajı verdi:

“Geçen yıl için özür diliyorum. Kötü bir sezon geçirdik. Ligi düşme potasında bitirdik. Ama Allah’ın yardımı ile ligde kaldık. Bu bizim için çok büyük bir şanstı. Taraftarlarıma şunun sözünü veriyorum; bir daha aynı şeyi yaşamayacaklar. Her beraber inşallah bir daha Avrupa’ya gideceğiz ve büyük başarılara imza atacağız. Unutmasınlar; taraftar yoksa bizde yokuz, biz onlarla varız.”

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Murat (3 yıl önce)
    Ah şu depremler olmasaydı da, sen de korkmasaydın be Fofana, bak şimdi sadece ve sadece depremden korktuğun için olacaktır ki, Hamza hoca seni sadece 4-5 dakika ancak oynatabiliyor. Acaba Herrera Zuqui ve Queva da senin gibi depremden korktu da hocamız onları bu sebepten dolayı mı oynatmıyor. Oysa Kubilay, Erkan, Umut, Ahmet hiç de deprem korkusu olmayan topçularımız...VeSSelam...
    0
    0
    Yanıtla
  • Dayı (3 yıl önce)
    Hocaya söylemekten yorulduk.Kamil ve Yıldırım beyler haklılar.Zaten yönetim yok.Hocanın yaptığı iş mi? Birazda taraftara kulak verin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (3 yıl önce)
    Geçen sezon takıma doğru dürüst katkın olmadı. Aldığınız maaşın hakkını ver ayıptır sporcu biraz ahlaklı olacak. Bu sene hoca şans verirse iyi değerlendir zaten bu sezonda iyi oynamazsan silinir gidersin.
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (3 yıl önce)
    fofana kardeş hamza hocanın elinde süper yetenekler var. umut bulut. kubilay kanatsızkuş. ahmet ıldız. erkan kaş.. hatta gönderdikleri. eren tozlu. murat yıldırım ve rahman buğrayı. ocak ayında tekrar çağıracaklar.ve bu başkanla ali ravcıyla ve hamza hocayla allahin izniyle şampiyonlar ligindeyiz merak etmeyin.. cueva. likaku. zigui. zeki yavru. fofana. bunlarda kimmiş. bu saydıklarım sakat olmasa bile umut ve kubilay varken zor kadroya girerler. yakın zamanda merak etmeyin kubilay ve umuta garanti yer açılması için. adem büyük. tetteh i kesip veya kadro dışı kalırsa şaşmayın. böle bir pasif yönetime bunlar kesin yapılır ve bu böle bi yönetimde hak ediyor..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (3 yıl önce)
    Hoca sana zikui ye queva ya şans verse başarı gelecek ancak hoca kendi torpilli işe yaramaz iki oyuncu Umut Bulut ve Kubilay gerçekten kanatsızkuş a anca kadroda yer veriyor 2 side bu ligin futbolcusu değil
    0
    0
    Yanıtla