SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Büyükşehir'in 2020 Bütçesi 757 Milyon TL

0
Güncellendi - 2019-12-01 02:23:26
Büyükşehir'in 2020 Bütçesi 757 Milyon TL
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı meclis toplantıları sona erdi. Bütçe ayı olması nedeniyle 9 oturum boyunca devam eden toplantıların son oturumunda Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin, 2019'da 696 milyon TL olan bütçesi 2020 yılı için 757 milyon TL olarak belirlendi. CHP grubunun da desteği ile bütçe oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Başkan Vekili Selim Pilten başkanlığında yapılan toplantıda bütçenin yanı sıra Bulgurlu Mahallesi ve Doğanşehir Kurucaova Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile Sürgü Mahallesi 1/5000 ölçekli revizyon ve ilave nazım imar planları kabul edildi.

Mazeret dilekçelerinin ve bir önceki toplantıya ait karar özetinin okunup oylanmasından sonra gündemde yer alan Büyükşehir Belediyesi 2020 Mali Yılı bütçe kararnamesi okunup oylandı. 757 milyon TL olarak belirlenen bütçe CHP Grubunun da desteği ile oy birliği ile kabul edildi.

CHP Grup Sözcüsü Günnur Tabel bütçeye neden kabul oyu vereceklerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Başarılı yerel yönetim örneklerine bakıldığında, yerel yönetim birimleri ve bağlı kuruluşları uhdesindeki kamu kaynaklarının kullanırken açık davrandıkları, hedef kitlelerine hesap verdikleri, bütçenin gelir- gider sütunlarına ait verileri tümüyle kay altına aldıkları, şeffaf bir biçimde kamuoyuna duyurdukları ve bütçelerini hukuksal ve mali mevzuata uygun kullandıkları gözlemlenmektedir.

Biz de Malatya Büyükşehir Belediyesinin şeffaf, adil ve hesap verebilir olacağı düşüncesi ile, imar planı yapılmayan mahallelerin kalmayacağı, dikey yapılaşmanın son bulacağı, niteliksiz konut olgusundan arındırılmış, tarihi, kültürel ve yeşil dokusunu koruyan yaşanabilir planlı bir kent olacağını, içme suyu ve kanalizasyonu , yolları asfalt olmayan mahalle kalmayacağı, trafik ve ulaşım sorunun çözüldüğü, çevre yolunun bitirileceği, tasarruf tedbirleri ile Malatya’nın gösterişten uzak, sorunlarının çözüleceği, adaletli bir hizmet yapılacağı arzu ediyor ve bütçeye evet diyeceğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

CHP Grubunun açıklamasından sonra 757 milyon TL tutarındaki bütçe oy birliği ile kabul edildi.

Bütçenin dışında Battalgazi İlçesi Bulgurlu Mahallesi’nde 500 hektarlık alanı kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu, Doğanşehir İlçesi Kurucaova Mahallesi 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı, Sürgü Mahallesi sınırları içerisinde hazırlatılan 1/5000 ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planları kabul edildi.

Gündemdeki maddelerin kabulünün ardından Büyükşehir Belediye Meclisi, 11 Aralık 2019 Çarşamba günü toplanmayı kararlaştırdıktan sonra Kasım ayı toplantıları sona erdi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • murat (4 yıl önce)
    Başkanım yalayan yalayana dikkat et.Başka kurumlardan belediye ye geçmek için sürekli yalıyorlar.Etrafınızda çok dalkavuk zerzavat var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Baskan bey akıllı adamdır merak etmeyin.O bilmiyor mu ehliyetsiz adamlar iş başında diye az sabredin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu ehliyet gerçek ehliyet mi yoksa :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun Ziya (4 yıl önce)
    Çok değerli Başkanım Selahattin Gürkan insallah Malatya sizinle şahlanacak. Başkanım lutfen çevrenize dikkat edin. Arkanızda binbir laf eden, sizi töhmet altında bırakan konuşmalar yapan insanları çevrenizde uzaklaştırın. Özellikle her dönemde muktedirlerin kılıcını kuşanan, dönemlik köse yazarlığı yaparak gelene ağam, paşam diyip gideni tukaka eden zevatları yanınıza yaklaştırmayın. Onların menfaatleri için satmayacakları kimse yoktur. Adamın yaşı 60 olmuş halâ taklacılıkla bir yerlere gelmenin derdinde. Elinizi vicdanınıza koyun ve her dönemin adamlarına pirim vermeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Destanşehrimalatya (4 yıl önce)Harun Ziya isimli kullanıcı yorumuna
    Harun bey güzel bir çözümleme olmuş.Size katılıyorum buna ilave olarak başkana ayak uydurabilecek Çalışkan insanlar olmalı ehliyetli liyakatlı insanlarla yola çıkmak gerekiyor.Yılbasında da ümit ediyoruz ki baskanımız yetersiz daire başkanlarını alacak.Aksi takdirde işi zorlaşır.
    0
    0
    Yanıtla