SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çatı Aşamasına Gelen Konutlarımız Var"

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Eski Malatya Bölgesi Muhtarları ile bir araya gelerek, Malatya’da yapılacak olan yerinde dönüşüm, kalıcı konut ve kalıcı iş yerleri ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Başkan Gürkan,  düzenlenen toplantıda muhtarlar ile bir araya geldi. Burada Eski Malatya Bölgesi Muhtarlarına hitap eden Başkan Gürkan, Malatyalı vatandaşların yerinde dönüşüm talebinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ilettiğini belirterek, ilgili bakanlıklarla yerinde dönüşüm noktasında mutabakat sağlandığı söyledi.

Öte yandan Malatya’daki kalıcı iş yerleri hakkında da konuşan Başkan Gürkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Emlak Konut tarafından yapılan planlar doğrultusunda ilk kazmanın Ağustos ayı içerisinde vurulacağının da altını çizdi.

Malatya’da uygulanacak olan yerinde dönüşümün kriterlerini anlatan Başkan Gürkan, “Abdullah Öcel Başkanımızın ev sahipliğinde Battalgazi muhtarlarımızla bir araya gelmemizden dolayı Abdullah Öcel Başkanımıza ve tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Bizler şehrimizin ayağa kaldırılması noktasında gecemizi gündüzümüze katarak, hükümetimizin bütün kurum ve kuruluşları, STK’lar ile el ele vererek şehrimizi ayağa kaldırmaya çalışıyoruz.

Geçtiğimiz gün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızı misafir ettik. Akabinde İçişleri Bakanımızı misafir ettik. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız ile İçişleri Bakanımızın, halkımızın bizden talep ettiği yerinde dönüşüm noktasında  mutabakat sağlandı. Yani Malatya’mızda depremden kaynaklı yıkılan konut ve iş yerleriyle ilgili yerinde dönüşüm gerçekleştirilecek. Yerinde dönüşüm yapılırken, bütüncül plan uygulaması, lokal adaptasyon uygulaması gerçekleştirilecek. Nasıl ki TOKİ, depremde evsiz kalanlara, evleri acil yıkılacak ve ağır hasarlı olanlara uydu kentler marifetiyle ev veriyorsa, yerinde dönüşümde de yerinde dönüşümü yapacak müteahhitler marifetiyle, site yönetimi ile birlikte anlaşması sonucunda yerinde plan kotlarına uymak kaydıyla ve TOKİ’de olduğu gibi aynı ödeme yöntemiyle yerinde dönüşümü devletimiz ve hükümetimiz destekleyecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Malatya’ya geldiğinde bu açıklamayı ifade ettiler. Malatya’ya halkının da büyük ekseriyetle istediği buydu. Örneğin, 30 daireden oluşan bir site var. Bu sitedeki 30 kişi anlaşacak ve 30 kişiye 500 bin hibe, 500 bin uzun vadeli kredi ile 30 kişinin adına yapılan anlaşma ile o para ilgili müteahhitte verilecek, depreme dayanıklı evler yapılmak kaydıyla, o evlerin yerinde dönüşümü sağlanacaktır.

Şunu da ifade etmek istiyorum, deprem öncesinde yüksek mimariyle evleri inşa edildi. Depremden sonraki süreçte bu yatay mimariye dönüştürülecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği zemin artı dört kat esastır. İş yerleri ile ilgili de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Emlak Konut tarafından yapılan planlar ağustos ayında içerisinde ilk kazma vurulacak ve şehrimizin çarşısının tekrara canlandırılması gerçekleştirilecek.  Tabii bu arada kalıcı ve geçici iş yerlerinin kurulması noktasında da hükümetimiz yoğun bir çalışma içerisindedir. Sayın valimiz ile birlikte Doğanşehir’deki kalıcı konutları incelemeye gittiğimizde konutların çatılarının yapılması aşamasına gelinmiş. İkizce Mahallesi’nde ve Gelinciktepe’de de çatı aşamasına gelen konutlarımız var. Ben inanıyorum ki kalıcı konutlar ve köy tipi evlerle birlikte 20 bin civarı konut güzün teslim edilecektir. Diğerlerinin de ihaleleri yapılıyor.  Peyderpey yer teslimi yapılarak, kalıcı konutların yapımı da yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Ahmet Yalvaç (1 yıl önce)
    Allah Cellecelaluhu Devletimize Milletimize Hükümetimize Zeval Ziyan Vermesin Güç Kuvvet Versin İnşaAllah Kolaylıklar İhsan Eylesin
    %75
    %25
    Yanıtla
  • adnan (1 yıl önce)
    sayın başkanım yerinde dönüşüm diyorlar ama bu vatandaş arasında rağbet görmeyecek çünkü Tokide hak sahibi olan vatandaş Toki 500 bin Tl devlet desteği ve 20 yıl sabit fiyatla taksitlerini ödeyecek deniyor her yıl kampanya düzenleniyor % 25 civarında indirim oluyor paranı yatırıp tapunu alabiliyorsunuz ama yerinde dönüşümde 500 bin lira devlet desteği veriliyor iki yıl ödemesiz 5 yıl vadeyle faizli kredi veriliyor bunu ödeyecek vatandaş göremiyorum örneğin benim blokta 4 tane emekli var toplam 10 daire bunlar bu şartlarda taksitlerini nasıl ödeyecek sayın başkanım şu bir gerçek hak sahipleri Toki den dairelerini alacak yerlerinide bekletecek yıllarca boş araziler malatyada çirkin bir görüntü oluşturacak bence Tokideki şartların aynısı yerinde dönüşüm olanlarada verilmeli en azından toki arsa bedelide ödememiş olur
    %75
    %25
    Yanıtla
  • ömer bahçivan (1 yıl önce)
    tamamda başkan şehit fevzi mahlesinde ki hazır 700 e yakın konutlara hız verilmiyor temeli yeni atılacak konutlarda bahsediyorsun o konutlar bir an önce teslimedilse birnebzede olsa o civarda bir rahatlama olacak
    %67
    %33
    Yanıtla
  • trn (1 yıl önce)
    Onuda ADALETLİ dağıtamayacağınızı düşünüyorum. Kenara 50-60 ev atar onuda istediklerinize peşkeş çekmeyesiniz. Bana hiç güven vermiyorsun başkan.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    İstanbulda 40 katlı binalar nasıl yapılmışsa öyle yapın. Elin oğlu denize kule dikiyor biz zemin +4 hey yavrum hey. Ayrıca Söğütlü camii kıblesindeki adayı tekrar aynı yere yaparsanız TARİH SİZİ AFFETMEZ. Ne yapın edin o adayı taşıyın. Fuzuli caddesini çift yön yapıp YENİ CAMİİ yanından ÇEVRE YOLUNA bağlayın. Fırsat bu fırsat yolları genişletin ama yanlış oto parkın önünü alın. Aksi halde 10 yıl sonra yandım anam dersiniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Sayın Başkan Bostanbaşı, Fahri Kayahan gibi yerleşim alanlarına zemin+ 4 uygulayamazsiniz, o arsalara hangi evleri sığdıracaksiniz, biraz teknolojik yapın evleri, iki kat bodrum yapın, deprem kolonları ile destekleyin, isterseniz 20 kat çıkın bu teknolojiyi kullanmak zor mu, zemin +4 ucuza basite kaçmak olur.
    %7
    %93
    Yanıtla