SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çiçek Açan Bölgelerde Kayısıyı Don Vurdu

Çiçek Açan Bölgelerde Kayısıyı Don Vurdu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da zirai don nedeniyle çiçek açan kayısı ağaçları zarar gördü.

Malatya’da yaşanan zirai don nedeniyle özellikle düşük rakımlı bölgelerde çiçek açan kayısı ağaçlarının büyük oranda etkilendiği belirtildi. Malatya’da bin 200 rakımın altında olan bölgelerde çiçeklenen kayısı ağaçlarının zirai dondan etkilendiği belirtildi.

Battalgazi, Yazıhan, Kale ile Akçadağ ve Darende ilçelerinde bir çok kayısı ağaçlarının zirai dondan etkilendiği öğrenilirken, yetkililer önümüzdeki haftanın da kayısı da riskli bir tarih olduğunu ifade ediyor.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Selçuk Işık (1 yıl önce)
    Ne yerin altından ne de üstünden azap bitmiyor farkında mısınız? Yediğimizde tükettiğimizde, nefesimizde, canımızda bereket heves kalmadı. Haramdan ve günahlardan sakının, iyilikten yana olun ve eliniz cömert olsun. Helal 3 liranın haram 10 liradan fazla olduğunu bilin. Allahın ipinden şaşmayın. Akıldan bilimden de şaşmayın. Seçim günü de yaşadıklarınızı unutmayın.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Delidir (1 yıl önce)
    Bismillahirrahmanirrahim daha dereyi görmeden paçaları sıvadınız bir durun onbeş güne kadar kimse bir şey diyemez.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • erol (1 yıl önce)
    Deprem Malatyamızın binalarını nasıl yerle bir ettiyse ekonomisini de yerle bir etmiştir. Şehrin her yönde ,Yenide deprem öncesine dönmesi için kayısı üretiminin ve pazarlamasının devlet tarafından desteklenmesi ve planlanması gerekmektedir. Yoksa 1939 depreminde yerle bir olan Erzincan gibi 85 yılda eski durumumuza gelemeyiz.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Serhat (1 yıl önce)
    Ben bi kaç bölgeyi gezdim pek bi hasar yok olan hasarda monilyadan
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Suna Demirci (1 yıl önce)
    Battalgazi sahil kenarı bile %70 oranında don'dan yandı, manolya zaten olmuştur bu sene kayısı mumla aranır.
    %59
    %41
    Yanıtla
  • Monilya (Monilinia laxa) hastalığı hanımefendi sert çekirdekli meyvelerin çiçeklenme döneminde çiçek sapında başlayan, sürgün ile devam eden ve sonjnda meyveye zarar veren fungal bir hastalık. Manolya ise her dem yeşil kalan odunsu bitkilere verilen isimdir.
    %39
    %61
    Yanıtla