SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Çiftçilerimize Büyük Bir Darbe Vurmuştur"

0
Güncellendi - 2019-10-05 19:52:27
A- A+ PAYLAŞ

Şeker Fabrikası tarafından küspe fiyatlarına yüzde 50 zam yapılmasına Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birliğinden tepki geldi. Şeker Fabrikası önünde eylem yapan birlik üyeleri ve üreticiler zammın geri alınmasını istedi.

Şeker Fabrikası Genel Müdürlüğü tarafından küspe fiyatlarına yüzde 50 zam yapılmasına tepkiler sürüyor. Et üreticileri ve birlik üyeleri ile birlikte fabrika önünde eylem yapan Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Tanyeli, yapılan zammın hayvancılara büyük bir darbe vuracağını belirtti. Tanyeli, “Şeker Fabrikası Genel Müdürlüğü sanki dün olağan dışı bir şey olmuş gibi küspe fiyatlarına yüzde 50 zam yaptı. Yapılan bu zam doğru değildir, insani ve vicdani değildir. Zaten hayvancılık can çekişiyor. Bu zam da çiftçilerimize büyük bir darbe vurmuştur. Sabahtan beri telefonlarım çalıyor. İnsanlar bu zammın ne olduğunu soruyor. Biz bu durumu gerekli yerlerle paylaştık. Biz böyle bir zammı kabul etmiyoruz. Bunun kimseye faydası yok. Bizim temennimiz bu zammı geri çekmeleri. Biz bu konuda ne gerekiyorsa onu yapacağız. Gerekirse cumhurbaşkanımıza kadar çıkacağız. Bu zam sadece bunlarla kalmayacak. Şu anda enflasyon yüzde 10’nun altına düşmüş ama yüzde elli zam yapıyorlar. Zaten yıllık enflasyona göre bir zam konulmuştu. Tekrardan yüzde 50 zam yapılması bir haksızlıktır. Biz bunu kabul etmiyoruz. Paket küspe geçen sene 140 TL’ydi. Bir yıl geçti 160 TL yaptılar. Bunu kabul ettik. Ama bunun üzerine kalkıp yüzde 50 bir zam daha yaptılar ve fiyatı 240 TL oldu. Bu doğru değil” diye konuştu.

İha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • bek (4 yıl önce)
    genel müdürlük ne yapsın zam yaptıkça enflasyon düşüyor.o yüzden zam yapmışlar.Biraz daha yapsalardı eksiye düşerdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Vallahi billahi ben bu dünyayı ve insanları anlamadım Sabah haberleri okuyorum düşünün hak hukuk diyen sendikamızın başkan yardımcısının maaşı yüzde elli iki artıyor 26 bin TL oluyor altına 800 bin liraya Audi araba alıyor yönetim kurulu üyeleri ise biraz insaflı 230 bin liradan 6 arabada onlar alıyorlar bunlar beydaginin görünen yüzü gerisini rabbim bilir sendika aidatlarını devlet veriyor bizde bu insanları bizim hakkımızı alsın diye hükümetle pazarlığa oturtuyoruz aidatı bile devletten alan bütün sendikalardan umut bekliyoruz masadan kalkarak iş kollarında ki kazanimlarda gitti bu kimin işine geldi hükümetin bu sendika sözde efelenerek kime hizmet etti hükümete diyorum.carsi pazar yanıyor gelirim eridi enflasyon yüzde dokuz inanan varmı bilmiyorum yakında eksi olur diye bekliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdal (4 yıl önce)
    Başkanlık sistemi gelince sadece fiyatlar uçtu
    0
    0
    Yanıtla
  • faruk (4 yıl önce)
    Arkadaşlar hiç üreticiye benziyorlarmı hepside o işin ticaretini yapan kişiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (4 yıl önce)
    Nasıl Eğleniyormuyuz Başkanlık Sisteminde ... ????
    0
    0
    Yanıtla