SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cuma Vaazında Susuzluk Tepkisi

A- A+ PAYLAŞ

Cuma vaazında, Malatya'da son günlerde daha da artan içmesuyu sıkıntısına değinilerek ' Böyle bir şey olur mu ?' ifadelerine yer verildi.

Yeni Cami'de Cuma Namazı öncesinde verilen ve birçok camide de merkezi sistem ile vaazda yaşanan su sorunu da dile getirildi.

Çeşitli konuların dile getirildiği vaazda bir ifadenin suya bağlanmasının ardından Vaiz, "Suyumuz akmıyor, Belediye yetkilileri de duysun, böyle bir şey olur mu ?" derken, yaşanan su kesintisi sıkıntısı toplumun hemen hemen tümünün tepkilerine neden olduğunun bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Vaazı dinleyen cami cemaati de su kesintisinin dile getirilmesinin doğru bir tespit olduğunu vurguladılar ve yetkililerin bu kış ortamında insanların susuz kalmasına acil çözüm bulmaları gerektiğini ifade ettiler.

FOTO: Arşiv

Selahattin GÖKATALAY, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • ahmet (7 yıl önce)
    Mesele su meselesi değil susuzluğu topyekûn belediyeye yüklemek doğru değil ama malatyalıların şapkayı önüne koyup düşünmesi lazım bunlar on senedir şehri yönetiyo bu şehirde değişen ne büyük ölçekli hizmetler mi yapılmış yeni bir malatyamı kurulmuş yapılan tek şey malatyanın akciğer leri olan yeşil alanları işgal edip şehri beton yığını na çevirmek ve bunuda büyük bir hizmemiş gibi göstermeye çaşışıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • mus (7 yıl önce)
    Su,gelecek,ismarladim,beydaginda,su,gelecek Belediyenin,su,kesmesi,bitecek,
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayalperest (7 yıl önce)
    Değerli editörlerimiz bu haberi yapmanız güzel ve önemli ancak bunu söyleyen vaizin durumunu hiç düşünmediğini mı şuan kim bilir nerelerden ne gibi sözler söyleniyor kendisine. Çok zor durumda olabilir birazda bunu düşünmenizi sizlerden istirham ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • hamza (7 yıl önce)
    sayın hocamızı kalbi duygularla tebrik ediyorum cesarettınden dolayı yönetimde taktir ederki 2010 yılında öcede kısmi sıkıntılar vardı özelikle suyun gelır kısmı m. fatih güven,ne verildi hem su kesintileri hemde borç tasli noktasındaki sıkıntılar tamamen giderildi maskının başına işten hiç anlamayan kayseriden ital yönetici getirdiler bu yönetimele ancak kadar olur bunlar daha malatyanın iyi günleri geleceğe dair hiçte umut var değilim cenbı ALLAH yar ve yardımcımız olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Malatya'da Rahmetli Özal dan sonra hep üvey muamekesi gördü. Seçimden önce Malatya'lılar Çakır ile olmaz diyordu ama AKP Malatya'lıları dinlemedi yine aday gösterdi. Peki şimdi suçlu AKP mi yoksa Çakır'a %70 oy veren biz Malatya'lılar da mı. Belediye seçimleri hizmet seçimleridir ama biz hizmete değil partiye oy verdik. Yani kendi elimizle ettik çekiyoruz ve çekeceğiz. Belediye işi Mimarlık ister oda bilgi ve tecrübe ister, vizyon ister. Şimdi dövünürüz ama yarın sandık önümüze geldiğinde yine sonuç değişmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (7 yıl önce)
    Hele şükür. Vatandaşı sıkıntıya sokan önemli konulardan biri! Güncel bir konuyu vaiz dile getirdi. İyi de etti. BU VAİZ kardeşimizi tebrik ederim. Allah, razı olsun. Darısı sorunlardan bi haber bana ne diyen müftünün başına.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alişan (7 yıl önce)
    Vaiz deki cesareti takdir ediyorum.İnsallah surmezler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandas (7 yıl önce)
    Inanin namazi terk ettim 130 gundur suyu kesip duruyorlar seyran mahallesinde. 6 gun bir damla su vermediler hala suyu kesip duruyorlar bu kis gunu dustugumuz durumlara bak maski müdürü istifa etsin artik bu ne rezillik yazik gunah . Cihazlarimiz bozulacak artik yeterrr ey maski
    0
    0
    Yanıtla
  • bünyamin (7 yıl önce)
    KEHANET: İlimizin kaldıramayacağı kadar nüfus göçü,tarım alanlarına bırakılan kontrolsüz su ,trafik sıkıntısı sonra ki yıllar artan ve ölüm noktasında ki hava kirliliği artışı ile Malatya ölüyor tarihte bir ilk,bilim adamları şokta insanlar gibi şehirlerde ölüyormuş. Malatya ili bünyesinde ki doğal ve beşeri faktörleri kaldıramadığından dolayı vefat etti cenazesi Yeni Cami avlusundan kaldırılacaktır tüm dünyaya duyurulur...
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (7 yıl önce)
    vaizi sürmeseler bari... Allah müftüye yardım etsin kayserili müftü geliyor demedi demeyin :)))
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Belediyenon işi düz geniş yollar altyapı ....kerpiç ev kanal saat kulesi yapmak değil. .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Sonunda hocalarimiz hakikatleri soylemeye basladi insAllah her zaman Hak'ki konusurlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen uçar (7 yıl önce)
    Böyle bir cesaret beklemiyordum şaşırdım ama aynı zamanda gelecek adına umutlandım..tebrikederim hocalarımızı
    0
    0
    Yanıtla
  • zaviye mah (7 yıl önce)
    Hay agzina saglik kanalboyu magduru. Soyleyecek kelime bulamiyoruz valla. Her taraflarindan yalan fiskiriyor. Guya 00.00 ile 06.00 arasi kesilecekti. Zaviye mahallesinde bu saat itibariyle tam iki gundur yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (7 yıl önce)
    Bu gidişle teyemmumle abdest alırız ..su önemli değil. ..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaspor lu (7 yıl önce)
    Belediyecilik anlayışı şu yok alt yapı ii değil ayıp ayıp namaz kılmıyor millet sizin yüzünüzden
    0
    0
    Yanıtla
  • Kanalboyu mağduru (7 yıl önce)
    Kış ortasında susuzluktan su kesintisi yaşıyoruz. Başka illerde yaşayan tanıdık, akraba kime anlatsam gülüyor. Laz fıkrası gibi. Allah kimseyi böyle basiretsiz yöneticilerin eline düşürmesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • büyük büyük harfler ile amin
    0
    0
    Yanıtla