SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hafta İçi Gezi Programında 'Şimdilik' Malatya Yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hafta İçi Gezi Programında 'Şimdilik' Malatya Yok
A- A+ PAYLAŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 6 Şubat depremlerinin ardından, ilk etapta inşa edilen deprem konutlarının teslimi programı devam ediyor. Bu arada, bazı kura çekim ve anahtar teslim törenine katılacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki hafta içerisindeki programında Malatya gezisinin bulunmadığı öğrenildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 6 Şubat depremleri sonrasında inşa edilen deprem konutlarının son görüntülerini paylaştı.

Bakanlık tarafından depremden etkilenen illerde inşa edilen 46 bin konut, şubat ayının ilk günlerinde kurayla hak sahiplerine teslim edilecek.

Önümüzdeki iki ay içinde teslim edilen konut sayısı 75 bine ulaşacak

İlk kura çekim ve anahtar teslim töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Hatay'da gercçekleştirildi.

AA'nın haberine göre Hatay'da konut teslim törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Şubat pazar günü de Gaziantep’te inşa edilen deprem konutlarının teslim törenine katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki hafta içi ise Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ve Elazığ’da düzenlenecek anahtar teslim törenlerine katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, depremden etkilenen aralarında Malatya'nın bulunduğu diğer illeri de ilerleyen günlerde ziyaret etmesi bekleniyor.

AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • New Malatya (2 ay önce)
    Benim anlamadığım sürekli 11 ille ilgili çalışma yapılıyorda ben şahsen elazığ, diyarbakır, adanayı gördüm bir iki tane binada çatlak var bir iki bina yıkılmış hayat gayet güzel bir şekilde devam ediyor. Antebinde bir ilçesinde hasar var ama bunlar her zaman Malatya’dan daha fazla haber oluyor bu işin doğrusu deprem 11 ilde hissedildi 4 il yıkıldı bütün ödenekler 4 ile aktarılmalı olmalıydı geri kalan 8 ilin olayla pek ilgisi yok buralara harcanacak ödenekler 4 ile aktarılmalı ki insanlar şehirlerine dönsün artık
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Reel (2 ay önce)
    Kasmaya gerek yok,zamanla olur inşallah.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Kıvanç (2 ay önce)
    Elazığ mı ? Orda bina yıkıldı mı ki anahtar teslimi yapıyorlar ? Malatya yok şehir yok. Ama listede malatya da yok. Sizde bunlara oy vermeye devam edin. Her zaman söyledik SAHİPSİZ MALATYA
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (2 ay önce)
    Deprem önem sırasına göre TOKİ illerde evleri tamamladı, Maraş, Antep, Hatay tamam Malatya sırasını bekleyecek koskoca Cumhur gelip üç beş apartman mı açacaktı. Malatya acil değil nazarlarında bekleyecek sırasını.
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Sezgin (2 ay önce)
    Bu defa %90 alır.. Ceketini koysa kazanır, Şehrin tamamının yıkılması, vatandasin can güvenliğinin olmaması, terk edilmiş evlerin talan edilmesi, yanmayan sokak lambalarının hiçbir önemi yok ,binasi yikilan agir hasar alan muteaahitlerin bunda sucu olan yerel yoneticilerinin bur tanesi istifa etmezmi !!!tek derdimiz itibar kaybetmemek..Geçmiş olsun Malatyam hersey bitmiştir bütün izler deprem ayağına silinecektir ...Unutun artık maziyi geçmişi hayaldi geldi geçti...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 ay önce)
    Gerek yok %70 cepte. Niye gelsin ki?
    %89
    %11
    Yanıtla
  • hasan (2 ay önce)
    gelipte millete susuz, kanalizasyonsuz evleri mi teslim edecek. gerçekten çok yazık, şu olaylara sebep olanlar yöneticilik yapıyor ülkede.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Yancilarda sizin yorumu beğenmemiş
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 ay önce)
    Hiç kimse kusura bakmasın Malatya’ya verilen değer bu bir Malatya listede yok neden muhalefet bunu gündeme almıyor sahipsiz Malatya
    %89
    %11
    Yanıtla
  • MALATYALI DOST (2 ay önce)
    malatya elbette olmaz yapılan tokilerin daha alt yapısı yapılmamıs
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Oktay (2 ay önce)
    Niye gelsin ki reis. Malatya ile niye vakit geçirsin. Malatya cepte
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Bülent (2 ay önce)
    Boşuna demiyoruz SAHİPSİZ MALATYA
    %90
    %10
    Yanıtla