SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cumhurbaşkanımız Esnaf Dostu Bir Liderdir"

0
Güncellendi - 2020-12-12 23:06:43
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK üyesi Bülent Tüfenkci, TBMM'de devam etmekte olan bütçe görüşmeleri sırasında söz aldı ve esnafa desteklerini sürdüreceklerini belirterek, "Esnafın her daim yanında olmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, esnaf dostu bir liderdir" dedi.

Tüfenkci'nin konuşması şöyle:

"Biraz önce muhalefetin gerçekten utandığımız bir şovunu izledik. Eğer AK Parti’nin hizmetlerini görmek istiyorsanız Doğu’ya gitsinler AK Parti’yi görürler, Batı’ya gitsinler AK Parti’yi görürler, Kuzey’e gitsinler, Güney’ e gitsinler AK Parti’yi görürler, köprülerden geçerken AK Parti’yi görürler, Marmaray’dan geçerken AK Parti’yi görürler, şehir hastanelerine gittiklerinde AK Partiyi görürler, organize sanayilerine gittiklerinde AK Parti’yi görürler, esnafın yanında AK Parti’ye görürler, çiftçinin yanında AK Parti’yi görürler.

Salgın nedeniyle küresel ticarette daralan uluslararası ticarette artan kurulmacı eğilimler ve ekonomimize yönelik saldırılara rağmen AK Parti Genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kararlılıkla çalışmaya devam ediyor. Krizi en az en az hasarla atlatmamız ve hızlı bir şekilde toparlayabilmemiz için gerekli tedbirleri Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi aldı. Nitekim bunun sonuçlarını da görmeye başladık. Türkiye ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 6,7 büyüyerek açıklanan G20 ülkeleri içerisinde en hızlı büyüyen ülke olmuştur. Üçüncü çeyrekte elde ettiğimiz güçlü büyüme oranları ülkemizin hızlı bir toparlanma sürecine girdiğini göstermektedir. Tekrar uygulanmaya konulan salgın kısıtlamalarına rağmen 2020 yılını pozitif bir büyüme ile kapatmayı öngörüyoruz. Satın alma gücü paritesine göre dünyanın en büyük 13’üncü ülkesiyiz. Dünyada iş yapma endeksine göre de 2020 sıralaması sadece son 2 yılda 27 basamak arttı.

Pandemi nedeniyle tüm dünyanın karşı karşıya kaldığı yakın tarihimizin en ciddi küresel ekonomik daralmasına karşılık Ticaret Bakanlığımız ihracatımızın sekteye uğramaması ve bu süreçte asgari düzeyde etkilenmemiz için çalışıyor. Yeni pazarlar, yeni hedefler ve yenilikçi ihracat yaklaşımları geliştiren Bakanlığımız ülkemizin dış ticaret performansını sürekli artırıyor. Dünyadaki büyük ülkelerin ihracatında düşüş yaşanıyorken Ekim ayında 17,3 milyar dolarlık ihracatla sadece 2020 yılının değil tüm zamanların en büyük aylık ihracat tutarını yakaladık. Türkiye covid-19 sürecinde ve sonrasında küresel ticarette önemli bir aktör olmaya devam ediyor. Bakanlığımızın ihracatımızı artırmak adına gösterdiği bu çaba memnuniyet vericidir. Bakanımız Ruhsar Pekcan ve Ticaret Bakanlığı’nda çalışan bütün ekibimizi bu nedenle tebrik ediyorum, kutluyorum. Bakanlığımız pandemi nedeniyle değişen şartları hızlı bir şekilde adapte olmuş, etkili çözümler geliştirmiş, başlatılan temassız ticaret uygulaması, sanal ticaret heyetleri ve sanal fuarlar kolay ihracat platformu, dijital gümrükleme, yerinde gümrükleme, hava ve deniz yollarındaki dijital gümrük çalışmaları ile bu süreci en iyi şekilde atlatmıştır. Baktığımız zaman uluslararası Arenada ihracatçı sayımızı ihracatımızın rekabet gücünü artırmak, ihracatı tabana yaymak amacıyla gereken destekler verilmekte.

Bu yıl içerisinde ihracatımıza 2.48 milyar Türk Lirası destek ödemesi gerçekleştirilmiştir. Türk Exim Bank yıl içerisinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 5 artışla 37,7 milyar dolar finansman desteği sağlanmıştır. Esnaf ve Sanatkarlarımız elbette bu salgından etkilendi. Onlara verilen desteklere baktığımız zaman gerçekten faiz indirimleri Halk Bankası’nın kredileri, bazılarımız bundan da rahatsız oluyorlar niye ucuz kredileri sağlıyorsunuz diyorlar. Ama biz bu kredileri ucuz kredileri sağlamaya devam edeceğiz. Esnafın her daim yanında olmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, esnaf dostu bir liderdir."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • muharrem (3 yıl önce)
    Hayyy maşallah aslan kükremiş ... sayın vekilim nerdesiniz siz yahu en son 9 ay önce gördük meclis kürsüsünde sizi
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (3 yıl önce)
    Ben anlamıyorum bunlar halüsinasyon mu görüyolar .siz nerde yasiyosunuz ben bir akp li tüm 16yildir ama Allah şahit her geçen yıl battik batiyoz herşey felaket esnafiz zaten normal günlerde salgindan dolayı isleryok tü birde hafta sonları yasak bizlerin ev dükkan elektrik ve suları evin doğalgazı evin ihtiyacı toptancida olan borçları nasıl ödeyeceğiz 1ayin içinde 8gunde kapalıyız devlet gecenyil faizli kredi verdi çektik .salgın başladı yasak kapatma derken .çekilen krediler giderlere gitti bitti geldi kredi ödeme günleri karara kara düşünüyoz birde ev hapsi evdekiler 10liralik bişey istese alamam diyoruz kredi elektrik geliyo diyoz bizleri ailemize mahcup dusuruyosunuz .bagkurufa demiyom tıkır tıkır işliyor 1000tl Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın .zaten yasamiyoz ölüm temizliktir ona buna rezil olmadan ölek kurtulak yoksa devlet esnafı hiç takmaz umruna yazık ya
    0
    0
    Yanıtla
  • Veysel (3 yıl önce)
    Katar dostu bir liderdir diyecekti galiba
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer (3 yıl önce)
    SORUYORUM VEKİLİME AKP, milli kaynakları neden kendi yurtaşlarının refahı için kullanmaktan kaçınır da, Suriye- Somali-Libya- Tunus hatında harcar ki?.. Tüm bu soruların yanıtını hükümet de, yandaş medyası da veremeyecek... Çünkü TÜİK her ne kadar 400 bin işyerinin kapandığı Türkiye'de, "işsiz sayısı düşüyor" dese de, son dönemde, işsizlik- sefalet- açlık üçgeninde sıkışarak çığlık atan soruların yanıtı, sayıları 10 milyona yaklaşan işsizlerin birinden geldi; "İş ve aş!.."
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Bu vekiller hangi ülkede yaşıyor,anlamak mümkün değil..devam edin sayın vekillerimiz.gerçekleri inşallah bu millet sandıkta size gösterecek.esnaf iyi,çiftçiye destek,ekonomi coşmuş muş.1 torba yemden haberi yok,bağkur primi sorsan bilmez,1 kilo pirinç kaç lira haberi yoktur dur.dahada iyiyiz diyorlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Lvt (3 yıl önce)
    Alın çay için taze çay esnafa en güzel destek bu bence
    0
    0
    Yanıtla
  • Taksicim (3 yıl önce)
    Güzel Bi konuşma hazırlamışsınız sayın Bülent bey şimdi okudum da.. O kadar satırların arasına ESNAF VE SANATKARLARIMIZ ELBETTE BU SALGINDAN ETKİLENDİ derken esnafın ve sanatkarların etkilenmesini sadece bu 7 kelime ile dile getirmeniz bence olmamış esnafın ve sanatkarların çilesi bu kadar değil bu 7 kelime ile anlatılamaz BU ÇİLEYİ KEPENK KAPATAN KAHVECİ ZEKİ ABİ NURETTİN DAYI MUSTAFA DAYILAR VE BU ÇİLEYİ ŞÖYLE KÜÇÜK MİNİCİK BİR BAKKALI OLAN ŞAZİ ABİLER BU ÇİLEYİ YÖVMİYE İLE ÇALIŞAN AHMETLER MEHMETLER ALİLER VELİLER BİLİR BU ÇİLEYİ YAŞAYAN BİLİR.... RABBİM HERKESİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN BEN Bİ TAKSİCİYİM RABBİME ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ İYİ YADA KÖTÜ TEKERİM BİR NEBZE DE OLSA DÖNÜYOR RABBİM TEKERİ DÖNMEYENLERE KOLAYLIKLAR VERSİN ALLAHIM ONLARIN YAR VE YARDIMCISI OLSUN..
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Esnafin dostu dusmani kim oldugunu esnaf bilir
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahri (3 yıl önce)
    Tek sorum var sayın hakim: Avukatlar esnaf değil midir?
    0
    0
    Yanıtla
  • selim (3 yıl önce)
    9 aydır korona bahane edilerek iş yerlerimizi kapattınız Bülent bey 1 kuruş teşvik almadık ne dostluğundan bahsediyorsunuz Tunus vatandaşı veya Suriyeli mi olmamız gerekiyor devletin esnafa yardım elini uzatması için
    0
    0
    Yanıtla
  • Alkış Alkış Alkış ne kadar güzel bir yorum yazmissiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Akcadagli (3 yıl önce)
    Servis minibüslerinden vergi alınması durdu. araç sigortası. kaskolari durdu. Aylık Bin TL Corona yardımı veriliyor Vekilimiz in çalışmalarından dolayı teşekkür etmeli minibüs esnafı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalıyım (3 yıl önce)Akcadagli isimli kullanıcı yorumuna
    Reis geldiğinde niye ağladı o zaman Minibüsçüler odası başkanı Açız eve ekmek götürmüyor uz diye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Minübüsçü (3 yıl önce)Malatyalıyım isimli kullanıcı yorumuna
    Yok Mesut bey öyle demek istememişti sonra açıklama yapıp özür diledi
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Tüfenkçi en son maliye bakanı esnafımız için yeni bir paket açıklayacak dedi 3 gün sonra berat albayrak istifa etti. Malatya deyimi ile tüfenkçinin üfürdüğü ocak 3 güne sönüyor
    0
    0
    Yanıtla
  • ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Komşusu aç iken kendi tok olan bizden değildir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (3 yıl önce)
    Aynen o yüzden servisçiler 10 aydır evine bir ekmek gütüremiyor esnaf perişan çay ocağı lokantalar aynısı bide dalga geçiyorsun biraz mert olun bir kerede olsa doğruları söyleyin
    0
    0
    Yanıtla
  • Öz malatyali (3 yıl önce)Pütürgeli isimli kullanıcı yorumuna
    Deniz bitti kara göründe merkez bankası tam takır birde insanlarla dalga geçiyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla