SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Cumhuriyetimiz Eşsiz Bir Eserdir"

0
Güncellendi - 2019-10-30 02:14:46
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet'in ilanının 96'ncı yıldönümü dolayısıyla il yöneticileri, siyasiler ve çeşitli kuruluş temsilcileri birer kutlama mesajı yayınladılar.

Malatya Valisi Aydın Baruş

"Kuruluşunun temelinde Milletimizin sarsılmaz iradesi ve Aziz Şehitlerimizin mübarek kanı bulunan Cumhuriyetimizin 96'ıncı yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşamaktayız.

Türk Milleti’nin, yıllarca süren savaşlardan sonra düştüğü bin bir türlü yokluk ve imkânsızlık içerisinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği destansı bir kurtuluş mücadelesi neticesinde kurulan Cumhuriyetimiz, her bir köşesine bin can feda etmeyi göze alan eşsiz bir vatan sevgisinin, haksızlıklar karşısında onurlu duruşun, her türlü esaret altında yaşamayı reddeden bağımsızlık iradesinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğu günden beri bulunduğu zor coğrafyada daima bir istikrar unsuru olmuş, her geçen gün güçlenen demokrasisi ile bölge ve dünya barışına katkıda bulunmuş, haksızlığa ve zulme uğrayan insanlar için emin bir sığınak olmuştur.

Milletimizin çalışma azmi ve gayretinin ülkemizin hayranlık uyandıran potansiyeli ile birleşmesi gücümüze güç katmış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini almaya başlamış, bölgesinde artık barış ve istikrarın en büyük teminatı olmuştur.

Ancak, Ülkemiz üzerinde art niyetli hesapları olan, gelişmiş, güçlü bir Türkiye’nin varlığından rahatsız olan mihraklar ve onların içimizde yuvalanmış payandaları, bazen alenî bazen de sinsi bir şekilde Milli İrademize, Demokrasimize ve Devletimizin bütünlüğüne kast etmişlerdir.

Ne mutlu ki, dün Kurtuluş Savaşı’nda işgal güçlerine ve bizden görünen hain işbirlikçilerine unutulmaz bir ders veren Aziz Milletimiz, günümüzde terör örgütlerinin karanlık aktörlerine ve figüranlarına da gereken cevabı vererek Cumhuriyetinin ve Milli İrade’nin yanında yer almış, Şanlı Ecdadının mukaddes emanetine sahip çıkmıştır.

Bu nedenle inanıyorum ki, birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz, Cumhuriyetimizin kuruluş sürecinde olduğu gibi el ele, omuz omuza, canla başla çalışmayı ilke edindiğimiz müddetçe üzerimizde hesap yapmaya hiç kimse cesaret edemeyecektir.

Muhterem Malatyalılar,

Bizim Cumhuriyetimiz, Çanakkale'de bir hilal uğruna güneş misali batan yiğitler, Sarıkamış ayazında kaskatı kesilen canlar, Kurtuluş Savaşı'yla destan yazan kahramanlar tarafından Cumhuru, yani halkı bütün dinamikleriyle kucaklayan bir hoşgörü üzerine bina edilmiştir.

Türk Milleti’nin her ferdi Devletimizin bekası, Milletimizin refahı, Cumhuriyetimizin inkişafı için vazifesini en iyi şekilde yerine getirmekle mükelleftir. Muasır medeniyete giden yolun, birlik ve beraberliğimizi her şart altında muhafaza etmekten, mukaddes değerlerimize sonuna kadar sahip çıkmaktan, ülkemizin kalkınması için yılmadan çalışarak vatandaşlık görevimizi layıkıyla yerine getirmemizden geçtiği asla unutulmamalıdır.

Millet olarak sahip olduğumuz en değerli varlığımız olan Cumhuriyeti bizlere armağan ve emanet eden Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, Kahraman Silah Arkadaşlarını, Aziz Şehitlerimizi ve Şanlı Gazilerimizi bu vesileyle rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, Muhterem Halkımızın ve Aziz Milletimizin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum."

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci

"İstiklal ve istikbal mücadelemizin taçlandığı Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu milletçe yaşıyoruz. Cumhuriyetimiz, aziz milletimizin her türlü zorluk ve imkansızlığa rağmen hürriyet ve istiklal aşkıyla birbirine kenetlenerek gösterdiği olağanüstü kahramanlığının en büyük eseridir. Cumhuriyetle birlikte egemenliğin kayıtsız şartsız, bu büyük esere imza atan millete ait olduğu tescillenmiştir.

17 yıllık iktidarlarımız döneminde her zaman “istikameti çizecek tek kuvvet millettir” düsturuyla hareket ettik. Bu düsturla, milletimizle bütünleşerek ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma yolunda ilk günkü kararlılıkla, azimle ve inançla çalışıyoruz.

Geride bıraktığımız 96 yılda Cumhuriyetimizin kazanımlarını koruyarak, demokrasimizi daha da geliştirerek ve ekonomimizi güçlendirerek büyümeye, kalkınmaya, üretmeye, bölgemizin istikrarına ve barışına katkı vermeyi sürdürdük. Bugün ülkemizin geldiği seviye itibariyle sahip olduğumuz değerler, Cumhuriyetimizin gurur duyduğumuz kazanımları olmakla beraber bulunduğumuz bölge için de umut kaynağıdır. Türkiye, dünyanın en çalkantılı bölgesinde, demokrasisi ve ekonomisiyle, gerçek anlamda küresel bir güç olma yolunda ilerlemektedir.

Türkiye Cumhuriyeti, her türlü tehdidi ve terörü yok edecek kudret ve kararlılığa sahiptir. Ülkemize karşı yapılan her türlü saldırı bizleri ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ hedefinden uzaklaştırmak bir yana, bu yöndeki kararlılığımızı daha da güçlendirmektedir. Yaptırım ve tehditlere boyun eğmeden Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına atfettiğimiz 2023 hedeflerimize, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında bugün olduğundan daha da müreffeh olacağına inancım tamdır.

Bu duygularla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm gazilerimizi, şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yad ediyor, milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhuriyet Bayramı mesajında parlamenter demokrasinin önemine vurgu yaptı. Ağbaba, Cumhuriyet Bayramının 96. Yılında bayram kutlamasını yasaklayan Nevşehir Valisi’ni de sert sözlerle eleştirdi.

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 96. Yılında, hem ülkemizdeki hem de sınırlarımızdaki gelişmelere baktığımızda aydınlanma meşalesini yakıp bizlere emanet eden Cumhuriyet kadrolarının ve laik, demokratik Cumhuriyetin değerini çok daha iyi anlıyoruz.” ifadelerini kullanan Ağbaba; Laik Cumhuriyetin dil, din, ırk, mezhep, inanç farkı gözetmeden insanlara kucak açılması anlamına geldiğini belirterek, Cumhuriyetin tutuculuğa, gericiliğe, ümmetçiliğe karşı çağdaşlığın, özgürlüğün, demokrasinin ve aydınlığın ismi olduğunu ifade etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Cumhuriyeti içine sindiremeyen AKP İktidarı ısrarla Cumhuriyet kutlamalarını bazen engellemeye, bazen itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Valiliklerden TC ibarelerini silmek, Atatürk anıtlarına saldıran meczupları koruyup kollamak, Atatürk’e ve Cumhuriyet kazanımlarına ağza alınmayacak laflar söyleyen yazarları akıl hocası yapmak AKP’nin Cumhuriyet’e bakışını özetlemektedir. En son Nevşehir Valisi’nin kamu düzeni bozacağı gerekçesiyle il başkanlığımızın Cumhuriyet Yürüyüşü’ne izin vermemesi bardağı taşıran son damla olmuştur. Valilerin, kaymakamların AKP İl ve ilçe başkanı gibi davranıp, Cumhuriyet değerlerine karşı savaş içine girmeleri bu dönemin unutulmayacakları arasına girecektir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyeti, onun kazanımlarını ve değerlerini koruyacağız, savunacağız, yaşatacağız. Başta Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları olmak üzere Cumhuriyetimizi bizlere armağan edenleri içtenlikle anıyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık

"Gazi Mustafa Kemal'in öncülüğünde milletimizin kararlılığıyla kazanılan Kurtuluş Savaşı'nın ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması, dünya tarihinde nadir görülen durumlardan bir tanesidir.

Bugün Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıl dönümünü ve Cumhuriyet Bayramımızı gururla, onurla, coşkuyla kutluyoruz. Muasır medeniyetler seviyesine ulaşmada her geçen gün büyük bir azim ve kararlılıkla yaklaşıyoruz.

Türkiye, dünyadaki tüm mazlum ve mağdurların umut kapısıdır. Eli kanlı terör örgütlerinin hedefi olmamızın da başta gelen sebebi budur. DEAŞ, PKK, PYD/YPG ve FETÖ gibi hainlerin bizi hedeflerimizden alıkoymasına izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz.

Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlayan sınır ötesindeki operasyonlarımız, terörle mücadelemiz devam ediyor. Türkiye’nin Kurtuluş Savaşında vermiş olduğu bu azimli kararlı tavrını, sınırlarını korurken verdiği mücadeleyi, bayrağı için, ezanı için, ülkesi için, vatanı için vermiş olduğu mücadeleyi herkes Barış Pınarı Harekatında bir kez daha gördü. Bu vatan sevgisinden, bayrak sevgisinden, ezan sevgisinden dolayı bütün milletime şükranlarımı sunuyoruz.

İstiklal harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren o günkü ruh bugün de dimdik ayaktadır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına, 2023 mefkuresine büyük bir azim ve kararlılıkla ilerlediğimiz bu günlerde, ülkemize ateşten gömlek giydirmeye çalışanlar bilmelidirler ki Türkiye, hedefine emin adımlarla yürümektedir, ülkemizin büyümesine ve gelişmesine asla engel olamayacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerimle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizin, gazilerimizin, isimsiz kahramanlarımızın aziz hatırasını saygıyla anıyor, ülkemizin gurur günü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı tüm içtenliğimle kutluyor, bütün vatandaşlarımıza saygılarımı sunuyorum.”

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır

"29 Ekim 1923’te kurulan ve sürekli ilerleyen Türkiye Cumhuriyetinin istikbal yürüyüşü sonsuza dek devam edecektir. Cumhuriyetimizin teminatı nesillerimiz ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştıracak ve millî iradesiyle bu topraklardaki sedasını daima duyuracaktır.

Cumhuriyetimizin 96. yıldönümü coşkusunu yaşadığımız bu kutlu günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyor, aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Şairin diliyle;

Şu kopan fırtına Türk ordusudur ya Rabbi

Senin uğrunda ölen ordu budur ya Rabbi

Ta ki yükselsin ezanlarla müeyyed namın

Galib et, çünkü bu son ordusudur İslam’ın

Ülkemiz adalet ve iyiliğin temelleri üzerine kurulmuş bir ülkedir. Bundan dolayıdır ki milletimiz tarihten aldığı mirasla; gizli odakların, karanlık ellerin maşası terör örgütlerinin emellerine ulaşmasına izin vermeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; Allah, Türk Silahlı Kuvvetlerimizi düşmanın şerrinden korusun ve kahraman askerlerimize muvaffakiyetler nasip eylesin.

Bu vesileyle; tüm hemşerilerimin ve milletimizin Cumhuriyet Bayramlarını kutlar, selam, sevgi ve saygılar sunarım."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Gürkan Mesajında, “Aziz Milletimizin inanç, cesaret ve fedakârlıkla elde ettiği, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere en büyük hediyesi olan Cumhuriyetimizin 96. yılını kutlarken, büyük bir millet olarak güçlü bir devlet olma yolunda yürümenin heyecanını yaşamaktayız.

Hiçbir zaman dayatmalara ve esarete boyun eğmeyen milletimiz istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’nda dünya tarihinde görülmemiş bir kahramanlık destanı ile zafere ulaşmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki Türk Milleti’nin canı pahasına verdiği bu mücadele 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle adeta taçlandı ve tarihe adını altın harflerle yazdırdı. Bu yüzden Cumhuriyet, bizi millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü, dayanışmamızı sağlayan eşitliği ve özgürlüğü oluşturan, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin simgesidir. Bu cennet toprakların bölünemeyeceğinin ve ilelebet payidar kalacağının en büyük kanıtıdır. Bizim için Cumhuriyet tesadüf seçilmiş ve doğmuş, ısmarlama bir devlet ve hükümet şekli değildir. Cumhuriyet, Türk milletinin kaderinde yer almış, Türk milletinin istek ve karakterine uygun devlet şekli ve siyasi dönemin adıdır. Bu nedenle Cumhuriyet bizim için özgürlüktür, hürriyettir, demokrasidir, yaşam şeklidir.

Kurtuluş Savaşı’nda ülkemizi işgal edemeyen işgalci güçler, bugün hala bu amaçlarından vazgeçmiş değillerdir. Dün Kurtuluş Savaşı ile işgale girişenler, bugün terör örgütleri eliyle amaçlarına ulaşmanın yolunu denemektedirler. Bugün, bu güçlere karşı her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe, kardeşliğe millet olarak ihtiyacımız vardır. Bir olmayı, iri olmayı, birlikte destan yazmayı Çanakkale’de tüm dünyaya gösterdik. Bundan sonrada ülkemizin istiklali ve istikbali için milletimizin üzerine düşeni fazlasıyla yapacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Türk milletinin en değerli varlığı, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ile kurulan Türkiye Cumhuriyetidir.

Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin 96. yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve rahmetle anıyor, Türk Halkı’nın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 96. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Türkiye Cumhuriyetini kuran milletimiz; bugün de aynı şuur ve bilinçle dimdik ayaktadır.” dedi.

Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’un Cumhuriyetimizin 96. Yıldönümü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajı şu şekilde;

“Cumhuriyetimizin 96. kuruluş yıldönümünü onurla, gururla ve coşkuyla yürekten kutluyoruz.

29 Ekim 1923; milletimizin tarih sahnesindeki seçkin ve saygın yerini yeniden alışının ifadesidir.

Bağımsızlığından ödün vermeden bayrağına ve vatanına sahip çıkarak Türkiye Cumhuriyetini kuran milletimiz; bugün de aynı şuur ve bilinçle dimdik ayaktadır.

Kuruluşunun 96. yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyetimize ulaşmamız ve bugünlere gelinmesi kolay olmadı. Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının bize emaneti olan Cumhuriyetimiz; her bir karış toprağı şehit kanlarıyla sulanmış bu vatan parçasında varoluşunu sürdürecektir.

En zor şartlarda, yokluklar ve imkansızlıklar içerisinde zaferler kazanarak Türkiye Cumhuriyetini kurmuş olan nesli yetiştiren milletimiz; bugünde Cumhuriyetimizi yaşatacak ve koruyacak nesilleri de yetiştirmiş ve yetiştirmeye devam edecektir.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Cumhuriyetin kuruluş ideallerini sahiplenecek nesilleri bilimin ve ilmin ışığında geleceğe hazırlamanın çabası içinde olacaktır.

Türkiye Cumhuriyetimize yönelik planlı tehditler ve projeler dün olduğu gibi, bugün ve yarında kararlılığımız karşısında yok olmaya mahkumdur.

Aynı şanlı geçmişi birlikte yaşayanlar olarak ortak geleceği de birlikte paylaşacağız. Geleceğe daima güvenle bakacağız.

Cumhuriyetimizin 96. Kuruluş yıldönümünde bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, milli mücadele kahramanlarımızı, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum.”

Malatya Barosu Başkanı Avukat Enver Han

"29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çetin bir mücadelenin ardından kazanılmış ve Milletimize armağan edilen en büyük hediyelerden birisidir.Cumhuriyetin ilan edilişinin 96. yıldönümünü Milletçe gurur ve coşku içerisinde kutluyoruz. 96 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferidir.

Aziz Şehitlerimizin acılarını, Kahraman Gazilerimizin fedakarlıklarını da yüreğimizde hissediyor, bu kahramanlıkların neticesi olarak Türkiye Cumhuriyeti`nin demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak ilelebet yaşayacağını biliyoruz.

Ulu Önder Atatürk‘ün önderliğinde büyük Türk Milleti‘nin kanı, canı pahasına kurulan Cumhuriyet‘in, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılması herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur.

Bugün, Cumhuriyetimiz için ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme milli birlik ve beraberliğimizi gösterme günüdür. Bugün, bizi millet yapan yüksek değerlerimizin daha gür sesle yüceltileceği, geçmişte olduğu gibi tek yürek olarak haykırılacağı, el ele, gönül gönüle geleceğe daha bir güvenle bakılacağı gündür.

Yurdumuzun her köşesinde, hukukun üstünlüğü ve adil yargılanma hakkının sorgulanmadığı, herkesin yargıya yürekten güvendiği, kutsal değerlerimizin en büyük teminatı olan Cumhuriyet ile vicdanlarımızın tertemiz kalabildiği, kadın-erkek eşitliğinin sağlanarak, toplumun temel yapısının sağlamlaştırıldığı, eğitim ve sağlıkta, sosyal devlet ilkesi ile yurttaşların insan onuruna uygun yaşamalarının sağlandığı bir yönetim biçiminin tarifidir aslında bu. Ülkemizin, çatışmalı bir Ortadoğu coğrafyasında, bugüne dek güneş gibi parlamasının tek sebebi, laik bir hukuk devleti olma temelinde yükselen bir cumhuriyet olmasıdır. Eşit ve özgür yurttaşlık temelinde, cumhuriyetimize hep birlikte sahip çıkmamız gereği asla kuşku duyulmaz bir gerçeklik ve barış içinde yaşanacak ,aydınlık güzel günlerin var olma nedenidir.

Bu duygu ve düşüncelerle inanıyoruz ki; Ülkemiz çağdaşlaşma hedefleri doğrultusunda, insanımız bilimde, sanayide, eğitimde ve diğer bütün alanlarda büyük bir mesafe kat edecek, elde edilen bu başarılarla Cumhuriyetimizi hep birlikte taçlandıracağız. Cumhuriyetin 96. yıl dönümü vesilesiyle birlik ve beraberliğimizin timsali olan Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi gönül borcu ve saygıyla anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum."

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Cumhuriyetimizin 96. yıldönümünü bütün ülkemizde olduğu gibi ilçemizde de milletçe kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz.

Şanlı tarihimiz, dünyada eşi ve benzeri görülmemiş nice zaferlerle doludur. Milletimiz bunun en güzel örneğini yaklaşık bir asır öncesinde kendisine esaret zinciri vurmak isteyen güçlere karşı göstermiş, yeni kurduğu Türk Devletini Cumhuriyetle taçlandırmıştır. 96 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde memleketin dört bir yanında ki kahraman Anadolu halkının olağanüstü bir gayret ve fedakârlığı ile gerçekleşen mücadelenin destansı bir sonucu olan Cumhuriyetimiz, aziz milletimizin binlerce yıllık tarihinde ulaştığı en muhteşem zirvesidir.

Farklı dil, inanç ve kültür zenginliğimiz ile tek yürek olduğumuzda, yapılamaz denilenleri başardığımız ortada iken bizlere düşen görev; Türkiye Cumhuriyeti’ni emin ve güçlü adımlarla daha güzel bir geleceğe taşımaktır.

Binlerce yıllık devlet geleneğine ve büyük devlet olmanın tecrübe, hafıza ve refleks mirasına sahip Türk Milleti, gelişen ekonomisi, kültürel değerleri ve demokrasisi ile uluslararası düzende hak ettiği yeri alacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, istiklal kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 96. yıldönümünü kutluyorum.”dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Cumhuriyet’in 96. yılını kutlayarak, “Cumhuriyet, Türk Milleti için köylüsüyle kentlisiyle, kadınıyla erkeğiyle, doğulusuyla, batılısıyla, kuzeylisiyle, güneylisiyle birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirdiği mucizenin; bir var oluşun adı” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yayınladığı mesajda Başkan Güder, Türk milleti olarak şanlı tarihin çok önemli bir dönüm noktasının, Cumhuriyetin ilanının 96'ncı sene-i devriyesinin kutlandığını belirtti.

Tüm Türkiye’nin Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik eden Başkan Güder, “Cumhuriyetimizin ilanının 96. yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Harbimizin kazanılmasına ve yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyorum.Bin yıllık vatanımız Anadolu topraklarının her karışında kanı ve alınteri olan tüm ecdada, şehitlerimize, gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.Tarihteki sayısız badireyi geçerek, tuzakları bozarak yolunda kararlı adımlarla yürüyen Türk milleti, Cumhuriyet’le birlikte ileriye ve müreffeh bir seviyeye erişme hedefini de açıklıkla göstermiştir.29 Ekim 1923 Tarihinde Cumhuriyet’ in ilanı ve Milletin kayıtsız şartsız egemenliği kabul edilerek bağımsızlık mücadelesinin ruhu ortaya konmuştur. Türkiye Cumhuriyeti Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak ortaya koyduğu ‘Muasır Medeniyetler’ yolunda kurulduğu günden bu yana demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim, ekonomi, ulaştırma olmak üzere tüm alanlarda önemli mesafeler kat etmiştir. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak; çağdaş dünya devletleri içinde saygın yeri ile her alanda büyük bir değişim ve atılımın somut ifadesidir. Unutmamalıyız ki biz, en zor zamanlarında bile dünyaya sadakat ve vatanseverliğin eşsiz örneklerini göstererek bugünlere gelmiş büyük bir milletiz. Bu güven ve istikrar ortamını korumaya devam edeceğiz.Bu duygu ve düşüncelerle büyük 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Destansı mücadelelerle fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesini temin eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurucu kahramanları rahmetle, hürmetle, minnetle anıyorum. Vatan uğruna gözlerini kırpmadan kendilerini feda eden aziz ve kahraman şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, hepsini bir kez daha rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan

Kazgan yayımladığı mesajında, Cumhuriyet’in 96 yıl önce Anadolu insanının büyük bir gayret ve fedakarlığı ile başlattığı destansı mücadelenin sonucu olduğunu belirtti. Kazgan, "Bugüne kadar hiçbir fedakarlıktan kaçmayan aziz milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yurdun her noktasında olağanüstü bir gayret ve mücadele ile destansı bir sonuç almıştır. Binlerce yıllık devlet geleneği olan bu topraklarda devlet olmanın tecrübe ve hafızasına sahip olan Türk Milleti, geçmişte olduğu gibi gelecekte de hak ettiği yeri alacaktır. Yarınların daha güçlü, daha huzurlu Türkiye’sini birlik olarak inşa edebilmek için; daha çok çalışmak ve birlik beraberliğimizi korumamız gerekir. Cumhuriyet’in bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkmamız gerekir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz vatanımızın birliği, bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını feda eden şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum" ifadelerini kullandı.

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Bülent Avşar, Cumhuriyet’in ilanının 96’ıncı yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada “Kanla, canla kurulan ve Cumhuriyet ile taçlandırılan bu ülkeye yapılabilecek en büyük hizmet, çok çalışmak ve yeni eserler kazandırmaktır” dedi.

Avşar, Türk Milleti’nin en büyük özelliklerinden birisinin karakterindeki bağımsızlık aşkı olduğunu söyledi. Bu aşk ile aziz milletimizin kendisine yönelik her türlü saldırıyı bertaraf ettiğini ifade eden Başkan Avşar, hür ve bağımsızlığımızın ebediyen süreceğini kaydetti.

Kurtuluş Savaşı dönemindeki ruhun bugün de dimdik ayakta olduğunu dile getiren Başkan Avşar, “Bu aziz millete önce bağımsızlığı, ardından da Cumhuriyet’i armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm aziz şehitlerimize ve şanlı gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Görevimiz onların bize bıraktığı bu vatanı ebediyen korumak ve kollamak, bu ülkenin daha müreffeh olması için de çok çalışmaktır.” dedi.

Başkan Avşar, sözlerinin sonunda halkın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik etti.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan

Cumhuriyetin 96. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Özcan, "Millet iradesine duyulan saygı, ülke yönetimi anlamında en güzel erdemdir. Egemenlik millete aittir. Bunu hiçbir zaman unutmadan, Cumhuriyet'imizi ilelebet yaşatacağız" dedi.

Özcan, mesajında şunları kaydetti:

"23 Nisan 1920'de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli egemenliği esas almıştı. Bu yönetim biçimi, 29 Ekim 1923’de resmi olarak adını da kayıtlara geçirmiş oldu. Cumhuriyet'in ilanı, tarihimizin en önemli ve en gururlu günlerinden birisidir.

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' sözü, Cumhuriyet ile artık pekiştirilmiş ve ülkemizin istikametini çizen en önemli değerlerden birisi olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti, bu topraklarda kader birliği yapmış milyonların en güzel ortaklığıdır. Bizlere düşen de yeni yatırımlarla, üretimle, ticaretle, ekonomik büyümeyi sağlamaktır. Tüm gücümüzle bunun için çalıştığımızın bilinmesini ister, Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz emaneti Cumhuriyet'imizi ve vatanımızı canımız pahasına koruyup, ileriye taşıyacağımıza dair sözümüzü hatırlatmak isterim.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum."

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları

"Zorlu bir sürecin, uzun bir mücadelenin sonucudur Cumhuriyet.

Emperyalizmin yenilgiye uğratılmasının abidesidir Cumhuriyet.

Milletimizin onuru, uygar dünyanın anahtarıdır Cumhuriyet.

Yok edilmek istenen bir ulusun, var oluş destanıdır Cumhuriyet.

Türk milletinin her bir ferdinin cesaretidir, inancıdır, kararıdır Cumhuriyet.

Yurttaşlık, özgürlük, eşitlik, hak, hukuk, adalet, demokrasi ve uğruna ölünesi vatandır Cumhuriyet.

Gençliktir, delikanlılıktır, cesarettir Cumhuriyet.

Namustur, haysiyettir, nefestir, candır Cumhuriyet.

Emperyalist oyunları bilmek, görmek, anlamak ve bozmaktır Cumhuriyet.

Uyanık olmak, aydın olmak, çevresini aydınlanmaktır Cumhuriyet.

Sarayın, saraylının değil, ulusal egemenliğin adıdır Cumhuriyet.

Şahsın değil, demokrasinin kazancıdır Cumhuriyet.

Sözde değil, özde milli olmaktır Cumhuriyet.

Akıldır, bilimdir, çağdaşlıktır Cumhuriyet.

Kadınla erkeğin el ele koştuğu hedeftir Cumhuriyet.

Çocuklarımızın mutlu yarınlarıdır Cumhuriyet.

Kurtarıcımız ve Kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borçlu olmaktır Cumhuriyet.

O’nu anlamak, O’nun yolunda yürümek, ödün vermemektir Cumhuriyet.

Sürekli devrimdir, atılımdır, ilerlemektir Cumhuriyet.

Sonsuza kadar Cumhuriyet…

Yaşasın Cumhuriyet!"

Eğitim- İş Malatya Şube Başkanı Hatem Denktaş

"Bilgeliği, kararlılığı ve önderliğiyle bir ulusun kaderini kendi ellerine almasına sağlayan Atatürk, Cumhuriyetimizi bizlere hem miras olarak bırakmış, hem de korunmasını ve yaşatılmasını vasiyet etmiştir. 96. yılı Atatürk'ün bu mirasının sorumluluğu ve bilinciyle selamlıyoruz.

Ulusumuzun Atatürk’ün çevresinde kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından ülkemizi karanlıktan kurtararak aydınlığa çıkaran Cumhuriyet'in kurulması, tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. Cumhuriyet'le birlikte hanedan egemenliği yerine halk egemenliği, teokrasinin yerine laiklik, dikta rejimi yerine de demokrasi uygulamaya konulmuştur.

Cumhuriyet, bilgisizliğe, bağnazlığa, yobazlığa, yoksulluğa, çaresizliğe karşı verilen savaşın adı, bizzat Atatürk’ün deyişiyle, "kimsesizlerin kimsesidir."

Tüm bu aydınlık saçan özellikleri nedeniyle Cumhuriyetimiz, bir asıra merdiven dayadığı şu günlerde de saldırı altındadır.

Cumhuriyet'e, kurucularına, değerlerine hakaret eden hadsizler, cezasızlık politikalarıyla dolaylı olarak teşvik edilmekte; kadın-erkek eşitliği anlamına gelen Cumhuriyetimizde kadınlarımız gericiliğin tehdidiyle yüz yüze kalmakta; çocuklarımıza bu topraklarda güneşin nasıl doğduğunun anlatıldığı dersler giderek azaltılmakta; ulusun ruhunu pekiştirmesi anlamı taşıyan Cumhuriyet Bayramlarının kutlanışı gölgelenmeye çalışılmaktadır.

Büyük Önder Atatürk, "Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır" sözüyle izlenmesi gereken yolu göstermişse de, bugün maalesef tarikatların devlet içinde cirit attığı, STK maskesiyle toplumdaki etkilerini artırmaya çalıştığı günlerden geçmekteyiz.

Ne mutlu ki çağları aşan ileri görüşlülüğüyle Atatürk, bugünlerin geleceğini de söylemiş ve mücadelenin rotasını göstermiştir.

Cumhuriyet, Türk Milletini içeriden ve dışarıdan zayıflatmaya çalışan her düşmanın önündeki en büyük engeldir. İçte ve dışta her düşmana karşı verilecek en iyi cevap ve en doğru mücadele de Cumhuriyet'e sahip çıkmaktır. Bu, Cumhuriyet'i kuran Atatürk ve dava arkadaşlarına, bu uğurda büyük bedeller ödeyen Ulusumuza karşı borcumuzdur.

Başöğretmen Atatürk'ün yolundaki eğitim neferlerinin bir araya gelerek var ettiği Eğitim-İş olarak, tarihsel sorumluluğumuzu biliyor ve yerine getirmeye ant içiyoruz. Atatürk'ün izinde gidecek, gericiliğe geçit vermeyecek, bu ülkenin yarınları olan evlatlarımızı Cumhuriyet'in koruyucuları olarak yetiştireceğiz!

Bu duygular ve coşkuyla tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz.

Yaşasın Cumhuriyet!"

Bülten- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Reşit (4 yıl önce)
    "Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır." Mustafa Kemâl ATATÜRK Saygı ve minnetle...
    0
    0
    Yanıtla