SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Daha Önce Hiçbir Başkan Çağırıp, Derdimizi Sormamıştı'

0
Güncellendi - 2020-10-07 03:13:03
'Daha Önce Hiçbir Başkan Çağırıp, Derdimizi Sormamıştı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Akçadağ’ın Bayramuşağı (Köyü) Mahallesi’ne yapılan altyapı hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini iletmek isteyen bir grup Bayramuşağı sakinini, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne davet ederek yemekte ağırladı.

Bayramuşağı Mahallesi Muhtarı Hasan Hazar, Köy Enstitüsü mezunu emekli öğretmenler Hasan Bingöl, Mehmet Kutlutürk ve Kemal Özer’in yer aldığı Bayramuşağı heyetini, önceki gün önce makamında kabul ederek bir süre görüşen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, daha sonra konuklarına yemek ikram etti.

Başkan Gürkan, buluşmadan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Özellikle hocalarımla bir öğlen yemeğinde beraber olma lütfunu bize bahşeder misiniz dediğimde onlarda sağ olsunlar kabul ettiler ve bizde bir araya geldik” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın Bayramuşağı’nda tanışıp, onurlarına yemek verdiği Köy Enstitüsü mezunu öğretmenler Hasan Bingöl, Mehmet Kutlutürk ve Kemal Özer de, Başkan Gürkan’ın jestinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek,  “Bizi daha önce hiçbir belediye başkanı davet edipte bir derdiniz, ihtiyacınız ve isteğiniz var mı diye sormamıştı. Başkanımız hiçbir ayrım yapmadan Malatya’ya hizmet ediyor. Allah başkanımızın ömrünü uzun etsin” dediler.

“Anadolu’nun en ücra köşelerine kadar hizmet götüren eğitimcilerimizle tanışmaktan onur duyuyorum”

Bayramuşağı Mahallesi’ne Malatya’nın tüm mahallelerine olduğu gibi yaşam kalitesini yükseltecek hizmet götürmekten ve mahalle sakinlerinin bu hizmetlerden dolayı memnuniyet duyduğunu dile getirmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, belediye çalışmalarının sürdüğü sırada ziyaret ettiği Bayamuşağı’nda tanıştığı Köy Enstitüsü mezunu emekli öğretmenlerle tanıştığını hatırlatarak, Türkiye’nin eğitim mücadelesine büyük emek veren emekli öğretmenleri ağırlamaktan onur duyduğunu kaydetti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Köy Enstitüsü mezunu emekli öğretmenleri “Büyük hazine” olarak niteledi ve şöyle konuştu: “Akçadağ ilçemizin Bayramuşağı mahallesinde yapılan çalışmaları yerinde görmek için gittiğimiz ziyaretimizde orada büyük hazineler gördük. Ziyaretimiz sırasında çok değerli hocalarımızı gördüm. 90-93 yaşına gelmiş,70 yıl bu memlekete hizmet etmiş ve şuanda köylerinde ikamet eden, köydeki insanlara ışık saçan onlara rehberlik eden güzel insanları gördüm ve onlarla tanıştım. Özellikle hocalarımla bir öğlen yemeğinde beraber olma lütfunu bize bahşeder misiniz dediğimde onlarda sağ olsunlar kabul ettiler ve bizde bir araya geldik. Hocalarımız 1927 – 1930 doğumlu ve o dönemde öğretmen olmuşlar, yurdumuzun birçok yerinde çalışıp, birçok yerinde öğretmenlik yapmışlar. Anadolu’nun en ücra köşelerine giderek öğrencilere ve bulunduğu yerlerdeki vatandaşlara öğretme noktasında, diğer işleri öğretme anlamında Köy Enstitüsünde öğrendiklerini anlatmak için önemli görevler ifa etmişler. Hocalarımızı ağırlamak beni ziyadesiyle memnun etmiştir. Kendilerine tekrardan hoş geldin diyor ve bundan sonraki hayatlarında sağlık, huzur ve mutluluk temennisinde bulunuyorum”

“Başkanımızdan köyümüzle ilgili taleplerimiz oldu ve bu taleplerimiz yerine getirildi; teşekkür ediyoruz”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın konuşmasından sonra söz alan Bayramuşağı Mahallesi Muhtarı Hasan Hazar ise, Bayramuşağı’nın özellikle altyapı, yol, asfalt gibi yerel yönetim hizmetleri konusunda bazı ihtiyaçları olduğunu, bu ihtiyaçları Başkan Selahattin Gürkan’a ilettiklerini ve bu taleplerin yapılan çalışmalarla yerine getirildiğini söyledi.

Belediyelerin halk için çalışması gerektiğini ifade eden Bayramuşağı Köyü Muhtarı Hasan Hazar, Başkan Selahattin Gürkan’ın şahsında Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni halk için çalışan bir belediye olarak gördüklerini ifade etti.

Bayramuşağı Muhtarı Hasan Hazar, kabulde şunları ifade etti: “Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’ın köyümüze yaptığı ziyarette bizi onurlandırdılar. Bütün köy halkı aynı düşüncedeyiz. Başkanımız bizim sorunlarımızı dinledi ve yapılan işlerimizi yerinde inceledi. Kendisinden bizlerin talepleri oldu ve bu taleplerimizle ilgilendi. Belediye halkı ile çalışmalarıdır ve halkı için vardır. Biz de bunu yapan bir belediye başkanına sahibiz. Selahattin Gürkan Başkanımız bunu yapan bir belediye başkandır. Başta Bayramuşağı mahallemiz olmak üzere Akçadağ’ın bütün mahalleleri de kendisini bu şekilde görmektedir. Bizleri davet edip ağırladığı için Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan’a teşekkür ederiz”.

Bayramuşağılı Köy Enstitüsü mezunu emekli öğretmenler, Başkan Gürkan’ın jestinden duydukları memnuniyeti dile getirdi 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın Bayramuşağı’nda tanışıp, onurlarına yemek verdiği Köy Enstitüsü mezunu öğretmenler Hasan Bingöl, Mehmet Kutlutürk  ve Kemal Özer de, Başkan Gürkan’ın jestinden büyük mutluluk duyduklarını belirterek,  “Bizi daha önce hiçbir belediye başkanı davet edipte bir derdiniz, ihtiyacınız ve isteğiniz var mı diye sormamıştı. Başkanımız hiçbir ayrım yapmadan Malatya’ya hizmet ediyor. Allah başkanımızın ömrünü uzun etsin” dediler.

“Başkanımızın köyümüze yaptığı ziyarette göğüsüm kabardı”

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yemeğe davet ettiği heyetteki emekli öğretmenlerden Hasan Bingöl, Başkan Gürkan’ın Bayramuşağı’na yaptığı ziyaretten dolayı mutluluk duyduğunu vurgulayarak,”Sayın başkanım köyümüze gelene kadar bu yaşım itibariyle bizim köyde bu kadar idareci ve yetkili kimseyi görmemiştim. Başkanımızın köyümüze yaptığı ziyarette göğüsüm kabardı” dedi.

Emekli öğretmen Hasan Bingöl konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Köyümüzde başkanımızın yaptığı çalışmalar var. Su ve kanalizasyon alt yapılarının çalışmaları yapılıyor. Başkanımızda yapılan çalışmaları görüp yerinde inceledi. Başkanımızın yaptığı hizmetlerden sonra köyümüzün şekli değişti. Bugüne kadar köyümüze toplu halde hizmet veren kimse olmadı. Başkanım yaptığı çalışmalarda ayrım yapmadan, nerede bir hizmet yapılması gerekiyorsa oraya gelip gönüllü olarak o hizmeti yapıyor. Bizde bu çalışmalarından dolayı çok memnun olduk. İnşallah daha iyi hizmetler yapar ve bizlerde gördükçe memnun oluruz. Başkanımıza yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Ben şimdiye kadar 40 yıl hizmet verdim. Başkanımızın bu davetinden dolayı biz çok memnun olduk. Bizi daha önce hiçbir belediye başkanı davet edipte bir derdiniz, ihtiyacınız ve isteğiniz var mı diye soranı şimdiye kadar görmedim. Bu görevde kim olursa olsun memlekete hizmet önemli. Memleketimizin kalkınması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Ben başkanımıza yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum”.

“Köy Enstitülü öğretmenler olarak hedefimiz; kalkınmayı köylerden başlatmaktı”

Köy Enstitüsü’nden mezun olduktan sonra, henüz gelişmekte olan Türkiye’nin eğitim davasına ve mücadelesine katkı yolunda eğitimcilik serüvenini de anlatan Hasan Bingöl, Köy Enstitüleri’ndeki özgün eğitimi de anlattı. Hasan Bingöl şunları söyledi: “Köy Enstitüsü okulundan mezun olduktan sonra 1951 yılında Kâhta, Sincik ilk görev yerimdi. Önceden çalıştığım yer Malatya’ya bağlıydı ve daha sonra Adıyaman’a bağlandı. O zamanın şartlarında Malatya’dan Sincik’e o dönemlerde katır sırtında üç günde gidebiliyorduk. Devletimizin gösterdiği yerlerde çalışıyorduk. Hedefimiz köylerde kalkınmayı başlatmaktı. Devlet büyüklerimizde kalkınmanın köylerden başlayacağını o zamanlarda da söylüyorlardı. Mutfakta olan kadının, tarlada çalışan çiftçinin yaptığı işi bilinçli bir şekilde yapması gerekiyordu ve bunun için de öğretmenin oralarda olmasına ihtiyaç vardı. Bizim zamanımızda yetişen insanları topluma faydalı insanlar olarak yetiştirmeye çalıştık ve biz yol gösterdik. Mümkün olduğunca adaletten, haktan ve hukuktan bahsettik. O dönemde Köy Enstitülerinde 23 bin öğretmen mezun oldu ve 40 bin köye öğretmenlerimiz giderek devletimize ve milletimize hizmet etti. Köylerimizde yaşayan vatandaşlar okuma ve yazma öğrendi. Bizim çalışmalarımız kalkınma içindi”.

“Tarlada çocukları gezdirerek taşı, toprağı ve bitkileri öğretmeye çalışıyordum”

Köy Enstitüsü Mezunu emekli öğretmen Mehmet Kutlutürk de eğitim camiasındaki deneyimlerini anlattı ve Başkan Gürkan’â köylerine yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Mehmet Kutlutürk, Köy Enstitüsü’nden mezun olduktan ve öğretmen olarak atandıktan sonra, kendilerini, aşkla ve şevkle bu ülkenin çocuklarını yetiştirmeye adadıklarını ifade ederek eğitim camiasında yaptığı hizmetleri şöyle anlattı: “Akçadağ Köy Enstitüsüne 1947 yılında girdim ve 1952 yılında mezun oldum. Öğretmenlikte ilk görev yerim Adıyaman’ın Okulu olmayan bir köyü idi. Okul olmadığı için bir binada öğrencileri topladık. Çocuklar Türkçe bilmiyorlardı. Tarlada çocukları gezdirerek taşı, toprağı ve bitkileri öğretmeye çalışıyordum. Bu şekilde öğrencilere okuma yazma öğrettim. Buradaki görevim bittikten sonra Adıyaman’ın başka bir köyüne geçtim ve daha sonrasında Malatya’ya geldim. Son olarak Akçadağ merkezde bulunan Ziya Gökalp okulunda yöneticilik yaptıktan sonra emekli oldum”.

“Allah başkanımızın ömrünü uzun etsin”

Emekli öğretmen Mehmet Kutlutürk, Bayramuşağı’na yaptığı hizmetler ve nazik daveti için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür etti. Mehmet Kutlutürk, “Bizim köye gelen hizmetler için mutluyuz. Verdiği hizmetlerden dolayı Sayın Başkanımıza çok teşekkür ederim. Allah başkanımızın ömrünü uzun etsin. Kendisine iyi ki varsın diyorum” dedi.

“Başkan Gürkan ayrım yapmadan hizmet ediyor”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın makamında ağırladığı Bayramuşağı heyetinde yer alan Köy Enstitüsü Mezunu Emekli Öğretmen Kemal Özer de, Başkan Gürkan’ın yaptığı hizmetlerde herhangi bir ayrım yapmadığını, tüm vatandaşlara eşit hizmet götürdüğüne tanıklık ettiklerini belirterek, Bayramuşağı’na yapılan hizmetler için teşekkürlerini iletti.

Köy Enstitüsü’nden mezun olduktan sonra 24 yıl görev yaptığını ve daha sonra emekli olduğunu söyleyen Kemal Özer, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın kendilerini makamına davet etmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, “Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan hiçbir ayrım yapmadan hizmet ediyor. Malatya’yı tarafsız olarak yönettiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • cirmiktili (4 yıl önce)
    İlk fotoğrafta ne güzel bir yazı var " İnsanlık Medeniyetinin Başladığı... " kocaman tv yi asmışlar, böyle reklam ve gösterişe para harcayan ... bizden başka hangi ülke var... yazıklar olsun....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ekin Doğan (4 yıl önce)
    Hizmetlerinden ve öğretmenlere vefa duygularından dolayı kutluyor ve teşekkür ediyorum....
    0
    0
    Yanıtla
  • Z.Aydoğan (4 yıl önce)
    Sayın Büyükşehir Belediye başkanımıza çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum şehrimize büyük emekleri var.Bayramuşağına yapılan bu hizmetler çok güzel takdir ediyorum.Sayın başkanımızdan bende bir Öğretmen olarak bir ricam var bizim mahallemizde Akçadağa bağlı Yalınkaya mahallesi bizimde kanalizasyon sorunumuz ve asfaltlanması gereken çok kısa mesafeli bir yolumuz var Sayın başkanımız bu sorunumuzla alakadar olursa çok memnun oluruz.saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA (4 yıl önce)
    Remzi bey; konuyla ilgili 0422 377 10 43 numaralı telefondan bizimle irtibata geçerseniz görüşüp konuyla ilgili yardımcı olmaya çalışalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih Beyoğlu (4 yıl önce)
    Sayın Başkanım sosyal belediyecilik anlayışı ile okullarımızın bahçelerinin düzenlenmesi, dış cephelerinin boyanması vb. çalışmalarınında tarafınızdan yapılarak haber yapılmasını sabırla bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (4 yıl önce)
    Öğretmenlerimize Allah uzun sağlıklı ömürler versin. Köy enstitüleri ve mezunları kurulmuş olan genç cumhuriyetin birer filizleri olmuşlardır. O filizlerden yetişen meyveler ile bu ülke gelişti büyüdü. Ancak köy enstitülerine ve mezunlarına daha sonra gereken önem verilmedi. Oysa kapatılmadan daha da geliştirilebilirdi. Bugün eğitimde dünyada örnek gösterilen Finlandiya vb. ülkeler köy enstitülerinin sistemşne benzer bir eğitim vermektedir. Akılla bilimle ülkeyi ve eğitim sistemini yönetmek gerek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Remzi (4 yıl önce)
    TARIHİ ESERLERIMIZE OSMANLIDAN ATALARIMIZDAN KALAN EL YAPIMI EŞİ BULUNMAZ TARİHIMIZE BELEDIYE MASKİ DOGA KORUMA MİLLI PARKLAR TRUZİM TARİHIMIZE GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE GELECEĞİMİZE Hekimhan'ın Tarihi Çeşmelerine/ Pınarlarına Sahip Çıkma Çağrısı Hekimhan'da yer alan tarihi çeşmeler, kaderine terk edilmiş durumda. Etrafları çöplüğü aratmayan bu alanlar ne yetkililer ne de vatandaş tarafından korunmuyor. Tarihin önemli kalıntılarından birisi olan çeşmelerimiz / pınarlarımız ilçemizde de bakımsızlıktan kurumuş .Kimisi yıkılmış, kimisinin kitabeleri sökülmüş. Suyu akmayan çeşmeler göz yaşı kurumuş insanlara benziyor. Hekimhan Çeşmeleri- Pınarları "1-Ahmet Ali Efendi Pınarı 2-Aliağa’nın Pınarı 3-Bağderesi Pınarı 4-Bostanpeği Su Gözesi 5-Çarşı Pınarı 6-Çetinlerin Pınarı 7-Çınarlı Kahve Pınarı 8-Dağınlıpınar 9-Dutlupınar 10-Hasanağa Pınarı 11-Hüseyin Ağa Pınarı (Kalekahyası) 12-Galip Mutlu- Halil İbrahim Dönmez Pınarı 13-Garipağaoğlu Pınarı (Konak Önü) 14-Garipağaoğlu Pınarı (Bağ Evi) 15-Gümüşpınar 16-İbiloğ Pınarı 17-İğdelipeğ Pınarı 18-İmampınarı (Bağevi) 19-İmam Hüseyin Efendi (Önder) Pınarı (Çarşı) 20-İncirin Altı 21-İstasyon Pınarı 22-Kafla Gediği Pınarı 23- Kalekahyası Pınarı 24-Kalekapısı Pınarı 25-Keklicek Pınarı 26-Köprülü Mehmet Paşa Camii Pınarı (Avlu-Tuvalet) 27-Körpınar 28-Kumlupınar 29-Kurdoğlu Pınarı 30-Kuşkayası Pınarı 31-Kurttaşı Pınarı 32-Marziya Halil Pınarı 33-Mehmet Özyazgan Pınarı 34-Müftülerin Pınarı 35-Müvezii Hacı Halil Pınarı 36-Osman Kaplan-Camcı İhsan Efendi Pınarı 37-Sarıbaş Pınarı 38-Sarımorç Pınarı 39-Süslülerin Pınarı 40-Şıpşıpı 41-Taşhan Pınarı 42-Yukarı Pınar" Yazılı kaynaklarda Kasaba dâhilindeki Yücekayanın altında bir membadan çıkarak 5 çeşmeye akmakta olan su kasabanın ihtiyacına kafi gelmektedir. Kasabada tahminen 300 sene evvel künklerle yapılan su taksimatı şekli aslisini muhafaza etmektedir . 300 yıl öncesinden; yani o dönem tarihini esas aldığımızda bugünden yaklaşık 400 yıl öncesinden; Osmanlı Dönemi 1600’lü yıllarda Hekimhan’a bir içmesuyu sistemi kurulduğunu anlıyoruz. Her ne kadar evlere değil de ancak merkezi yerlere yapılan çeşmelere taşınabilmişse de o günün şartlarında bu durumun ücra bir köşedeki yöreye yapılmış bir hizmet olarak büyük bir önem taşıdığını söylemek mümkündür. Her çeşmenin birde kitabesi olup, yaptıran kişinin adı, yapıldığı yıl ve duası bulunmaktadır. Geçmişte çeşmelerin, sosyolojik olarak mahalle ile sokaklarda kaynaşma ve buluşma mekanı olduğunu kadar o ilin tarihi ve kültürü açısından büyük önem taşıyor. Su sadece temel bir ihtiyaç değil,maddi ve manevi temizlik sembolü, sesinin dinginliği ile ruhları tedavi eden bir şifa vasıtası, insanın hatta canlının olduğu her yerde hayatın kendisi olmuştur. Suya rahmet ve azizlik sıfatları verilmiştir. Canlılara su vermek en büyük hizmet ve hayır kabul edilmiştir.Hatta suyun bir çeşmeden daimi akışı ile hayır işleminin sürekli olacağı inancı .Ermişlerin, âşıklann da uğrak yeridir. Kültürümüzde su ile ilgili ne güzel sözler vardır.Bir bardak suyun karşılığı “su gibi aziz ol” duasıdır. Su aziz olduğu gibi suyla alakalı olan şeyler de aziz kabul edilmiş. Gidenlerin peşinden “sular seller gibi git gel” manasına bu çeşmeden taslarla su dökülür. Çeşme üzerine söylenen halk deyişi ayrılık, Gurbet, aşk türküleri, yazılan Roman ve hikayeler, çeşme üzerine çekilen belgesel ve filimler dokunaklı duygu yüklü bize Çeşme’yi / pınarı değil bize bizi hatırlatır. "ÇOBAN ÇEŞMESİ Derinden derine ırmaklar ağlar, Uzaktan uzağa çoban çeşmesi, Ey suyun sesinden anlıyan bağlar, Ne söyler şu dağa çoban çeşmesi. " 1-Kaflada Dutluk Pınar, Malatya- Hekimhan yolu üzerinde M.1660 yılında Hasan Ağa tarafından inşa edilmiş. 2- Gümüş Pınar Hekimhan merkezde .Gümüşpınar sokakta kitabesi sökülmüş. 3- Garipoğlu çeşmesi Hekimhan merkez çarşı içinde M. 1862 yılında inşa edilmiş. 4- Kale Kapısı çeşmesi Taşhanın arkasında kitabesi yok. 5- Yukarı Pınar Taşhanın arka tarafına düşüyor. Kitabesi ne göre m. 1803 tarinde inşa edilmiş. 6- İmam Pınarı , Hekimhan Bağyolu Hanbağında cadde 2 yolun altında bahçelerin içinde. Pınarın kitabesine göre M. 1864 yılında bir kadın tarafından inşa edilmiş." Sahabül hayrat Vel hasenet Raziye hatun binti Ali gafraklahü lehüma 1281" Bu çeşmelerin büyük bir kısmı geç Osmanlı dönemi eserleridir. Çeşmelerin çevresi çöplük alanı olarak kullanılıyor ya da çalılıkların altında kalmış... Her yönüyle çok kötü durumda... Çeşmelerin alt tarafı defineciler tarafından kazılmış, bazılarının kitabesi sökülmüş. taşlarının bir kısmı götürülmüş. Künklerin geçtiği yerlerde künkler kırılmış.
    0
    0
    Yanıtla