SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Damlataş Mağarası'nı Güneş Aydınlatacak

0
Güncellendi - 2020-08-30 07:26:21
'Damlataş Mağarası'nı Güneş Aydınlatacak
A- A+ PAYLAŞ

"ASTIM HASTALIĞINA İYİ GELDİĞİ BİLİNİYOR" Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde bulunan, sarkıtları ve dikitleriyle ziyaretçilerine eşsiz güzellikler sunan Damlataş Mağarası'nın turizmde ön plana çıkarılabilmesi için güneşten elde edilecek enerjiyle mağarayı aydınlatacak proje hazırlandı.

İlçeye 20 kilometre uzaklıkta ve deniz seviyesinden 2 bin 70 metre yükseklikte bulunan Damlataş Mağarası, Doğanşehir Belediyesince turizme kazandırılması için harekete geçildi. Bu kapsamda kayalıkların eteğinde  bulunan ve dik yamaç tırmanılarak ulaşılan, dar bir girişi bulunan mağaranın ilk etapta aydınlatılması sağlanacak.

Temiz enerji bilinciyle hareket edilecek çalışma kapsamında, proje kapsamında kurulacak güneş enerjisiyle elektrik üretilecek ve mağara aydınlatılacak. Daha sonra da ulaşımın kolaylıkla sağlanabilmesi için çevre düzenlemesi gerçekleştirilecek.

- Hedef kitle; astım hastaları

Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt, AA muhabirine, mağaranın önemli bir turizm kaynağı olacağını söyledi.

Mağaranın turizme kazandırılmasını arzuladıklarını ifade eden Zelyurt, "Damlataş Mağarası turizm açısından keşfedilmeyi beklemiş bir mağaradır. Mağaranın içerisi oldukça geniş bir alanı kapsamaktadır. Sarkıkların bulunduğu bir yer. Yaptığımız araştırmaya göre astım hastalığına iyi geldiği biliniyor. Polat Mahallemiz için önemli bir turizm kaynağı olacağını düşünüyoruz." dedi.

Mağaranın 100 metreden fazla uzunluğa ve 3 metre yüksekliğe sahip olduğunu ifade eden Zelyurt, şöyle devam etti:

"İçerisinde sarkıtların bulunduğu Damlataş Mağarası turizme açılacak yerlerden biridir. İçerisini gezdiğimiz mağarada yer yer sularla karşılaşmış bulunmaktayız. Kuracağımız güneş panelleriyle mağaranın içerisine elektrik tesisatı döşeyerek, mağarayı aydınlatacağız. Ayrıca dozer ile yapmış olduğumuz yol çalışmasıyla daha da uygun ve kolay ulaşım sağladığımız zaman herkesin gelebileceği faydalanabileceği bir yer olacak."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • AVCIMALATYA (3 yıl önce)
    sayın editör google haritalarda arıyoruz damlataş mağarası çıkmıyor gerçek ismi ile yer neresi ziyaret etmek istiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • kaan (3 yıl önce)
    Sayın başkan dediklerinizi yaparsanız,POLAT bu iyiliğinizi unutmaz,böyle yer Malatya nın başka yerinde yok,tanıtımı iyi yapılmalı............................
    0
    0
    Yanıtla
  • cirmiktili (3 yıl önce)
    1946 Yılında Öğretmen olarak Malatya ilimize gelen Ziye ÜNSEL 1968 yılında yazdığı Çılgın Doruklar kitabında şöyle anlatır; Polat Sabahları bölümünde... Gezi Planı : Dağ gezilerimizi şöyle planladık: Derbent, Ballık, Acı Pınar, Sulu Mağara .... Çıkış ayrı yoldan, iniş ayrı yoldan yapılacak. Oldukça büyük bir tur. Bitirip dönemezsek gece dağda yatarız... Tanrı yüreğimize iyman, ayaklarımıza derman versin !
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (3 yıl önce)
    Burası MALATYA Doğanşehir Polat mahallesinde bulunun bizim dilimizle oraya sulu mağara deriz ve Polatta bulunur ismi bile geçmiyor Polatın hayret
    0
    0
    Yanıtla
  • TÜTÜNCÜ (3 yıl önce)
    lütfen oraya polat mahallesinde olduğunu belirtirmisiniz
    0
    0
    Yanıtla