SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Deprem Öncesi Hasta Kabul Rakamlarına Yaklaştı

Deprem Öncesi Hasta Kabul Rakamlarına Yaklaştı
A- A+ PAYLAŞ

Asrın felaketinde hasar almayan Malatya Battalgazi Devlet Hastanesi, tüm branşlarda poliklinik hizmetine başlarken, deprem psikolojisini atlatamayan çocuklara yönelik de özel çocuk psikiyatrları göreve başladı.

6 Şubat depremlerinde hiçbir hasar almayan Battalgazi Devlet Hastanesi, o süreçte yaklaşık 3 bin depremzedenin de barınmasına olanak sağladı. Deprem sonrası normalleşme sürecinde hastanede de tüm branşlarda poliklinik hizmetleri verilmeye başlanıldı.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Erol Karaaslan, büyük depremde hasar almayan hastanelerinin depremin ilk gününden itibaren halkın yaralarının sarılması noktasında önemli bir rol üstlendiğini söyledi. Yaklaşık 3 bin vatandaşın barınma ihtiyacının yanı sıra yeme-içme ihtiyaçlarının da karşılandığını ifade eden Karaaslan, “Tabi o dönemde zorluklar yaşandı ama sağlık anlamında ciddi bir sıkıntı yaşanmadı. Hastanemiz acil servisi ara vermeden hizmetine devam etti. Şuanda geldiğimiz nokta da acil servisimiz deprem öncesindeki hasta kabul rakamlarına yaklaştı. Poliklinik hizmetlerimiz de çok hızlı şekilde hizmete girdi” dedi.

Hastanelerindeki yoğun bakım servislerinin de aralıksız sürdüğünü belirten Karaaslan, acil ameliyatların yanı sıra artık normal ameliyatlara da başladıklarını söyledi.

Depremin psikolojik olarak etkilediği en büyük kesimlerden biri olan çocuklara yönelik de hastanelerinde önlem aldıklarını belirten Başhekim Karaaslan, “Çocuklarımıza yönelik çocuk psikiyatristleri ve psikologları hizmet vermeye başladı. Ailelerimiz rahatlıklar deprem sonrası uyuma problemi yaşayan, korkularını atamayan çocuklarımızı hastanemize getirerek rahatlıkla tedavi ettirebilirler. Hastane olarak depremzedelerimizin her zaman yanında yer alıyoruz” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız