SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Devletin Hamurunu Akıllarıyla ve Kılıçlarıyla Yoğurdular"

0
Güncellendi - 2016-12-27 05:22:51
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularından, Atatürk'ün yakın silah ve çalışma arkadaşı, 2. Cumhurbaşkanı, eski Başbakan ve Malatya eski milletvekillerinden, büyük devlet adamı ve asker,  İsmet İnönü 43’üncü ölüm yıldönümünde memleketi Malatya’da da düzenlenen törenle anıldı.

İlk tören İnönü Kapalı Çarşısı üzerindeki İnönü Anıtı önünde düzenlendi. Valilik, Garnizon Komutanlığı, Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya Baro Başkanlığı ve CHP Malatya İl Teşkilatı tarafından anıta çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Anıta çelenk sunumunun ardından törene, Battalgazi Belediyesi Toplantı Salonu’nda devam edildi.

Anma töreninde, 2. Ordu Komutanlığı İstihkam Yarbay Korhan Tutuş, ‘İsmet İnönü’nün Askeri Kişiliği’ konulu sunum yaptı. Tutuş, yüce Türk milletinin lider hazinesinin tükenmez verimliliğinin, Türk tarihinin akışına damgasını vuran bütün önderlerin kaynağı olduğunu ifade ederek, “İşte bu önderler, hiçbir zaman yılmayan ve yenilmeyen ruh yapıları, olağanüstü zeka, cesaret ve yetenekleriyle Türk milletine öncülük ederek, onu daima bağımsız yaşama uğruna eriştirmişlerdir. İşte bu hazineden gelerek, Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte Kurtuluş Savaşımızı gerçekleştiren, yeni devletin hamurunu, akılları ve kılıçlarıyla yoğuran lider kadronun en önemlisi 89 yıllık ömrünün 67 senesini asker, diplomat ve devlet adamı olarak yüce Türk milletine ve devletine üstün hizmetlerle geçiren Mustafa İsmet İnönü’dür” diye konuştu.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Büşra Yeşilyurt'un "Atatürk, Çocuk ve İsmet Paşa" adlı şiiri okuduğu anma programda, Cumhuriyet Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ertan Zorteymur da "2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü" konulu bir sunum yaptı.

Zorteymur, İsmet İnönü’nün Türkiye’nin geleceğine damgasını vuracak bir kadroyla aynı dönemde Harbiye’de okuduğunu kaydederek, “Kendilerini sadece asker değil, imparatorluğu kurtaracak misyonerler olarak gören bir subay kuşağıydı onlar. Kalpleri vatan sevgisiyle çarparak, mezun olduktan sonra tayin oldukları yerlere vatanı kurtarmak için savaşmaya gidiyorlardı” dedi.

Törenlere; Malatya Valisi Mustafa Toprak, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile askeri ve mülki erkan katıldı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • mus (7 yıl önce)
    Sunu,unutmasinlar,,bizler,gogsumuzu,ger,ger,biz, Turkuz,diye,biliyorsak,ataturkun,ismet,pasa nin Kurmuz,oldugu,ulkede,yasiyoruz,jsmet,pasaya Allahtan,rahmet,diliyorum,malatyalilar,hic,bir Zaman,seni,unutmadi,unutmayacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Sularimiz yok (7 yıl önce)
    Malatyahaber sukarimiz yok yaklasik 10 gundur aksamlari sulari kesik abdest alamiyoruz yemek yapamiyoruz pazar gunu yarin cocuklarin okulu var banyo yapmalari lazim maskiyi aradik ulasamiyoruz lutfen el atin su konuya teskler
    0
    0
    Yanıtla
  • Tamam da bu haber ile konunun ne alakası var. Haberi sulandırmaya gerek yok. O konuyu oylarınız vererek her seçimde destek olduğunuz belediye başkanı ve yetkililerine iletirseniz daha hızlı cevap alırsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • M.kaleli (7 yıl önce)
    Allah mekânını cennet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Celil (7 yıl önce)
    Siyasi hiçbir toplantıyı boş geçmeyen Yeşilyurt belediye başkanı Hacı Uğur Polat ve Battalgazi belediye başkanı Selahattin Gürkan pazar tarihinde.AKP toplantısı olsaydı kosarlardı
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)Celil isimli kullanıcı yorumuna
    Celil bey, onların daha önemli işleri vardır. Burada bir anma var. Rant yok. Takiyye yok. Gerçeklik var. Bir kahramanın anması var. Osmanlı döneminde arap yarımadasında topçu, kurtuluş savaşında inönü muharebelerinin kahramanı. Bu cumhuriyetin her noktasında emeği olan Atatürk' ten sonra en büyük insan.
    0
    0
    Yanıtla