SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Devletin Malatya'ya 'Hibe Ettiği 300 Km. Beton Kazıklı' Göller Çarşısı!.

Devletin Malatya'ya 'Hibe Ettiği 300 Km. Beton Kazıklı' Göller Çarşısı!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Seddar Yavuz'un geçtiğimiz hafta içerisinde deprem sonrası yeniden imar, rezerv alanlarla ilgili bilgilendirme amaçlı olarak düzenlediği toplantıda, zemin etüdü yapılmadan alelacele inşaat için temel kazısına başlayan Çarşı Merkezi bölgesinde 3,5- 4 metreden sonra yeraltı suyunun çıkması ve bunun için, yeraltı sularının bir proje ile toplanıp, sulama amaçlı olarak drenajının yapılmasına yönelik proje yapılmak yerine, zemini sağlamlaştırma için bu bölgeye toplam 300 km. uzunluğuna ulaşan fore kazık çakıldığı açıklaması, yeniden imara yönelik çalışmaların nasıl aceleye getirildiğine ilişkin eleştirileri bir kez daha gündeme getirdi. 

Bu arada, İnönü Üniversitesi öğretim görevlilerinden İnşaat Mühendisi Vehbi Aluçlu, zemini sağlamlaştırmaya yönelik çakılan kazıkları ise fore kazık değil, plastik kazık olarak niteledi.

Çarşı merkezinde inşaatların başlamasından bu yana, birçok bölgede yeraltı suyu sorununun giderilemediği, zeminin sıvılaşmasını önleyecek suyun drenajı yerine kazık çakılarak "günün kurtarıldığı", bu bölgenin 'Venedik misali' su üzerinde inşa edildiği yorumları yapılmaya başlandı.

ZEMİN ETÜDÜ YAPMADAN İNŞAATA GİRİŞTİLER, SU ÇIKINCA PANİKLEDİLER..
Malatya'nın, deprem sonrası 'rezerv alan' kapsamında inşaatlara başlanan ve çarşı merkezinde, tüm yerli halkın yeraltı sularının yoğunluğunu bilmesine rağmen herhangi bir zemin etüdü yapılmadan, Malatya'yı bilmeyen yerel yöneticilerin seyirciliğinde ve merkezden gönderilen Çevre Bakanlığı, Emlak Konut, TOKİ yetkililerinin karar vericiliğinde, beton yoğun bir yapılaşma projesi ortaya çıkarıldı.

Ankara'dan Hilmi Güner mimarlık firmasına yaptırılan, yerel siyasi ve güç sahiplerinin de müdahale ettikleri, ranta yer açmak için Söğütlü Cami'yi dahi yok ettikleri proje kapsamında inşaatların ilk aşamasında, Bakırcılar Çarşısı denilen bölüm için temel hafriyatı yaptı ve zeminin durumu burada gözler önüne serildi. 3,5- 4 metrelik derinlikte yoğun yeraltı suyu çıkınca, tüm proje bölgesinin de durumu aynı olmasına rağmen, yeraltı suyunun toplanıp, kuzeye doğru sulama için akıtılıp değerlendirilmesi, böylece zeminin sıvılaşmasının önüne geçilmesi için çalışma yapılması yerine, zemin sağlamlaştırılması için fore kazık yöntemine başvuruldu.

300 KİLOMETRELİK HİBE KAZIK!.
Vali Seddar Yavuz, mülkiyet hakkını yok eden, rezerv alan uygulamasını haklı göstermeye yönelik olarak düzenlediği toplantıda, çarşı merkezindeki zemin sağlamlaştırma çalışması hakkında da açıklama yaptı.

Vali Yavuz, Valilik binasının yanı sıra çarşı denilen bölgenin zemininin sağlamlaştırılmasıyla ilgili 'kazık' çalışmaları hakkında bilgi verirken, "Yeni Valilik Binasının zeminine sırf 15.3 Km. fore kazık çakıldı. Bakırcılar Çarşısı olarak bilinen alanın altında şu anda tam 300 Km’lik fore kazık var. Yani Kayseri’ye kadar uzanan bir mesafe. Şunu söylemek istiyorum. Altyapıya yaptığımız yatırımları hibe ediyoruz. Vatandaşlarımıza bu konuyla ilgili herhangi bir yansıtmamız söz konusu değil." diyerek, bu çalışmaları vatandaşa devletin bir lütfu olarak göstermeyi yeğledi.

"300 KİLOMETRE ÇOK KORKUNÇ BİR RAKAM, AYRICA.."
Yoğun inşaat yapılan alanın zemininin fore kazıklarla donatılmasının, yeraltı sularının daha geniş bir alana yayılmasına sebep olacağı yolundaki endişeler de başta olmak üzere eleştirilerini dile getiren İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden İnşaat Mühendisi Vehbi Aluçlu, bu kazıkları plastik kazık olarak değerlendirerek, "“300 kilometre çok korkunç bir rakam. Burada başka sorunlara sebep olacak durumlar söz konusu özellikle drene edilmeyen o zemine bu kadar kazığın çakılması Yeraltı suyunun akışının yönünü değiştireceği için başka yerlerdeki binaların altından çıkacak olan sularla ilgili problemler yaşayacağız” dedi.

Aluçlu, şöyle devam etti:

“Sayın valimizin açıklamasında çarşı ve Valilik alanlarına toplamda 315.3 kilometre fore kazık çakıldığından bahsediyor. Bu çakılan kazıkların fore kazık olmadığını daha önceki yaptığım açıklamalarda kamuoyuna ilk ben duyurmuştum. Bunlar fore kazık değil. İçerisine donatı konulmadan fore kazık yapılamaz. Bunların içerisinde donatı yoktur bildiğimiz, gördüğümüz kadarıyla. Ülanda izleme şansımız olmadı ama ben bir gün kendim bizzat gidip açık olan araç çıkışlarının olduğu yerden baktım izledim donatı konulmadan beton döküldüğünü gördüm. Çukurun derinliği ile ilgili bir bilgiye sahip değiliz.

GÖRSEL: Çarşı Merkezi projesinin maket görüntüsü. İnşaatlar bittiğinde Malatya kent merkezi böyle olacak!

Maket görseli ortaya çıktığında ‘tamamen betonlaştırılmış’ bir bölge eleştirilerine yol açan Çarşı Merkezi inşaatının son durumu

Bu  konularda sanırım Sayın Valimize eksik bilgi verilmiş. 300 kilometrelik Bakırcılar Çarşısının oradaki fore kazık uygulamasının kaç metre derinliğinde kaç tane çukur açıldı  bilmiyoruz bizler.  O yüzden, 300 kilometre çok korkunç bir rakam. Burada başka sorunlara sebep olacak durumlar söz konusu. Özellikle drene edilmeyen o zemine bu kadar kazığın çakılması, yeraltı suyunun akışının yönünü değiştireceği için başka yerlerdeki binaların altından çıkacak olan sularla ilgili problemler yaşayacağız. Zaten  buna örnek olarak LC Waikiki binası, Maliye binası gösterilebilir. Buralarda büyük sorunlar yaşıyoruz ve temiz suyumuzu kanalizasyona bağlayarak kirletiyoruz. Daha sonra arıtma tesisinin olduğu yerde de bunu tekrar arıtarak enerji kaybına ve ekstra bir maliyete uğruyoruz. Bu çok yanlış, drene edilmeyen suyun olduğu yere bu kadar kazık çakıldığını çok da düşünmüyorum Şöyle ki 300 kilometre Bakırcılar Çarşısının olduğu alanda yapıldığına ben şahsen inanmıyorum ve fore kazık olmadığını da söylemek istiyorum. Bunun adına teknik anlamda plastik kazık deniliyor.”

Yaşar KARAASLAN, malatyahaber.com- Malatya Yorum Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

48 yorum yapılmış

  • Malatya (1 hafta önce)
    Mümkünse siz yorum yapmayın.İşiniz gücünüz algı.Haber yapmıyorsunuz.Devket elinden geleni yapıyor.Siz ancak eleştiri başka bir işe yaramazsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 hafta önce)
    Malatya yapım işi her alanda uzman malatya basınına verilmeli en kısa zaman da en güzel en modern en kullanışlı malatya çarşısını para abilelmadan herkesi memnun ederek ancak onlar yapabilir.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mlx (2 hafta önce)
    Bırakın yapsınlar. "Deprem hata kabul etmez". Bu yazıyı şehrin girişine büyük harfler ile yazmak gerekli. Malatya'nın altı su.o suları toplayıp drene etmek gerekli. Hem sağlam yapılar elde edilir hemde sulama suyuna destek.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (2 hafta önce)
    Devlet vatandaşa kazık hibe etmez, zorla verir.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Abdulkadir (2 hafta önce)
    Kusura bakmayın malatya TAM BİR APTALLIĞI YAŞIYOR. Kernek meydanından ta Çarmuzuya kadar her taraf yer altı suyu. Eskiden her evin avlusunda bir pınar akardı. Atalarımız buna göre ev yapmışlardı. Birinci kat yüksek taş ve üzeri kerpiç, ikinci kat ise ahşap üzerine çamur sıva yani mahalli adıyla doldurma. Sonra şehir nerkezine yapılan beton evlerin bodrum katlarını su basardı. Malatyanın dışından gelen makatya kültürü olmayan milletvekili ve üst düzey bürokratlar meseleyi rant meselesine dönüştürdüler. Bunların bilimden haberleri olmadığı gibi bilim adamına saygıları da yok. Sayın Aluçlu doğru söylüyor. Bu kadar suyu fore kazıkla sıkıştırırsanız bir bahar günü Yaptığınız şehrin Karakaya barajına doğru gittiğini görürsünüz. Malatyayı bilen herkes bu eski alanı havuzlu mavuzlu gezinti yeri park yapın, şehri de çok da uzak olmayan taştepe, melek baba, yeşiltepe, Beydağı gibi alanlara yapın. Bu pislik rant kavgasına uyuz oluyorum. Ben böyle Malatyalıyı adam yerine koymayan rantçılardan ve onların mağazalarından bir topliğne bile almayacağım. BU DA BENİM PROTESTOM.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (2 hafta önce)
    Vebale girmek, bir insanın bir şehrin bir ulusun vebaline girmek, şehir merkezinin dibi su, hele hele yeni cami bölgesini sağırsultan biliyor, bilmeyen cami resterasyonunda gördü, görmeyen noter binasının altından basılan haftalık sudan gördü, inanmayan yeni cami abdest hanesinden akan buz gibi suyla yüzünü yıkarken ayıktı, Lakin şehri bilmeyenler bu şehirde baş oldu, şehri bilen sözü geçenler bencil oldu, bunca felakete ve riske rağmen şehir esnafın, mülk sahibi ve kiracısının mâl inadıyla bunca çakılan kazıkla güvenli bir alan yerine aynı yere kuruldu, değişen yeraltı su yolu acaba hangi şanssızın ocağının dibinden geçecek hesaplandı mı? hayır! bir tek kesin olan evi yıkılan garibanlar, onlar yerlerini bıraktı dağlardaki "güvenli" alanlara yönlendirildi!! bu benin düşüncem, siz ne düşünür ne söylersiniz size kalmış vesselam...
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (2 hafta önce)
    Temmuzdan beri bugün yarın teslim edeceğiz dediğiniz TOKİ evleri nerde Ağustos bitti Eylül başladı, hakkını sormayana şeker vermez bunlar...
    %17
    %83
    Yanıtla
  • ali (2 hafta önce)
    Yorumlara bakıyorum da memlekette ne kadar fore kazık uzmanı varmış. Gerçi üniversite hocasının bu kazıklar plastik dediği yerde vatandaşın kazık uzmanı olması bizi şaşırtmamalı.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • FırFır (2 hafta önce)
    Merkez kaydırılsaydı başka yere bu yazanların yarıdan fazlası yine zıplayacaktı. Allah devletimize zeval vermesin. Merkez inşaatları yürüyor. Tokiler yürüyor. Çağımızın hastalığı DOYUMSUZLUK.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Fırıl firfir (2 hafta önce)FırFır isimli kullanıcı yorumuna
    Ne güzel yalakalık yapıyorsun öyle sen. Tokiler yürümüyor sürünüyor bu hızla. Deprem vergileri nerede 22 yıldır topladıkları hesap sorsana akp li olarak. Ekonomi niye battı ? 15 milyon işe yaramaz multeciyi niye ülkeye doldurduk sorsana akp ye ? Doyumsuzlukmuş millet aç, eti sütü umuttu siz bakın dalganiza kim bilir torpil mi ihale mi kapildi bilinmez...
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Boşver kardeş, ne söylesem boş, cem uzan eğitti bazılarını yaprak dönere OY !
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Her cümlene güzel cevaplar var. Ancak sen ve senin gibiler troller tarafından size ezberletilenler dışında başka şey görmek anlamak istemiyorsunuz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • BEYDAĞI ERTEKLERİNE YERLEŞECEKTİK (2 hafta önce)
    Beydağı eteklerine yerleşecektik yanlış yaptık. Merkezi taşıyacaktık. Yerinde dönüşüm bence hataydı.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Kabuğu Yırtmak (2 hafta önce)
    Yeraltı suyuna çözüm için Cimere yazdım kurumlar arasında döndü durdu. Hiçbir resmi kurum bu yeraltı suyu için çözüm üretmedi. Görev alanlarında değilmiş.Galiba bu su sorununu Derme veya Battalgazi Sulama Birliği çözecek:) İnisiyatif alıp proje üretin. Proje tasarlamak için bütçeye gerek yok, o sonra halledilir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (2 hafta önce)
    Yazıklar olsun, inanılmaz! Hibe diyor adam, ya kim neyi hibe ediyor arkadaş!? Bilen birisi izah edebilir mi??? Ya hu devlet dediğin biziz, parası da bizim emeğimiz, vergimiz, alın terimiz, bağışımız! Ne hakla, ne cesaretle israf edilebilir de sonra hibe mibe denebilir? Sanki babasının malını bağışlamış da hibe ediyoruz demiş. Tuh Allah iyiliğinizi versin sizin!
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Bizim halkimiz işte maalesef bunu anlamıyor. Kesesinden veriyorlar gibi davranıyorlar. Halbuki biz İsviçre gibi vergi veriyoruz Somali gibi yaşiyoruz. Halkta en ufak sorgulama yok böyle olduğu için de et yiyemiyor ama bedava ekmeğe Allah razı olsun diyor malum kişilere. Ne diyelim ki gelişmemiş bir toplumuz siyaseti takım tutar gibi tutuyoruz. Devlet biziz aynen dediğiniz gibi biz devleti yönetecek Aklı selim , dürüst, düzgün memurlar bürokratlar seçmeliyiz ve seçiyoruz.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatya (2 hafta önce)
    Çamurlu, üniversite yolu üzeri askeri alana yapılan konutlar, cafana dağlarına yapılan konutlar birbirinden kopmuş iki ayrı şehir tahmini mesafe 50 km, toplu taşıma ile iki yerleşim yerine geliş gidiş 2 saat sürer keşke tercih alsalardı Doğanşehire evimi yapın derdim tabiki 19 ay oldu ortada evin ne zaman çıkacağıda belli değil.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Türkiye ve dünya şartlarında iki şehrin ucunun 1 saat sürmesi normal ne olacaktı 10 dakika mı. Sen konyaya bak tam 1.5 saatte gidemezsin diğer uca. Önemli olan sağlam yerlere konut yapmak. Beydağı eteklerine yapılmalı evler
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ercan44 (2 hafta önce)
    Deprem sonrası doğru bir imar yapılması için bir fırsat vardı. Fakat her kafadan bir ses çıkıyor.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • ali (2 hafta önce)
    şehir merkezinde yıkılmayan ucube duran binalar ne olacak gitti gidecek gibi duruyor,,,şehir merkezi değiştirilmeliydi daha sağlam zemin bulunabilirdi aynı hataya yeniden düştük fore more fayda vermez bataklığa
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatya (2 hafta önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    Vallahi haklısınız Ali bey yeni bir alanda planlı proğramlı yeni bir Malatya kurulmalıydı bunun içinde şöfor okulu, topsöğüt, sütlüce topraktepe dilek, şahnahan bölgeleri bulunmaz yerlerdi, buğünkü yerleşim yerleride yeşil alanlar,parklar, spor alanları vb alanlar olarak değerlendirilmeliydi, ama deprem sonrası nedendir bilinmez birileri buğünkü durumu oldu bittiye getirdiler zaten getirmeselerde oldu olası sivil inisiyatif malatyada yok denecek kadar azdır.
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Hakan (2 hafta önce)
    Yeni yerleşim yerlerini 15-20km şehrin dışına kuracaksın. şehir merkezinde onca olumsuz zemin mekaniğine rağmen şehri eski yerine kuracaksın.. Ya Allah aşkına bu nasıl mühendislik, devlte memurluğu, bilim adamlığı. O çakılan kazıkların ömrü ne kadar kiii... yeni yerleşim yerlerine bir iki AVM yapılırsa 10 sonra merkezdeki esnaf nal toplar...
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatya (2 hafta önce)Hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Buralara iki katlı iş yerleri yapılmalıydı meydanlar geniş caddeler olmalıydı tabi siz 4700 dükkan olan alana 10 binin üzerinde dükkan yaparsanız olacağı budur, diğer bir konu öncelikle yer altı suları toplansa ve dranaj kanalları ile hatunsuyu civarlarında sulama için kullanılabilseydi diyeceğim ama iş işten geçmişti, yeni yapılacak yapılar dışında malatyada maalesef değişen hiç bir şey yok eski imar planı aynı yerinde duruyor.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • ali (2 hafta önce)
    Fore kazık çakılmasını alaya alarak haber yapıyorsunuz. Akpınar kavşağı köşesinde şirket han yerine yapılan ve şimdi bir giyim markasının binası olan 20 katlı binanın da temelinde fore kazıklar var. Bu binanın altıda tamamen su. Deprem de bir tane cam dahi kırılmadı. Yeter artık. Malatya nın imarının önünde set olmaktan vaz geçin. Vali bey çok haklı. Her şeye engel olmak için ellerinden geleni yapanlar daha sonra dönüp burası niye bitirilmiyor, niye geç kalındı diye eleştiriyorlar. Gölge etmeyin artık.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Bülent (2 hafta önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    O binanın fore kazıklarının nasıl olduğunu biliyorum. Oraya yapılanla çarşıya çakılanların uzak yakın ilgisi yok. Onlar gerçekte zemini sağlamlaştırmak için demiriyle çimentosuyla sapasağlam yapıldı. Ama bunların yaptığı sadece günü kurtarmak birilerine para akıtmak içindi.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • malatyalı (2 hafta önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    maliye binasıda yapılırken kazıklar aylar süren çalışma ile çakıldı 20mt civarı diye biliyorum.demir bağlantılı yapılmıştı.akpınara çakılan kazıklar iş olsun diye yapıldı.suyun direnajı yapılmalıydı.belki sonrada diranaj yaparlar ,ben öyle olacağını düşünüyorum.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • HAS MALATYALI 58 GURBET (2 hafta önce)
    malatya çarsısı koca bir ucube idi yeni tasarım ile iyice ucube oldu
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Akıl İzan (2 hafta önce)
    Bazı felaketler derstir ve fırsattır eski hataları tekrarlamamak açısından. Rant değildir. Hazır çarşı merkezi yıkılmışken neden yeraltı suları kontrol altına alınmaz? Sokaktaki sucuda ve MASKİ de bile artık su kaçağını, suyun nerede olduğunu gösteren aletler var. Dünyadan bi haber misiniz? Eski Çınar otelten Taş mağazaya kadar olan alan 50 küsur yıldır kaçak ve geçici ruhsatlı idi. Son durum ne bilmiyorum. O adayı yıkmak için bundan iyi fırsat olur mu? Bir arka sokaktaki işyerleri böylece değer kazanacak. Onlardan alınacak değer artışı payının üzerine bir miktar ekleyip istimlak yapılabilir. Zaten şehir kurulurken bile hep zengin ve torpilli gösterilmiş. Şehrin göbeğinde ana cadde neden L yapıyor Atatürk Caddesinde? Rabbena, hep bana olayı. Bildiğinizi yapacaksınız ve maraba da sesini çıkarmadı, çıkarmayacak. Çünkü öyle bir halka evrimleştirdiniz. Koyun misali. Biri bir uçurumdan atlayınca tamamı atlıyor ya. Onun gibi. Bi cacık olmaz, olmayacak. Demedi deme İbrahim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Herkes uzman (2 hafta önce)
    Maşallah herkes uzman. Ve herkeste kanatsız kimse bir yeri beğenmez. Hocası bile çıkmış plastik kazık diyor içinde donatı yok diyor günlerce izledim yukarıdan kazıklar için çukur açıldı demirler döşedi betonlar popalandı. Kazıklar la olmuyorsa neden maliye ayakta
    %31
    %69
    Yanıtla
  • Kadir (2 hafta önce)
    Malatya daki siyasetçilerin beş yıllık özeti kaldırım yenile yol yenile imar yolu aç Yakınlarını belediyeye al bitti ne vizyoner bir proje var ne şehri uçuracak yıldız ve çılgın proje var betona gömülmus bir şehir çıktı Kernek parkı var diğer şehirlerdeki mahale parkı gibi orduzu var doğru dürüst yeşillendirme Yok baraj var bakımsız gündüz bey konak hepsi kaderine terkedilmiş bunlar basja şehir de olsa milyonca Türist ceker
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Akıl, Bilim, İzan ve Show (2 hafta önce)
    Bilime inanmazsan, rant uğruna her yol mübahsa, hortum sürekli yandaşa ve birilerine akıyorsa, milletin de bunca yolsuzluk ve talan umuru değilse sonuç budur. Her toplum hak edildiği gibi yönetilir!!!
    %82
    %18
    Yanıtla
  • aycan (2 hafta önce)
    yarın öbür gün bu ekilen betonlar göverip büyüyünce nolacak? budamak da çok zor olur çookkk:(
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ahmet (2 hafta önce)
    Bilimden uzak, uzmanların görüşü ve tecrübesine başvurmayıp kendi kafasına göre şov yaparsan sonucu malesef ahmakça olur. Eskiköy diye bir köy var Doğanşehirde. Depremde zarar görmüş bir çok ev, yeni bir alan belirlemişler ve evleri oraya yapmaya karar vermişler. Gelin görün ki yaptıkları zeminden fay hattı geçiyor ve metrelerce derinlikte yarıklardan oluşuyor. Köylü itiraz etmiş. Bakalım ne olacak ?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bek (2 hafta önce)
    Her şeyi para olanın düşünecek tek şeyi paradır.sehri niye düşünsün.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mustafa (2 hafta önce)
    Beton proje rant projesi olmuş nerede yeşil alanlar nerede camilerimiz biraz bakın neye benziyor Malatya ya yazık olduis bilmez beceriksizler para için Malatya yi mahvetti
    %73
    %27
    Yanıtla
  • MURAT (2 hafta önce)
    Nekadar memnuniyetsiz bir haber sitesiniz.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Adınız Murat mi muRANT mı? Siz çakılan kaziklardan baya bi memnunsunuz sanırım
    %53
    %47
    Yanıtla
  • Çakılan kazıklar seni niye rahatsız etti acaba.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Özer (2 hafta önce)
    Buradan su çıkacağını normal bir Malatya yerlisi vatandaşına sorsalardı zaten söylerdi. Beydağı eteklerinden Gündüz beyden gelen su bir bölümü de kernek kanalı vasıtasıyla Malatya nın çukuru olan Akpınar birikiyor.. Bu çok açık ve net bir durumken trilyonlar tutan yatırımı sadece bu bölgöye yapmak soru işareti
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (2 hafta önce)
    2 sene sonra görürsünüz hibeyi...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 hafta önce)
    Vali 300 km kazığı Malatyalılara hibe ettiğini söylemiş ancak; *Kazıkları çakan ve buradan milyonlar kazanan müteahhitler kim acaba? *Bilim insanları Malatya şehrinin altının su olduğu, inşaatlara başlamadan önce bu suyu tahliyesi için çalışma yapılması gerektiğini tv lerden, toplantılardan, konferanslardan bas bas bağırmalarına karşın neden alelacele kazık çakma işine giriştiler. Hocaların önerisinde rant yetersiz mi geldi acaba. *Alelacele temeli atılan bakırcılar çarşısı yüzme havuzuna dönerken neden bu yeraltı sularının tahliye edilmesi aklın ve bilimin yolundan gitmediler de kazık çakma işine girdiler. *Bu kazıkların suyun içinde ömrü ne kadar olacaktır? *Sonrasında alelacele bir mimarlık bürosuna şehrin planını gizlice yaptırıp, halkın, sivil toplum örgütlerinin görüşünü almadan inşaata başladılar. *Cezaevi bloklarına benzeyen, bu şehir planı hiç kimse tarafından beğenilmediği gibi, halka rağmen neden bu plan dayatıldı ve uygulamaya geçildi? Çok soru var çok. Evet sahipsiz Malatya. Evet 3-5 cahilin elinde maskara olmuş Malatya. Evet bu maskaralara şehri teslim etmiş bir halk. Sonunda Malatya çoook büyük bir köt olacaktır. Sbep olanların sayesinde.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Osman (2 hafta önce)
    Kazıklar bize hibe mi edilmiş :) ah benim ülkemin insanları "bizi kıskanan" almanyayi ,Avrupa'yı vs bir görse oradaki devletin nasıl sosyal devlet olduğunu görse , yıllık enflasyonun %1-2 olduğunu görse , devletin hiçbir yol,köprüsünün halkına ücretsiz olduğunu bilse gelip de malum partilere oy atar mı acaba.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Samet (2 hafta önce)
    Malatya depremi fırsata çevirip güzel yüzyıla hitap edecek şekilde kurmak mümkündu ama onu bile hiç ettiker sahipsiz şehir gerçekten yazık ki ne yazık
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Muco (2 hafta önce)
    o su kaynağı başka şehir de olsa dünyanin en prestijli şehri olurdu Venedik Eskişehir ayarında su parkları yapılırdı bölgenin değil ülkenin en prestijli şehri olurdu ama nerde o vizyon bunlar da yeter ki rant olsun
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatya44 (2 hafta önce)Muco isimli kullanıcı yorumuna
    O su yeterli olur muydu bilmem. Ama vizyon konusunda söylediklerinize katılıyorum. Son 5 - 10 yıldır Malatya’mız maalesef iş bilmez ve kendi çıkarlarını düşünen adamlar tarafından geçiştiriliyor. Malatya’daki tüm kurumlara bakın 1 veya 2 kurum hariç diğerlerinin tüm yöneticileri memlekete katkısı olmayacak insanlar.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Özkan 44 (2 hafta önce)
    Bu şehri vizyon proje yoksunlari rantcilar yinetirse şehir böyle yüzyılina hançer saplanp kurulur işte basiretsiz yöneticiler şehrin geleceğini çaldılar yazık ki ne yazık betona gömüldu şehir
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Ferdi (2 hafta önce)
    Diğer şehirler de su ve yeşilik yok su getirip su ağırlıklı yeşil parklar ile dünya şehri oluyorlar bu şehir ise onca su ve yeşil kaynağıni betona gömüyor bu şehirdeki vizyon proje yoksunluğu dünyanın hiç bir yerinde yok
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Yusuf (2 hafta önce)
    Malatya beton şehir diye adını değişin daha güzel olur
    %82
    %18
    Yanıtla