SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Diyabetik Ayak Ülseri MEAH'ta Tedavi Edildi

Diyabetik Ayak Ülseri MEAH'ta Tedavi Edildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (MEAH), diyabetik ayak ülseri nedeniyle yürüme güçlüğü çeken 72 yaşındaki Mehmet Çamcı'nın tedavisini başarıyla tamamladı. Elbistan'dan gelen Çamcı, tedavi süreci sonunda sağlığına kavuştu.

Diyabet hastalığına bağlı olarak ayağında yara ve ağrı yaşayan Mehmet Çamcı, sağlık sorunlarının artması üzerine Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Hastane bünyesindeki Kronik Yara Bakım Merkezi'nde yapılan tedaviler sonucu, Çamcı'nın ayağındaki yara tamamen iyileşti.

Çamcı'nın tedavi sürecinde Hiperbarik Oksijen Merkezi'nde 2 ay boyunca uygulanan tedavi büyük rol oynadı. Tedavi sonunda hastanın iyileşme süreci hızlandı ve sağlığına kavuştu. Hava ve Uzay Hekimliği Uzmanı Dr. Ecem Dak Dedekargınoğlu, "Mehmet Bey'in tedavisi sonucunda ayağındaki yara tam iyileşme gösterdi. Hastamızla, diğer hastalarımızla olduğu gibi güçlü bir gönül bağımız var. Hiperbarik oksijen tedavi ünitemiz, bölgedeki hastalarımıza önemli hizmetler sunmaktadır" dedi.

Mehmet Çamcı, hastane ekibine teşekkür ederek, "60 gün boyunca gece gündüz demeden her türlü fedakarlığı gösterdiler. Beni hayata bağladılar. Tedavi sonunda ayağımı yere sağlam basarak yürümeye devam edeceğim. Sağlık çalışanlarını ömür boyu ziyaret edeceğim." şeklinde konuştu.
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Kronik Yara Bakım Birimi, bası yaraları, diyabetik ayak ve yanık tedavilerinde uzmanlaşmış bir merkez olarak il dışından da hasta kabul etmeye devam ediyor. Enfeksiyon ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Şirvan Elmas Dal, "Bölgeye önemli bir sağlık hizmeti sunuyoruz. Bu merkez, 6 Şubat depremlerinin ardından açıldı ve şu anda 24 yatak kapasitesiyle hizmet vermeye devam ediyor." dedi.

Kronik Yara Bakım Merkezi, arteriyel ve venöz bacak ülserleri, iyileşmeyen cerrahi yaralar, basınç ülseri ve diyabetik ayak ülserlerinin tedavisinde multidisipliner bir yaklaşım sergiliyor. Dr. Elmas Dal, "Son yıllarda yapılan yenilikçi tedavi yöntemleriyle yara iyileşmesinde önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. Bu tedavi yöntemleri arasında negatif basınçlı yara tedavisi ve Hiperbarik Oksijen Tedavisi yer alıyor." diye konuştu.

Bülten- iha

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Battalgazinin Torunu (5 ay önce)
    İyikide Varsınız...Selamlar...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yavuz (5 ay önce)
    Böylesi bir haber yorum almamış hayretki hayrettttttttt Ben de özür dilerim yeni gördüm daha Kronik hastalıklar sonunda oluşan inatçı yaralar insanların vücut uzuvlarının parça parça kesildiği bir zaman diliminde Malatya da böylesine bir bölümün açılması ve enerjik bir kadronun heyecanla hastalara hayat vermesi övgülere değer. Siz var ya . Bir harikasınızzzzzzzzzzzzzzz :)) Harikaaaaaaaaa Mehmet çamcı beyinde böyle bir ekiple tedavi olması ise ayrıca bir güzellik. O tıpkı Çiçeklerle güllerle çevrili bir kemerdeki gül-i rana misali Menekşe rengi sesiyle, “Ömrüm oldukça bu ekibi ara ara ziyaret edip her fırsatta teşekkürlerimi ileteceğim” demesi adeta vefası ile gönül göğümüze çağıldıyor. Zira Vefa, tıpkı bir Kutup Yıldızı gibi hep yerinde duran güçlü bir referanstır. Gönülden tebrik ederim başarılarınızın devamını dilerim. Sevgiyle.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bilim (5 ay önce)
    Harikasınız. Can kurtarmaya devam.
    %100
    %0
    Yanıtla