SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Doğayı Değil, Zengini Koruma Uygulaması!"

0
Güncellendi - 2018-12-03 04:08:13
A- A+ PAYLAŞ

TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, “1.25 TL’ye bir ekmek alan vatandaştan dönüp 25 kuruş poşet para istemek, 1 TL’ye alınan maydanoz destesi için 25 kuruş poşet parası istemek vatandaşa zulüm etmektir.  Bu uygulamada çevre duyarlılığı değil, zengini zengin yapma mantığı yatmaktadır. Bu uygulama doğayı değil, zengini koruma uygulamasıdır.  Çevre duyarlılığını çok isteyenler önce ranta göre ayarlanan imar uygulamalardaki kirliliklerin önüne geçerek şehirleri yaşanır hale getirsinler.” dedi.

Plastik poşetleri ücretli hale getiren düzenlemenin 1 Ocak 2019’dan itibaren uygulamaya gireceğini hatırlatan MESOB Başkanı Keskin yaptığı yazılı açıklamada;  “Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan düzenleme kapsamında 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren plastik alışveriş poşetleri tüm satış noktalarından ücretli olarak alınacak.   Plastik poşetleri ücretli hale getiren düzenleme ile ücretin en az 25 kuruş olması öngörülüyor. 1.25 TL’ye bir ekmek alan vatandaştan dönüp 25 kuruş poşet parası istemek, 1 TL’ye alınan maydanoz destesi için 25 kuruş poşet parası istemek vatandaşa zulüm etmektir. Bunun gibi birçok örnek gösterilebilir. Plastik alışveriş poşetlerinin ücretli hale getirilmesi, bu sektörü teşvik etmektir. Öncelikle poşetlerin üretimini sağlıklı şekilde kullanılabilir hale getirsinler. Bu konuda sanırım bakanlığın zenginlere karşı yapabileceği bir şey yokki, direk vatandaşın üzerine gidiyor. Bu uygulamada çevre duyarlılığı değil, zengini zengin yapma mantığı yatmaktadır. Bu uygulama doğayı değil, zengini koruma uygulamasıdır.  Çevre duyarlılığını çok isteyenler önce ranta göre ayarlanan imar uygulamalardaki kirliliklerin önüne geçerek şehirleri yaşanır hale getirsinler. Doğayı korumak isteyenler tarım arazilerini imara açarken, ağaçları kesip gökdelenleri tek tek dikerlerken, uzaydaki doğayımı korumuş oluyorlar?  Alışverişteki poşetleri ücretli hale getirinler, belediyelerin kullanmış olduğu poşetleri uzayamı gönderecekler? Esnaf ve sanatkar camiası olarak elbette doğayı koruma konusunda herkes gibi duyarlı olacağız, ama kanunları hazırlayanlar, yönetmenlikleri hazırlayanlar önce samimi olsunlar. Yönetmenlikleri zengine göre ayarlamasınlar.  Doğayı koruma konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gerçekten çok samimi ise tarım arazilerinin konut alanına dönüştürülmesini engelleme konusunda çalışma yürütsün, ranta göre verilen imar uygulamalarını engellesin. Maalesef hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve hemde belediyeler,  büyük konutların çevresine çim ekilmesini,  kaldırımlara çim ekilmesini doğayı koruma şeklinde algılıyor.” ifadelerini kaydetti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • KIL BAYRO (5 yıl önce)
    Bu uygulama ile doğanın korundugunu güya savunan siyasiler seçim arefesinde sizin o afislerinizden ortalık geçilmiyor ona neden ses etmiyorsunuz.Vatandaş kimin umurunda bebek bezini 50 kuruş aşağı almak için dönüp duran fukara 1 ekmek için 25 kuruş fazla para nasıl verecek.Tuzu kurular alınmasın üzerine
    0
    0
    Yanıtla
  • çevreci (5 yıl önce)
    Poşet olmasın file veya Pazar çantası olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (5 yıl önce)
    doğru bir karar ,sayın keskin olayın gerisinde kalmış,vatandaş ne yapacak yanında filesini alarak alışverişe çıkacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • NECDET AKBOĞA (5 yıl önce)
    sayın bakan ve siyasi ekabir. bir şehre gittiğinizde, seçimde, veya etkinlikte binalara, yollara, üst geçitlere, caddelere astığınız, fotoğraflarınızı bastığınız. toplamı tonlarca ağırlık eden brandalar plastik petrol ürünü değil mi?... esnaf poşeti tartsın, siz dev brandaları tartın. kim çevreci kanunu çıkarıp tepe tepe ihlal eden mi? ekmeğini muhafaza eden mi? Şevket Başkanım kurbanlık koyun olmadığını bir kez daha gösterdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • ömer (5 yıl önce)
    Çok doğru söylemiş Başkan doğayı korumak adına yapılacak işler de poşetin parayla satılması önlemi devede kullak bile olmaz.Daha ciddi işlele meşgul olalım fakir fukarayı zora sokacak işler de kimseye hayır gelmez mesela bu poşetlerin geri dönüşümünü kısaltacak ARGE çalışması yapalım bir üniversitemiz bu konuda öne çıkabilir böylesi daha hayırlı olur
    0
    0
    Yanıtla