SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Doğranan' YMS'den Sorular: "Penaltı Nedir?", "Faul Nedir?"

0
Güncellendi - 2022-01-08 01:54:26
'Doğranan' YMS'den Sorular:
A- A+ PAYLAŞ

Süper ligin son sırasında yer alan ve önemli eksiklerle çıktığı lider Trabzonspor'a 1-0 mağlup olan Yeni Malatyaspor'da camia, 6. dakikada Karim Hafes'e yumruk atan Trabzonlu Peres'e kırmızı kart gösterilmemesi, 90+3. dakikada Osman Haqi'nin rakip ceza sahasında Hüseyin tarafından düşürülmesindeki penaltının verilmemesi nedeniyle tepki gösterirken, kulübün sosyal medya hesabından yapılan "Ders 1: Faul nedir? Penaltı nedir?", "Derds 2: Penaltı ne zaman verilmelidir" başlıklarıyla Yeni Malatyaspor aleyhine yapılan hakem hataları eleştirildi.

KESİN KIRMIZI KART..

Karşılaşmanın 6. dakikasında, Karim Hafes orta sahada müdahale ettiği Trabzonpor'lu Peres'in yumruk- tokat karışımı darbesiyle kendini yerde bulurken, yorumcuların 'kesin kırmızı' kart olarak nitelediği bu pozisyonda hakem Fırat Aydınus rakip oyuncuya sarı kart dahi göstermedi.

Maçla ilgili görüntüleri TV'lerin spor programlarında değerlendiren yorumcular, pozisyonun kesinlikle kırmızı kartlık olduğunu söyleyip, Aydınuz'un kararını ve VAR'ın müdahale etmemesini eleştirdiler.

PENALTI..

Karşılaşmanın 90+3. dakikası oynanırken, Trabzonspor ceza sahasında Osman Haqi'nin, rakip defans oyuncusu Hüseyin tarafından vücut darbesiyle yere indirilmesi de spor programlarında tartışıldı. Birçok yorumcu, bu pozisyonda net bir görüş belirtemezken, "verilebilir", "penaltı değil", "penaltı verilse bir şey denemez" yorumları yaptılar.

Ancak, daha önce benzer pozisyonlarda penaltı kararı verildiği bilinirken, bu pozisyonda da VAR'ın devreye girmemesi bir başka eleştiri konusu oldu.

YENİ MALATYASPOR'UN PAYLAŞIMLARI..

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, 1-0 yenildiği Trabzonspor maçının uzatma dakilarında 90+3’te lehin everilmeyen penaltı pozisyonu için kulübün sosyal medya hesabından manidar bir paylaşım yapıldı.

“Ders 1: Faul nedir? Penaltı Nedir?” başlıklı paylaşımın ekinde şu ifadeler yer aldı: “Faul nedir? Futbolda rakibe yapılan kuray dışı hareketlere verilen ad. Penaltı nedir? Ceza alanı içinde yapılan kural dışı bir davranış nedeniyle ceza olarak, davranışı yapan oyuncunun takımının kalesine on bir metre uzaklıktaki belirli bir noktada kullanılan atış.”

Kulübün ikinci paylaşımında ise “Ders 2: Penaltı ne zaman verilmelidir?” ifadesinin altına Trabzonspor cezalanın da yaşanan pozisyon paylaşıldı.

Mehmet GÖRESİYe, malatyahaber.com

Dakika 6: Peres, Karim Hafes'in yüzüne darbeyi vururken...

Dakika 90+3: Haqi Osman, Trabzon ceza sahasında Hüseyin'in darbesiyle yere yıkılırken..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Efsane malatyasporlu (2 yıl önce)
    Trapzonun yaptıkları ne fauldur nede penaltidir lige bir bakın bundan sonra planlı programlı ne tuhaf sonuçlar alınacak hep birlikte göreceğiz yani gönlüm elvermiyor ama bu kadro bir kaç hafta daha hakları yenilirse ümitsizliğe kapılırlar ve ilk düşen takım oluruz .
    0
    0
    Yanıtla
  • Evet dün başladı. GS camiası intikam alir gibi neredeyse her yenilgimize davul çalıp oynayacamlar.Yok efendim geçen yıl niçin direnmisizde BJK sampiyon olmuş niçin18i kulüple birlikte bildiruye imza atılmış acayip acayip tweetler yorumlar.Bende SORUYORUM isikhan denen genç futbolcu neden Giresun maçında ilk maçına çıkarıldı?Sahada kaldığı 16 dakikada.bariz rakip lehine 4 hata yaptı 1'i gol oldu.Ligde her maç önemli hiçbir varlık göstermeden sanki maçı verdiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sporlu fanatik (2 yıl önce)
    Böyle hakemler futbolun yüzkarası takıma göre düdük çalıyor ,var niye var yazıklar olsun bu takıma sahip çıkmayan siyasiler ve hakemlere futbol federasyonu zaten kafaya koymuş yenimalatyspor düşecek. Koskoca bir Şehir kenetlenip hakkını arayamıyor herkes suçlu devam edelim böyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet naim YAZ (2 yıl önce)
    MALATYA dan hiç kimse hakeme HAKERET ederek merkez hakem kuruluna paye vermesin YENİ MALATYA sporun hukuk danışmanlarına sesleniyorum özellikle son 5 maçın buna trabzonspor maçıda dahil haksız yere aleyhimize rakip takımında lehine çalınan düdüklere lehimize verilmeyen penaltı rakip lehine verilen penaltı kararları ile ulusal tahkime gitme yolu varmı daha doğru bir deyimle hukuksal olarak hak arama yolu açık mı.? Aleyhimize bariz olarak verilen yanlış veya kasten kararlar hakkında suç duyurusunda bulunma yolları açık mı.? biz Malatyalılar olarak hakkımızı aramazsak kimse bizim namımıza hak arayışına girmez bu böyle biline EY şehrin ileri gelenleri sizlere sesleniyorum şeref türbininde oturup caka satmak marifet değildir marifet takımının yaşadığı bu haksızlıklara karşı durmaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Bu klüp sahipsiz ve ilgisizlikten bu halde derken bazıları bana kızıyor.yahu arkadaşım Trabzon-Malatya maçının V.A.R hakemlerinden Samed Çiçekğin bu maçta ne işi var?Bu adam trabzonlu bunun ne işi var bu maçta.Malatyasporlu saygıdeğer yetkililer maçtan önce niye itiraz etmiyorunuz.Öyle yada böyle bu takım kümeye düşecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • H0ca44 (2 yıl önce)
    Türkiye bin berezilyası milli takımı bile Şenol Güneş çalıştırdı bu işler kulis adam Birlik beraberlik işi .
    0
    0
    Yanıtla
  • H0ca44 (2 yıl önce)
    Herşey normal.. alıştık bu şehre yağmur bile yağmıyor kar bile yağmıyor kimse kimseyi sevmiyor ilk defa bu sitede bile Malatyaspor un lehine birşeyler yazmışlar bir adil gevrek düşmanlığı almış gidiyor herkes muhasebeci olmuş taraftardan çok önceki baskanlarida gördük rahmetli Nurettin Soykan hariç gelenlerin hepsi ikici gün gün ya belediyenin kapısında ya valiliğin ilk defa bir başkan yalnız tek başına mucadele ediyor doğu takımı olmak zor çevre illere bakın futbol.yok Malatyaspor bir değerdir ama içimdeki İrlandalılar mi demişti sayın Mustafa Denizli hangi akıl stadyumu hastanenin karşısına yapar araç olmadan imkansız gidip gelmek iyiki beydaginin arkasına yapmamışlar eski belediye binasını yılanlar bu memlekete kim dost kim düşman belli değil yazık sen birlik berberlik icinde olamadan seni yerler akşamki gibi penaltida var kırmızı karta daha neler var inceden inceden Fırat aydunusta düzenine bakacak herkes menfatinin peşinde sen birlik beraberlik içinde olamazsan bunlar olur hayret ediyorum bu simunica in başarısı nedir Gaziantep spor u sampiyonmu yapmış irfan buzdan bu takımı kaçıncı sırada aldı şimdi neredeyiz bu takım kötü bir takım değil bu ligde ilk onda olabilecek kadrosu var bu ne siminca hayranlığı bende irfan buz döneminde iki galibiyet vardı simuncanin geldiği ilk iki haftada iki galibiyet var oda irfan buzun bıraktığı takım bütün kamu oyu bu adama sıcak bakmıyor spor yazarları yorumcular verdiği demeçler birbirini tutmuyor sadece üzülüyoruz.. takımımıza sahip çıkalım agzimizla kuş tutsak düştük gibi görünüyor... hayırlısı bir farklı şeyler yapmak lazım..
    0
    0
    Yanıtla
  • Daha takımın kadro yapısından haberin yok,Sabah akşam yönetim ile ilgili yorum yapıyorun.Süper ligin en zayıf takımıyız.Alınan 15 puanın 9 u bu boş takımın başına gelen sumudica sayesinde alındı.Senin eleştirdiğin sumudicayı,spor yorumcuları bu dar kadroya rağmen,Trabzona karşı oynattığı oyundandolayı takdir ederken sen istatistikden,bihaber aynı şeyleri tekrar etmeye devam ediyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Durumdan,vazife çıkarmayın. Takım düşmüştür ve olay bitmiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (2 yıl önce)
    Yayıncı kuruluşta hakem triosu programında Değişik açılardan izlenen görüntüler sonrasında 3 hakemde bu 90+3 deki pozisyon için "Yerde, Havada ve Karada bu pozisyon penaltıdır" dediler. Ayrıca karşılaşmanın 6. dakikasında, YMS'lu Karim Hafes'in Trabzonpor’lu Peres’in yüzüne attığı yumruk içinde kırmızı kart dediler Her iki pozisyon için özellikle de VAR'ı suçladılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mlt (2 yıl önce)
    Şu Malatyaspor taraftarı yada siyasileri şehirlerinin güzide takımı Hakem ve federasyon tarafından biçilirken neden birlik beraberlik içerisinde tepki göstermezler anlamış değilim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Neden anlaşılmasın ki ? Hasüdi MALATYA...
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Saim (2 yıl önce)
    Bu kaçıncı hata.Boyle olunca ister istemez kasıt olduğunu düşünüyoruz. Trabzon muhabiri,Barış Yurdaseven dahi penaltı olduğunu söylüyor. Var hakemi ne olması gerekir ki hakemi çağırsın?Giresun maçı Kayseri maçı Trabzon maçı işte size 4 puanın çalınması cekilen emeğe yazık degilmi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdoğan (2 yıl önce)
    Haksızlığın olduğu yerde Adalet aranmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Kirmizi karti penalties verecek turk hakemleri yok yabanci hakemler olsa verir Hake.ler sezon basindan beri dusurecek takimlari ve sampiyon olacak takimi belirmisler onun ici kizmaya morel bozmaya gerekyok
    0
    0
    Yanıtla
  • Mltykrl (2 yıl önce)
    Bu hafta bir sonraki maça kadar bu penaltı neden verilmedi diye kapalı çarşı üstünde toplanalım imza toplansın,dev ekranda çarşıda bütün her yerde 1 hafta boyunca bu pozisyon gösterilsin, pozisyonun olduğu an tişört e basılsın, reklam panolarına asılsın.trübünde sosyal medyada işe yaramıyor malesef...sesimizi bütün şehir farklı şekilde duyuralım hatta uçuk fikir olacak kapalı çarşı üstünde kale kurulsun futbol kuralları anlatılsın bu pozisyona özel penaltı turnuvası yapılsın...emin olun sesimiz duyulur.not:olay,kavga gürültüsüz haklı isyan şeklinde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçekten haksızlığa karşı itiraz böyle olmalı.Bak o zaman bu olay tv haberlerinde nasıl yankı bulur?
    0
    0
    Yanıtla
  • Erzurum da kedi damdan dama atlarken donup. betona düşer iki koca kadın pencereden bir birlerine vah zavallı kedi donarak öldü diğeri de needek baci sahapsis memleket bizim de aynı şeyi sahipsiz kimsenin omrunda değil takım sahip çıkmak taraftara düşer toplanalım yasal kuralların uygulanmasın da TFF'ye önünde hakkımızı olanı talep edelim
    0
    0
    Yanıtla