SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Su Arıtma Tesisi

Dokuz Eylül Üniversitesi'nden Su Arıtma Tesisi
A- A+ PAYLAŞ

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’ya Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından mobil su arıtma tesisi kuruldu.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Malatya’da İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi hocaları tarafından tasarlanan su arıtma tesisi depremzedelerin hizmetine sunuldu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ve üniversite ekibi Teknokent konteyner merkezi ve MEGSAŞ ekmek fabrikasında kurulan mobil içme suyu arıtma tesisinin açılışını yaptı. Açılışta konuşan Rektör Nükhet Hotar, “Deprem bölgelerinde yer altındaki bazı kırılmalardan dolayı şehir suları bir süre kullanılamaz oldu. Hala kullanılamıyor. Biz bu noktada devreye girdik. Hocalarımız hızlıca bir proje geliştirerek bizim rektörlüğümüzün de maddi katkılarıyla bir oluşum içerisine girdiler ve su arıtma tesisi yaptılar. Su arıtma ünitemizi önce Adıyaman’da kurduk. Daha sonra Malatya’dan da bakanlığımızdan hem de belediye başkanlığımızdan talep oldu” dedi.

Su arıtma tesisinin depremzedelerin hizmetine sunduklarını dile getiren Hotar, "Normalde arıtılanın çok üzerinde bir kapasiteye sahip. Yaklaşık 2 bin 200 konteynerin olduğu günlük 150 ton üretebilecek olan tesis. Akan sular musluklardan herkesin kullanımına açık. İçilebilir, diş fırçalanabilir, yemekte kullanılabilir, kısmen çamaşırhanede bile kullanılacak. Dolayısıyla hayati bir öneme sahip. Zaman zaman da halk sağlığı ekipleri tarafından sürekli ölçümleri yapılmış olacak” ifadelerine yeri verdi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise depremlerden dolayı zarar gören su kaynağının içilebilir standartta olmadığını mobil su arıtma tesisini kuran Rektör Hotar ve ekibine katkılarından dolayı teşekkür etti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Dokuz eylül (1 yıl önce)
    Ülkemizin gözde bilim yuvalarından dokuz eylül üniversitesi.. Dokuz eylüllü olmak bir gururdur. Kendilerine saygı ve tebriklerimi sunuyorum
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Malatya lıyım (1 yıl önce)
    Malatya haber boş beleş bir sayfa Haber altına yorum bölümü açmış fakat yorum yazıyorum yayınlamıyorsunuz
    Editörün Notu: Doğrudur, boş beleş, okuyanın sinirlerini hoplatacak kadar gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmayan, dezenformasyon amaçlı, görevli trol mesajlarını yayınlamıyoruz.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Malatya lıyım (1 yıl önce)Malatya lıyım isimli kullanıcı yorumuna
    Ben yoruma ne yazmışım okudun mu. Bunu yapanlara teşekkür ediyorum demişim. Boş beleş dediğin buysa ,senin açından anlayış olarak biraz sıkıntılı durum var. Bu sağlıklı bir düşünce değil. Tedavi olmak lazım.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Malatya lıyım (1 yıl önce)Malatya lıyım isimli kullanıcı yorumuna
    Birkere Nükhet hanım benim çocukluk arkadaşım. Ailece hala görüşen insanız. Ben onun hakkında nasıl kötü haber yazarım.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Suat (1 yıl önce)
    Ellerinize sağlık .işiniz gücünüz rast gelsin .
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Haceli (1 yıl önce)
    İnönülü akademisyenler akademik teşvikten para almak için kendilerini paralarken(!) 1100 km ötedeki üniversiteden arıtmalı su tankı geliyor. O da üniversite bu da üniversite(!). O da hoca buradakiler de hoca (!)
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ben (1 yıl önce)
    İlk malatya devlet hastanesine ankara Büyükşehir belediyesi getirdi
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Abdullah (1 yıl önce)
    İtiraz44 adlı kullanıcıya. Önce insan ol. Adıyaman Malatya ne fark eder. Hepsi bizim insanımız.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • itiraz44 (1 yıl önce)
    SN. Nükhet hanım sen Malatya'nın evladısın, sana ne haksızlık yaptılar da ilk arıtmayı Adıyaman'a kurdunuz(Adıyamandaki depremzede kardeşlerimden özür dileyerek) oysa siz mangalda kül bırakmayan birçok milliyetçiden daha milliyetçisin. Seni tanıyan tanır.
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Ne alakası var şu mikro milliyetçilikten vazgeçin. Çnce Adıyaman talep etti diyor okumadınız mı? Malatya talep etseydi Malatya ya önce kurardı.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Sen milliyetçi değil ırkçısın. Utanç verici bir durum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yıldırım (1 yıl önce)
    inönü üniversitesi ne işe yarıyor üniversite orda neye hizmet ediyor.. ilime.. bilime ve malatyamıza ne faydası var... üniversite ne iş yarıyor biliyomusunuz kadrolaşmayı çok iyi beceriyor. kendi adamlarını çok iyi yerlere getirirler adamcılığı çok iyi becerirler özellikle şelaleciysen istediğin kadroya atanırsın.. yandaşlarına hak etmediği halde lojman bile tahsiz etmeye kadar adamcılık var..
    %88
    %12
    Yanıtla