Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, yeni hükümetten beklentilerinin başında istihdamı arttırıcı politikalar geldiğini belirterek, "Bu yeni dönemde ekonominin her zaman siyasetin önünde olmasını umut ediyor ve bekliyoruz. Türkiye'nin suni krizlerle kaybedeceği vakti yoktur" dedi.
Malatya TSO Meclisi, Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında toplandı. TSO Yönetim Kurulu'na geçtiğimiz ay seçilen Hasan Hüseyin Erkoç, ilk kez başkan sıfatıyla katıldığı toplantıdaki konuşmasında, ülke ve il gündemdeki konuları değerlendirdi. Erkoç, "Türkiye, cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde özellikle reel sektörün çok ciddi anlamda yıpratıldığı bir dönem yaşamıştır. Tamamen demokratik kuralların hakim olduğu seçimle Cumhurbaşkanlığı'na seçilen Sayın Abdullah Gül'ün laik demokratik yaklaşımı ile tüm kesimi kucaklayacağı inancı tamdır. Anayasaya bağımlılığından, devletin birliğini ve beraberliğini, ülkenin bölünmez bütünlüğünü temsil edeceğinden şüphemiz yoktur. İş dünyası olarak Anayasal kurallar içerisinde milletin iradesini yansıtan bu tabloyu takdirle karşılıyoruz. Bu yeni dönemde ekonominin her zaman siyasetin önünde olmasını umut ediyor ve bekliyoruz. Türkiye'nin suni krizlerle kaybedeceği bir vakti yoktur" dedi.
Erkoç, yeni hükümetten beklentilerini ise şu şekilde sıraladı:
"İstihdam üzerindeki kamu yükleri ve vergiler iş yerlerindeki rekabet gücünü olumsuz etkilemektedir. Bu alanda reforma ihtiyaç vardır. Enerji maliyetleri rakip ülkelere göre yüksektir. Bu rekabeti zorlaştırmaktadır. Bürokratik engeller ortadan kaldırılmalı, bürokrasi azaltılmalıdır. Eğitim sistemi diplomalı işsizler üretir halden, işe uygun teknik eleman yetiştiren modele dönüştürülmelidir. Teknik liselerin önü açılmalıdır. Teşvik uygulamaları yeniden yapılanmaya giderek bölgesel ve sektörel hale getirilmelidir."
Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde parsel kalmadığını da ifade eden Erkoç, 3. Organize Sanayi Bölgesi için belirlenen alanın 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne devredilmesiyle ilgili işlemlerin devam ettiğini söyledi.
TSO Başkanı Erkoç, mevcut yapısıyla Malatya'nın 30 yıllık sanayi parsel ihtiyacının hazır olduğunu belirterek, 2. OSB'nin altyapısı için bu yıl 1 milyon 400 bin YTL ödenek verildiğini, ancak maliyetin 25 milyon YTL tutmasından dolayı İhale Kanunu'ndaki engelin yeni bir ek ödenekle aşılarak Eylül ayı içinde ihaleye çıkartılacağını aktardı.