SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ekonomiye Yılda 2,5 Milyon TL Katkı Sağlayacak

0
Güncellendi - 2021-11-29 21:47:46
Ekonomiye Yılda 2,5 Milyon TL Katkı Sağlayacak
A- A+ PAYLAŞ

DSİ tarafından Darende- Ayvalı'da inşa edilen gölet ile sulama tesislerinin devreye girmesiyle 1690 dekar tarım alanının sulanacağı, ülke ekonomisine yıllık 2,5 milyon TL'lik katkı sağlayacağı bildirildi.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; projeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada “DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Malatya ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. Bu kapsamda Malatya Darende Ayvalı Göleti ve Sulaması İnşaatı çalışmalarının devam ettiğini ve projenin bitirilmesi ile birlikte toplamda 1.690 dekar tarım alanının cazibeli borulu sulama şebekesi ile sulanması temin edilecektir.

Darende Ayvalı Göleti, temelden 32 metre yükseklikte, kil çekirdekli yarı geçirimli dolgu tipinde imal edilmiş olup, 870 bin m³ su depolayarak 1.690 dekar arazinin sulanmasına hizmet edecektir. Ayvalı Sulaması, milli ekonomiye yılda 2,5 Milyon Lira katkı temin edecek ve ayrıca 507 kişiye tarımsal istihdam sağlayacaktır.’ dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız