SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

"Elinizi Vicdanınıza Koyun"

0
Güncellendi - 2018-06-24 14:14:27
A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi 24 Haziran seçimine doğru çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Malatya Milletvekili adayları ve partililer, Hekimhan ilçesinde miting düzenledi. 24 Haziran seçimlerinin önemine değinen Saadet Partililer, ülke ekonomisi ile ilgili de önemli açıklamalar yaptılar.

Seçime son günler kaldı. Saadet Partisi Malatya il teşkilatı da çalışmalarını sürdürüyor. Milletvekili adayları ve parti il teşkilatı Malatya’nın Hekimhan ilçesinde miting düzenledi.

PATATES SOĞAN FİYATLARINA TEPKİ

Mitingin açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi İl Başkanı Osman Marasalı patates ve soğan fiyatlarına değindi, “Akşamdan beri hepimizin bayram ettiği haberleri veriyorlar televizyonlar, gazeteler. Sabahleyin gazete manşetlerini okuyor, artık patates ve soğan ithal edecekmişiz önümüzdeki günlerde pazartesi günü hemen başlayacakmışız. Bizim bu müjdelerden daha iyi müjdeleri verme vaktimiz geldi diye düşünüyorum.” Diye konuştu.

YAPILAN HİZMETLERİ GÖRMEZDEN GELMİYORUZ AMA…

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay ise 24 Haziran’ın öneminde vurgu yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kaydetti. “İki gün sonra ülkemizin kaderini belirleyecek çok önemli bir fırsat elimizde. Eğer bu fırsatı değerlendirir de ülkemizin sanayileşmesi, kalkınması, ahlaki ve manevi değerlerin öne alınması, Ülkede bağımsız, tarafsız bir adaletin sağlanması, bu ülkede ayrımcılığın yapılmaması, herkese eşit muamele edilmesi, işin ehline verilmesi, partizanlığın ve yandaşlığın bırakılması, bu ülkede zenginin daha zengin, fakirin daha fakir olmayacağı günlere kavuşacağımız gün inşallah 24 Haziran olacaktır.”

Yapılan hizmetleri görmezden gelmediklerini belirten Canbay, Türkiye’nin ekonomik sıkıntıları ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Canbay; “Biz körde değiliz, nankör de. Yapılan hizmeti asla görmemezlikten gelmeyiz. Bu iktidar hiçbir seçimde hesap vermedi. Her seçimi bir algıyla götürdüler, milleti kamplaştırdılar. Şu partidensin, şu mezheptensin, şu görüştesin diye hep toplumu ayrıştırarak kamplaştırarak, cepheleştirerek seçimleri hep böyle götürdüler. 16 yılın hesabını bir türlü vermiyorlar.  Çoğu zaman rakamları saptırıyorlar. Bakın ülkeyi yöneten, başbakanı, cumhurbaşkanı, bakanları Türkiye’nin ihracatını söyledikleri halde bir tek gün Türkiye’nin ithalat rakamını söylememişlerdir. Halbuki Türkiye’nin ithalatı, ihracatından daha yüksek. Yani dış ticaret açığımız daha fazla, bütçe açığımız fazla. Bütçenin en önemli gider kalemleri faize gidiyor. Türkiye bütçesi bugün borç, faiz, borç sarmacı altında. Bu borçlar, bu faizler ödenemediği için, tekrar borçlandırıldığı için ülkemizin bütün kaynakları, bütün imkanları faize gidiyor.” İfadelerini kaydetti.

Saadet Partisi Malatya 1. Sıra milletvekili adayı Mehmet Kaya Asiltürk ise Asiltürk, 24 Haziran seçimleri üzerinden hükümete yüklendi, geçmiş yıllar ile şimdinin ekonomisini kıyasladı ve seçimden sonra bütün yükün yine vatandaşın omzuna yükleneceğini söyledi.

24 HAZİRAN’DA ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN

Asiltürk; “Tabi Pazar günü sandık başına gideceğiz, tercih sizin takdir de Allah’ın olacak. Allah murat ettiyse bizim de milletvekilliliğimiz tevdi olacak. 16 yıldır tek başına başımızda olan anayasayı değiştirecek çoğunlukta milletvekiliyle meclise giren bir hükümetle başbaşayız. Her seçimde bir mağduriyet göstererek seçimleri kazandı. 2007 yılında Ergenekon dedi, Balyoz dedi, Günışığı dedi daha sonra bizi aldatmışlar kandırmışlar FETÖ’cüler bu işi yaptı diye söyledi. 2009 yılında wan minute dedi wan minute ile seçimleri götürdü. daha sonra bize kumpas kurdular bizi bitirmek istiyorlar biz seçimi kaybedersek Tayyip beyi asacaklar sözüyle seçimi götürdüler ama bu seçime geldiler artık bir mağduriyet bulamıyorlar. Ancak kıraathane açacağız diye seçim taahüdünde bulunuyorlar. Artık ellerinizi vicdanınıza koymanızı istiyorum. Allah için size soruyorum, bundan 10 yıl önce mi rahattınız, bugün mü daha rahatsınız?  Ziraat bankasına borcu olmayan bir tane çiftçi kardeşimiz ya da Tarım Kredi Kooperatifine borcu olmayan bir çiftçi kardeşimiz var mı? Belki altlarımızda çift çeker traktörler var hepsi ziraat bankasının ipoteği ile biniyoruz. Belki hayatlarınız biraz idame oluyor kredi kartlarını kullandığımız için oluyor. Ama yarınımız ipotek altında 10 yılımızı,5 yılımızı ipotek altına vermişiz. Bugün bakan bey açıklama yapıyor toprak mahsulleri ofisine kayısı aldıracağız diye. Vatandaşın biri soruyor ne zaman aldıracaksınız işte biz depo yaptırıyoruz o depo bittikten sonra alınacak. Yani deponun ne zaman başlanacağı ne zaman biteceği belli değil. Bütün hedef 24 Haziran’da seçmenin sandıkta kendilerine oy vermek için olmayan taahhütleri yerine getirmek. Bu hükümet iş başına geldiğinde bir çeyrek altın 32 lira 25 kuruşmuş bugün bir çeyrek altın 325 lira tam on kat artmış. Yine bu hükümet iş başına geldiğinde benzin 1 lira 80 kuruşmuş bugün benzin 6 lira 30 kuruş. Mazot 1 lira 67 kuruşmuş bugün mazot 5 lira 80 kuruş. Dolar 1 lira 39 kuruşmuş bugün dolar 4 lira 73 kuruş ancak doları durdurmak için yüzde 13 olan faizi 1 haftada yüzde 25’e çıkarttılar. Ancak doları seçime kadar onunla frenlediler. Uzmanlar diyor ki 24 Haziran’dan sonra eğer aynı iktidar iş başına gelirse dolar 7 liradan aşağı düşmeyecek. Şuanda mazota ve benzine gelen zamları devlet ÖTV’ sini almayarak düşürüyor, frenliyor. Normal şartlarda şu anda 5,800’e satılan mazotun fiyatı 6 lira 30 kuruş. Yarın seçimden sonra da bu kısıtlamalar bu frenlemeler kalkacak, yük  yine vatandaşın omuzlarına binecek.” şeklinde konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Selcuk (5 yıl önce)
    Sizde vicdan varmiki başkasinda ariyorsunuz yazıklar olsun size acınacak haldesiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan (5 yıl önce)
    Altan Tan hangi partiden aday oldu söylermisiniz Çıkıp bide gözümüzün içine baka baka oy istiyosunuz aklı ma gelmişken söyleyeyim Altan Tan hdp li!
    0
    0
    Yanıtla
  • 44MALATYALI (5 yıl önce)
    PİKAP ÜZERİNDE MİTİNG Mİ OLUR YA NE KADAR CİDDİYETSİZ BİR PARTİSİNİZ ....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Bunlar hangi yüzle milletin karşısına çıkıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (5 yıl önce)
    siz elinizi vijdanınıza koydunuzmu önce? gerçekten seçimden sonra erdoğan kaybederse rahat uyuyacakmısınız?
    0
    0
    Yanıtla