SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Kuluncak Kaymakamı Emniyet Genel Müdürü Oldu

0
Güncellendi - 2019-07-19 04:32:41
Eski Kuluncak Kaymakamı Emniyet Genel Müdürü Oldu
A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya görevden alındı ve yerine daha önce Malatya'da da görev yapmış olan Şırnak Valisi Mehmet Aktaş atandı.

Emniyet Genel Müdürlüğüne ve bazı valiliklere ilişkin Atama Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, Bakanlık Emrine verilirken, yerine Emniyet Genel Müdürü olarak Şırnak Valisi Mehmet Aktaş atandı.

Bu arada, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şırnak Valisi olarak atandı. Hakkari Vali Yardımcısı Cüneyt Epcim ise Bayburt Valiliğine getirildi.

MESLEĞE MALATYA'DA BAŞLADI..

Şırnak Valisi iken Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atanan Mehmet Aktaş, mülki idaredeki görevine Malatya Kaymakam Adayı olarak başladı ve bir süre de Kuluncak İlçesi Kaymakamı olarak göreve başladı.

Aktaş'ın özgeçmişi şöyle:

01.07.1968’de Elazığ’da doğdu. İlköğrenimi Elazığ Merkez Tadım Köyü İlkokulu’nda; ortaokulu ve liseyi Elazığ İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.

1990 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.1994 yılında Malatya kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı. Adaylık sürecinde 8 ay İngiltere’de bulundu. Dil ve İngiliz yönetimi ile ilgili eğitim aldı.

1997’de Aksaray-Gülağaç’ta kaymakam olarak göreve başlayan Aktaş, daha sonra da Malatya-Kuluncak, Muş-Hasköy, Düzce-Cumayeri,Rize-Çayeli ilçelerinde kaymakamlık yaptı. 2010-2014 yılları arasında İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürü, Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. 2014-2016 yılları arasında İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı olarak görev yaptı.

1 Haziran 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Karabük Valisi olarak atandı. 21 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Şırnak Vali Mehmet Aktaş, 30.06.2017 tarihi itibariyle Şırnak Valiliği görevine başladı ve 18 Temmuz 2019 günkü Resmi Gazete'de yayınlanan kararname ile de Emniyet Genel Müdürlüğü'ne atandı.

Vali Mehmet Aktaş, evli ve 3 çocuk babasıdır.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- iha- yeniakit.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Sadık Kutanoğlu.. (4 yıl önce)
    Sayın VALIM.EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVINE ATANMANIZDAN DOLAYI ŞAHSIM VE AİLEM ADINA TEBRİK EDER SİZLERİ CANI YÜREKTEN KUTLAR ELLERİNİZDEN ÖPERİZ.
    0
    0
    Yanıtla