SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Büyük Projem Olacak Demiştim"

0
Güncellendi - 2020-11-18 21:06:18
A- A+ PAYLAŞ

Birçok mahalleyi birbirine bağlayan Yeni Yol Caddesi’nde incelemelerde bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, muhtarlarla ve beraberindeki heyetle bölgenin sorunları hakkında bilgiler aldı. Bentbaşı Mahallesi Muhtarı Yakup Korkmaz, İlyas Mahallesi Muhtarı Faik Şahin ve Kiltepe Mahallesi Muhtarı Celal Demirtaş başkan Gürkan’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler.

Geçtiğimiz yıllarda faaliyete geçen İlçe Garajı önünden geçen ve birçok yol aksının bağlantısını sağlayan ‘Yeni Yol Caddesi’ kaldırımlarıyla, çevre düzenlemeleri ve bisiklet yollarıyla modern bir görünüme kavuştu. Yeni Yol Caddesindeki inceleme gezisine Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, Daire Başkanları, ilgili şube müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Yeni Yol Caddesi’nin daha önce hizmet görmemiş bir yol olduğunu belirten Bentbaşı Mahalle Muhtarı Yakup Korkmaz, “Yeni Yol Caddemiz Bentbaşı, Salköprü, Kiltepe, İlyas ve Çarmuzu Mahallelerini birbirine bağlayan bir yoldur. Burası daha önce hizmet görmemiş bir yolumuzdu. Sayın Selahattin Başkanımızın gelmesinin ardından yolumuz ve kavşaklarımız bir düzene girdi. Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

İlyas Mahalle Muhtarı Faik Şahin ise Yeni Yol Caddesi’nin bir geçiş güzergahı olduğunu belirterek, “Mahallemiz, yeni yol ve sanayi kısmına bağlanan cadde ve aynı zamanda Kiltepe, Bentbaşı, Çarmuzu, Kaynarca mahallelerimizin geçiş güzergâhı. Caddemiz çok sıkıntılı durumdaydı. Aydınlatmalarımızla, drenaj kanallarımızla, asfaltımızla çok sorunlu durumdaydı. Başkanımıza taleplerimizi ilettik ve yerine gelip baktılar sağ olsunlar. Büyük bir çalışma başladı Yeni Yol Caddemizde. Şuanda caddemiz en güzel caddelerden biri oldu. Çevre yolu altı tabirini başkanımız sayesinde kaldırdık. Başkanımıza yürekten teşekkür ederim, Allah razı olsun. Emeklerine sağlık” şeklinde konuştu.

Başkan Gürkan’a minnettar olduklarını belirten Kiltepe Mahalle Muhtarı Celal Demirtaş ise, “Çevre yolu altında bulunan mahallelerin muhtarları olarak Selahattin Gürkan Başkanımıza minnettarız. Kendisi çevre yolu altında kalan mahallelere hizmetleri en üst seviyeye çıkarmıştır. Bugüne kadar alt merkez diye söyleyip ancak hiçbir şekilde alt merkezi oluşturmayıp Malatya’nın popüler olan yerlerine hizmet edenlere sesleniyorum. Alt merkezi Selahattin Gürkan Başkanımızın sayesinde tanıdık. Kiltepe, Bentbaşı, Salköprü mahallelerimize bugüne kadar yapılmamış hizmetleri daha önce atıl durumda olup hizmet yapmış gibi hafiften bir iş yapıp bırakıp gittikleri yeri Başkanımız Selahattin Gürkan bugün topluyor. Kendilerine bütün kamuoyu adına, çevre yolu altında bulunan mahallelerin muhtarları adına teşekkür ederim. Sağ olsunlar, var olsunlar” dedi.

Malatya’yı geleceğe hazırladıklarını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise yaptığı konuşmada, “Bu şehri sosyal barış içerisinde ve sosyal entegrasyon içerisinde yönetmemiz lazım. Bize sorduklarında hizmet anlayışınızda neler yapacaksınız dediklerinde sosyal barışı idame ettireceğim, temin ettireceğim ve en büyük projem bu olacak demiştim. Muhtarlarımızın da ifade ettiği gibi çevre yolunun altının ihmal edilmesi bunun bir istismar unsuru olup ileride buralarda farklı argümanları kullanarak bu insanları başka yerlere kanalize etme imkânlarını ellerinden almamız lazım. Şehri bütünüyle bütüncül hale, sosyal entegrasyonla barış haline getirmemiz lazım. Arkadaşlarımız Yeni Yol Caddesi’nde de güzel bir kavşak çalışması yapmışlar. İki gidiş ve iki geliş olmak üzere dört şeritli güzel bir yol çalışması olmuş. Yeni yaptığımız yeni yol caddesini daha da uzatıp çevre yoluna bağlanması noktasındaki çalışmaları da yerinde görüp incelemek için ilgili birimdeki arkadaşlarımız ve muhtarlarımızla birlikte geziyoruz. Yapılan çalışmalar vatandaşlarımız açısından güzel olmuş ve muhtarlarımız bu çalışmaları takdirle karşılıyorlar. Ben de çalışmaları yapan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • Malatyam için (3 yıl önce)
    KUZEY ÇEVRE YOLU Doğudan, Batıya ve Güneye gidecek olan transit taşıt trafiği Malatya Şehir içerisine girmeden kesintisiz devam edeceğinden zamandan ve yakıttan tasarruf sağlanacaktır. Ayrıca Şehir içi trafiğinde de ciddi rahatlama sağlayacaktır. Bu güzergah üzerinde 14 adet farklı seviyeli Kavşak, 28 adet Altgeçit, 3 adet DDY Geçit ve 4 adet hidrolik köprü bulunmaktadır. O NEDENLE öncelikle İVEDİLİKLE K U Z E Y ÇEVREYOLU MALATYAMIZ İÇİN önemli.
    0
    0
    Yanıtla
  • ŞAHİN AKINCI (3 yıl önce)
    o caddelerin kenarları ağaçlarla süslense ne kadar güzel olur Ama her nedense başkanın ağaçlara karşı bir antipati si mi var ne! Açtığı yeni birçok caddenin kenarında ağaç namına bir yeşillik göremedik..Yeni açılan Anayurt Bulvarı da öyle. Caddenin ismine "Bulvar "demiş ama cadde ağaçtan mahrum; oysa Bulvar "iki tarafı ağaçlı yol "demek başkan hiç olmazsa bunu göz önüne alsa caddelerin ismini ona göre bıraksa
    0
    0
    Yanıtla
  • HİDAYET MAHALLESİ (3 yıl önce)
    Hidayet Mahallesi Oral sokakta geçmekte olan 30 Metrelik bağlantı yolu içinde gerekli çalışmaların yapılmasını ve metruk kalıntıların kaldırılmasını bekliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Göktürk Bozkurt (3 yıl önce)
    malatyanın en büyük projelerinden biri düney kuşak yoludur . sabah ve akşam saatlerindeki yoğunluğu maksimum seviyede azaltacaktır. düşünülmeden yapılaşan batı yönündeki konutlaşmalların bütün yükünü çevre yolu çekerek içinden çıkılamaz hale getirildi. tek çözüm güney kuşak yoludur . malesef sosyal medya siyasileri malatyanın kronikleşmiş sorunlarına sadece kameralara poz vererek cevap arıyorlar .....
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali adam (3 yıl önce)
    Birgün böyle Bi karşılıklı söz hakkı verilse de çıkıp proje kavşak kaldırım veya yol bunları Bi anlatalım sayın başkanla birlikte gidip bakalım. Bugün yol kaldırım su bu yapılmadan önce bunların alt yapısı varmı üç beş gün yağmur yağınca neler oluyor bu caddelerde Bi görseler ve gormememzlikten gelmeseler ne güzel olurdu acaba.tekrar söylüyorum yapılan yer yapılmış buna eklemeye devam edelim yıkıp tekrar yapmaktan vazgecelim yazık gubahtr.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bektaş (3 yıl önce)
    Bu Selahattin bey nerede yaşıyor. Malatya’da birbiri ile sosyal sıkıntı yaşayan kamplaşan yokki. Malatya’da Alevi Sünni Türk Kürt Zengin Fakir biribirine karşı öyle kamplaşmış değil. Entegre zaten. Selahattin bey Malatya’ya entegre değil. Hatta kendi partisi ile bile entegre değil. Bu başkan habire dile getirerek şehirde sanki ayrım gayrım mı yapmak istiyor. Şehri sadece kendi ayrımcı kafası gibi mi sanıyor . Yada zaten bişey yapamıyorum şehri kaynaştırdım buda az bişey mi diyor. Bence Selahattin beyde bakan Albayrak gibi kendisinin gitmesi yönünde herkesi birleştirecek. Görünen oki Malatya’da bir süre sonra herkes Gürkan gitsin diyecek. Zorla yağ yapmak içim konuşturulan muhtarlara ve bağzı basına rağmen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bahattin evin (3 yıl önce)
    göztepe mah. fevzi çakmak caddesine bir baksanız sayın başkanım. cadde ismi olan fevzi çakmak ismine yakışmıyor inanın. muhtarla istişare ettim bu konuyu büyükşehir belediyesine bağlı diyor. belediyenin su an bu caddeyi yapacak bütçesi yok diyor. koskoca malatya büyükşehir belediyesi bir caddeyi yapamıyor kaldırımlar bozuk. yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (3 yıl önce)
    Bu ara Malatyahaber de mesajlarimizi buyuk bir ozenle yayinlamamaya devam ediyor. İlk tebrik size Malatyahaber.Proje dedigi ne acaba ? Yine yeni bir metro hattinin mujdesini mi verecek baskanimiz acep? EDİTÖR'den: 'Trolvari' diğer bazı sorunlu yorumların yanı sıra, bazı yorumlarınızı 'Malatyahaber' ismiyle göndermiş olmanız yetmez mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Haklı44 (3 yıl önce)
    Sanayiciler kaldırmlara düzensiz bi şekilde araba park ediyorlar. Bence bunlara bi çözüm bulmaları lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli Abuzer (3 yıl önce)
    Di mi o kadar mühendis boşa okudu. Sen çok biliyorsun ya. Kavsaklrin bu kadar büyük olmasinin sebebi sürücülerin hızını yavaslatmalari ve kaza oranını düşürmesi. Balkonumdan gördüğüm işlek bir kavşak vardı. Sürekli kaza oluyordu. Sizin tabirinie güvenli kavşak yapıldı. Yapildigindan beri hiç kaza görmedim bay çok bilmiş
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuna (3 yıl önce)
    O kavşak yamuk olmuş hiç mi bakmadınız fotoğrafa,şaşırmadık tabii SSK kavşağı gibi olmuş maşallah göbekli göbekli kavşaklarla doldu malatya trafik keşmekeşliği hiç önemli değil devam edin böyle
    0
    0
    Yanıtla
  • tuncay tuncay (3 yıl önce)Tuna isimli kullanıcı yorumuna
    O göbekli kavşaklara "akıllı kavşak" deniyor. Trafik lambası olmadan trafiği düzenlemeyi amaçlıyor. Büyük olmasının nedeni araçları yavaşlatmak. Belediyeyi savunmak için de yazmıyorum. Malatya dışından yazıyorum. Malatyalıyım.
    0
    0
    Yanıtla
  • O zaman istasyon kavşağından valiliğin önüne 1 saatte nasıl gidildiğini de açıklar mısınız Malatya dışından lütfen.Öğleden sonra istasyondan alt geçide kadar olan trafiği de açıklarsanız memnun olurum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Objektif (3 yıl önce)Tuna isimli kullanıcı yorumuna
    Ankara'daki gibi köprülü kavsaklar lazım çevreyolu üzerine, bostanbaşı, maşti yeni yol, Beydağı devlet hastanesi kavşağı, fahri Kayahan ve İnönü caddesine. Diyarbakır/ Elazığ istikametinden gelen araçlar (özellikle, kamyon, tır gibi ağır vasıtalar) hiçbir ışık ve kargaşaya girmeden 10 dakikada beylerderesi viyadük yoluna ulaşmalı. Trafik böyle rahatlar. İnönü caddesinden şehir merkezine giden yol boyunca da sağa sola park eden tüm araçlara cezai işlem uygulanmalı. 4 şerit gidiş/geliş yolu park edenler nedeniyle 2 şerit olarak kullanılmakta, yol üzerinde en az 4-5 trafik ekibi var, onlar uyarıyor vatandaş 50 m ileri park ediyor, bir tur atıp yine gelip parkediyor malesef.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu sorunun iki tane cevabı var. Birincisi yollar gerek genişlik gerekse uzunluk ve bağlantı bakımından yetersiz. İkinci önemli kısım ise trafikte boş boş gezen hiç bir işi olmadığı halde boşuna kalabalık yapan sürücüler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selçuk (3 yıl önce)
    Allahım aklıma mukayyet ol. Koca Büyükşehir Belesiye Başkanımız durmadan Sosyal Entegrasyon diyir. Bilmeyen Malatyada alevi sunni, sağcı solcu, Türk Kürt çatışması var zanneder. Başkanım vallahide billahide biz alevisiyle, sunnisiyle, inananıyla inanmayanıyla, Türküyle Kürdüyle et ile tırnak gibiyiz. Ayrışmıs olan parçalar entegre edilir. Kullandığınız kelimelerin anlamını bilmiyorsanız konuşmayın. Şehrin geleceğine dair projem yok, düşünen, üreten bir ekibim de yok, neye el atsak elimizde kalıyor demenin kılıfı yapma şu Sosyal Entegrasyon laflarını. Gına geldi ya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (3 yıl önce)Selçuk isimli kullanıcı yorumuna
    sosyal entegrasyon zengin ile fakir, lüks semt ile varoş arasında da oluyor.bunları saymayı unutmuşsunuz.çevre yolunun altında bazı mahalleler var malatyada böyle yerler varmıymış dedirtiyor.
    0
    0
    Yanıtla