Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında yürütülen çalışmalarda, Malatya'nın kabul edilen proje sayısında Türkiye genelinde birinci olduğu öğrenildi.
Malatya Valiliği'nin internet sitesinde yayınlanan bilgilere göre, SODES kapsamında Malatya'da geçtiğimiz yıl 80 ve bu yıl içerisinde de 10 projenin daha kabul edilmesiyle toplam 90 proje kabul edildi. Sitede yer alan bilgiler şöyle ;
"2010 yılı SODES kapsamında toplam 80 ve yıl içerisinde 10 projenin daha kabul edilmesiyle toplamda 90 proje kabul edilmiş olup 7.471.000,00 TL destek sağlanmıştır. 2010 yılında sivil toplum kuruluşlarına ait 19 projeye toplam 2.283.825,00 destek sağlanmıştır.
2011 yılı SODES kapsamında toplam 666 başvuru yapılmış olup, bu projelerden Valilik tarafından yapılan değerlendirme neticesinde başarılı olan projeler değerlendirilmek üzere Kalkınma Bakanlığı'na gönderilmiştir. Kalkınma Bakanlığı tarafından yapılan son inceleme neticesinde 149 proje kabul edilerek Malatya iline 8.968.154,00TL tahsis edilmiştir. Kabul edilen projelerden 33'ü sivil toplum kuruluşlarına ait olup; bu projelere toplam 2.900.357,00TL destek sağlanmıştır. 2010 yılına kıyasla STK' lara daha fazla katkı sağlandığı dikkat çekmektedir. Toplamda ise 2010 yılı ile 2011 yılı SODES destekleri karşılaştırıldığında %20 oranında ilimize daha fazla destek verildiği görülmektedir. 2010 yılında kabul edilen proje sayımız yaklaşık iki kat artmış olup; SODES kapsamındaki iller içinde Malatya 2010 yılında olduğu gibi bu yıl da Bakanlıkça kabul edilen proje sayısı sıralamasında ipi ilk sırada göğüslemeyi başarmıştır."
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.