SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'En Etkili Bilim İnsanları' Listesinde MTÜ'den Bir İsim Daha

'En Etkili Bilim İnsanları' Listesinde MTÜ'den Bir İsim Daha
A- A+ PAYLAŞ

Stanford Üniversitesi (ABD) tarafından yayınlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”nde Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Memet Varol’dan sonra, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Korkmaz da yer aldı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli sosyal medya hesabından yayınladığı tebrik mesajında, “Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Korkmaz   Stanford Üniversitesi tarafından Elsevier veri tabanında yayımlanan,  bilimsel  çalışmalarına  yüzde 2lik dilimde  alıntı yapılan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde 2022 Yıllık etki kategorisinde sıralamaya giren hocamızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz."dedi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Akademi (1 yıl önce)
    Akademik yayın işi geri kalmış ülkelerdeki akademisyenlerin neticesiz uğraşı... Bu sıralamada yayın verilerine göre yapılıyor... Almanya, fransa, ingiltere, kanada ve abd gibi ülkeler ise genelde patente yönelik çalışır... malesef ülkemizde üniversitedeki akademisyenlerin aldığı patentlerinde yüzde doksanı reklama yönelik yani uygulamaya girememiş, ticari ürüne dönüşmemiş... Desinler hassonun belinde hançeri var... patent enstitüsüde bu işten harç parası kazandığı için her sunulana patent veriyor... malesef durum bu... yine de bu akademisyeni tebrik ederiz, demekki bir gayret göstermiş uyuyanlara kıyasla... Ama beklenir ki katma değeri halka yansıyacak yörenin ekonomisine katkıda bulunulucak çalışmalar yapılması...
    %48
    %52
    Yanıtla
  • Yapmanız gereken öncelikle patent enstitünü ve yeterli kaynak ayırmayan sistemi kurumları eleştirmek olmalı.verilen emek ve başarıya saygı göstermek olmalı....
    %100
    %0
    Yanıtla