SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"En Mağdur Topluluk Türkmenler"

0
Güncellendi - 2016-12-20 00:53:42
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da konuşan Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Dr. Emin Bozoğlan, Halep’te bir takım ülkelerden getirilmiş olan canilerin katliamlar yapmakta olduğunu bildiklerini söyleyerek, Suriye’de en mağdur topluluğun Türkmenler olduğunu söyledi.

Dr. Bozdoğan, Battalgazi Belediye Meclisi’nde düzenlenen “Suriye Türkmen Meclisi Malatya Saha Toplantısına”  katıldı.

-“Caniler başka ülkelerden geliyor.”

Halep’teki gelişmeleri değerlendiren Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Dr. Emin Bozoğlan, başka ülkelerden gelen militarist caniler tarafından katliamlar yapılmakta olduğunu bildiklerini bildirerek, “Buradaki sivil insanları öldürdüklerini biliyoruz. Burada tamamen beyni yıkılmış, devşirilmiş,  bir takım ülkelerden getirilmiş militarist caniler olarak nitelendiriyoruz. Bu bir katliamdır. Buradaki insanlara cehennem hayatı yaşatmaktadırlar.  Dolayısıyla buradaki temennimiz Türkiye’nin daha aktif girişimleri ile diğer ülkelerle bu görüşmeleri sağlayarak, buradaki insanların kurtarılmasını temenni etmekteyiz.” dedi.

-“4-5 tane köyümüzde müdafaa var.”

Türkmen Dağı’nda yaşanan gelişmeler hakkında da bilgi veren Dr.  Bozoğlan; Türkmen Dağındaki son durum; şuanda 4-5 tane köyümüz şuanda mücahitlerimizin kontrolünde ve sivil insan mevcut değil. Buradaki mücahitlerimizde kendi topraklarını ve evlerini, köylerini korumak üzere orada müdafaa etmektedirler. Tabi Bayırbucak Türkmenlerinde şuanda Lazkiye içerisinde bir mevcudiyetimiz var.” şeklinde konuştu.

-“En mağdur topluluk Türkmenlerdir.”

Suriye’deki iç savaştan dolayı en mağdur topluluklardan birisinin Türkmenler olduğunu ve çok sayıda şehitler verdiklerini aktaran Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Dr. Emin Bozoğlan şöyle konuştu; “6 yıldır bu savaş süresi içerisinde Suriye Türkmenlerinin muhalefetin içerisinde yer aldığını, tabiî ki yer almıştır ve en çok mağdur olanlar Türkmenlerdir. Çünkü coğrafi olarak demografik olarak Türkmenler bütün Suriye sathında yayılmış durumdadırlar ve en çok şehit verdiğimiz, en çok yaralımızın olduğu, göçe zorlandığı, tehcir edildiği topluluklardan, oluşumlardan bir tanesi Türkmenlerdir. Tabi biz Türkmenler Osmanlı dönemi orada yaşadığımız gibi, hatta Anadolu bir Türk devleti olmaktan daha önce Selçuklu devletine vatan denmiş bir devletin ve bir Türk beyliklerinin torunlarıyız.”

-“Türk milletine teşekkür ediyoruz.”

Türkiye ve Türk milletine teşekkür ettiklerini belirten Dr. Bozoğlan; “Türkiye devleti ile, milleti ile muhalefete destek verdiği gibi biz Türkmenlere de yakinen destek verdiğini, her türlü imkan sağladığınıi biliyoruz. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanımız dahil bütün devlet büyüklerimize ve Türk milletine, sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerimizi ifade etmek isterim.”  dedi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

suriyeturkmen

suriyeturkmen2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Irak ve Suriye de ki Türkmenlerin kaderi şii olmaları. Sünni olsalardı sahip çıkan çok olurdu.
    0
    0
    Yanıtla