SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Engelli ile Empati Kurabilmeliyiz"

0
Güncellendi - 2016-12-20 17:30:22
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu liselerde başlattığı “Farklı Olanla Birlikte Yaşamak” konulu uygulamalı eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Program kapsamında Malatya Kernek Anadolu Lisesi, Niyaz-i Mısri Sosyal Bilimler Lisesi, Fetih Gemuhluoğlu Fen Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi ve Akmercan Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen programlara yaklaşık 600 öğrenci katılırken, sunumlarını yapmak üzere emekli Milli Atlet Ramazan Cuğlan ve PDR Öğretmeni Nurettin Kaplan katıldı.

Bu proje ile amaçlarının Malatya genelinde engellilere yönelik bir farkındalık yaratmak olduğunu söyleyen Engelliler Çalışma Grubu Temsilcisi Seyit Soner Yılmaz,  “Malatya da yaklaşık 80 bin engelli yaşamakta ve bu engellilere karşı toplum içerisinde acıma duygusu ve hiçbir iş başaramayacaklarmış gibi bir bakış açısı var. Bizler buraya gelip kendimizi anlatarak neler başarabildiğimizi sizlere göstermek istiyoruz.” dedi.

Engelli İle Empati Kurabilmeliyiz

Konferansa katılan öğrencilere engelliler hakkında empati kurdurabilmek adına bir sunum yapan emekli Milli Atlet Ramazan Cuğlan, “Toplum içerisinde bizim de diğer insanlardan bir farkımız olmadığını ve hepimizin aynı haklara sahip olduğunu gösterebilmek adına bu programları yapıyoruz.” dedi.

Görme engelli olarak toplumun bir parçası olduklarını ve toplumun engelsiz, engellilerinde toplumsuz asla olamayacağını dile getiren PDR Öğretmeni Nurettin Kaplan, “Hiçbir rahatsızlığı, engellisi veya sıkıntısı olmayan bir toplum olamaz. Bizlerde hayatın içerisinde sizlerle varız, sizlerle birlikte yaşamak zorundayız. Bu yüzden hepimiz kullandığı ortak alanları paylaşmalıyız.”dedi.

Zihinlerimizdeki Engelleri Kaldırmalıyız

Konferans hakkında görüşlerini dile getiren PDR Öğretmeni Sevgi Mutlu, bedenimizde olabilecek herhangi bir engeli yenebileceğimizi fakat esas engelin zihinlerimizde olduğunu vurgulayarak, “Bizden bireysel olarak farklı olan insanları aşırı korumacı yaklaştığımız zaman biz onların engeline bir engel daha eklemiş oluruz.” dedi.

Bu tür programların sağlıklı insanlar yerine engelli olan insanların yapmasının farkındalık açısından daha önemli olduğunu söyleyen Fatih Anadolu Lisesi PDR Öğretmeni Mustafa Şahintürk, konferanstan dolayı Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreterliğine teşekkür etti.

Farkındalık konferanslarına katılan öğrenciler Milli Atlet Ramazan Cuğlan ve PDR Öğretmeni Nurettin Kaplanla beraber görme engelli bir vatandaşı karşıdan karşıya geçirme veya bedensel engelli birine yardım etme konusunda çeşitli etkinlikler yaptılar. Öğrenciler verilen konferansların sonunda empati kurabilmek adına okul bahçelerinde kurulan engelli parkurlarında baston ve tekerlekli sandalye ile parkuru tamamlaya çalıştılar.

Bülten

engelliler1

engelliler2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız