SON DAKİKA
SON DEPREMLER

AKP Erzurum Siyasetinde Malatya Gündemi!

AKP Erzurum Siyasetinde Malatya Gündemi!
A- A+ PAYLAŞ

Erzurum'da AKP İl Başkanının Malatya ve Erzurum'a ilişkin kıyaslaması, bu ilde gündem olurken, sosyal medyada bu açıklamalar AKP muhalifleri tarafından "Şehirleri nasıl 20 yıl geriye götürdüklerini açıkladılar" yorumlarına yolaçtı.

AKP Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, ilin milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkanının da bulunduğu ortamda yaptığı, Erzurum'un Malatya'ya göre geri kaldığı yolundaki açıklaması, Yeniçağ Gazetesi'nde "20 Yıl Geriye Götürdüklerini İtiraf Etti" başlığıyla yer aldı.

Gazetenin konuya ilişkin haberi şöyle:

"20 yıl geriye götürdüklerini itiraf etti. AKP'li belediye başkanı ve milletvekili kameralar karşısına geçti

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz'ün konuşmaları büyük bir itirafın açıklaması oldu.

AKP'li belediye başkanı ve milletvekili kameralar karşısında 20 yıl geriye götürdüklerini itiraf etti

AK Parti Erzurum İl Yönetimi, AKP'li Milletvekili ve AKP'li Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte yapılan basın toplantısında büyük bir skandala imza atıldı.

AKP İl Başkanı Mehmet Emin Öz'ün Malatya ve Erzurum'a dair açıklaması sosyal medyada kullanıcılar tarafından, "Şehirleri nasıl 20 yıl geriye götürdüklerini açıkladılar" şeklinde yorumlandı.

Öz, "Ben 90'lı yıllarda Maraş'a gidiyordum. Maraş'a gidip gelirken Malatya'yı görüyordum. Malatya ile Erzurum arasındaki fark 10 - 15 yıllık bir fark vardı. Malatya biraz ilerdeydi.

Biraz önce başkanımızın dediği uyum o kadar önemli ki. Malatya'da sağlanan uyum hem Anavatan döneminde Turgut Özal döneminde onun da vermiş olduğu bir heyecan ve siyasetin bütün çalışması şu anda Malatya'yı aldı götürdü.

Malatya ile neredeyse kıyaslanır olmaktan çıktık.

Yine 90'lı yılların sonunda Celalettin Güvenç bey vali iken bir firma geldi bizim burada yatırım yapmak istedi.

Aynı şeyi yaşadık; bir hafta bir tane muhatap bulamadık" şeklinde konuştu.

"İTİRAF EDİYORLAR"

Malatya ve Erzurum arasındaki farkla ilgili konuşmalarda bulunulan Erzurum İl Başkanlığı'ndaki konuşma sonrası sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ise, "İTİRAF ediyorlar‼️ Kadro olarak #Erzurum ‘u yıllar yıllar geriye götürdük, şehre ZARAR verdik diyorlar. Böylelerine Erzurum’da ‘yüzünüz ak (ağ) olsun’ denir.   Böylelerine Erzurum’da ‘yüzünüz ak (ağ) olsun’ denir. Bahsedilen Vali de şu anda AK Parti Milletvekili…" şeklinde paylaşımda bulundu."

Yeniçağ Gazetesi'nin internet sitesinde yayınlanan haberin linki şöyle:

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/akpli-belediye-baskani-ve-milletvekili-kameralar-karsisinda-20-yil-geriye-goturduklerini-itiraf-etti-524469h.htm

yenicaggazetesi.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Yunus Çatal (2 yıl önce)
    Yeniçağ gazetesi ortalığı karıştırıyor. Malatya ve Erzurum AKP ye çok oy çıkıyor ya. Bu iki ili birbirine düşürmek istiyorlar.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Şahin (2 yıl önce)
    İki tane sevdiğim il ne diyeyim kim yiyorsa allah belasını versin inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalıyım (2 yıl önce)
    Gelişmişlik, Çıkın çevreyolu na bakın. Köstebek yuvası. Bu nasıl gelişmişlik.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murathan (2 yıl önce)
    Büyüme gelişme ve yayılma olunca tabiiki bazı dokular yok olacak, hem büyüyelim ama hemde fahri kayahan bölgesindeki tecde bölgesindeki yeşillik bitmesin diyosanız siz şehircilik anlayışını çok yanlış anlamışsınız. Nüfus artınca yapılaşma artacak yapılaşma olunca o çok beğendiğiniz dut ağaçları kesilecek maalesef.
    %43
    %57
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Gelişmiş olmaktan ne anlaşılmakta bu önemli. Benim Malatya'da gördüğüm betonlaşmadır. Çok katlı binalar. Sokaklarda yürüdüğünüzde üzerinize yıkılacak gibi. İnsanın ruhu daralıyor. Şehirlerin gelişmişliklerini evrensel kriterlerle değerlendirmek gerek. Ahkam kesmekle olmaz. Benim son 15 yılda gördüğüm Malatya'da şehirleşme adına tam tersine telafisi mümkün olmayacak hatalar yapıldı. Malatya'nın üç değeri: hava, su ve yeşiliğine telafisi zor yada imkansız darbeler vuruldu. Bazen düşünüyorum; bunu yapanlar bu memlekete dost olabilirler mi?
    %82
    %18
    Yanıtla
  • 1648489128 (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Kendiniz oturmak için en güzel,en lüks evleri istersiniz.Ve buna sahip olunca da bu kez etrafta ki ağaçlar neden kesiliyor,her yer neden beton diye de ahkamlar kesersiniz.Yani kendiniz sahip olana kadar herşey.Ve bu burda yorum yapan çoğu kişi için de geçerli..
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)
    Gören de sanki Malatya uçmuş diyeceğiz. Tam 30 yıldır güney mi kuzey mi olsun diye çevreyolu tartışması yapıldı. Daha yeni başlandı, bölünmüş yollar en son bizde bitti. Bizdeki gelişmişlik tamamen özel sektör bazlı, o da yatırımcı önce maliyet hesabı yapar, nakliye, ulaşım, limanlara en kısa zamanda nasıl ulaştırabilirim gibi hesaplar yapar, o da bizim Malatya diğer bölge illerine göre bir adım öne çıkıyor, yani devlet yatırımı o şehirlerde bizden çok daha fazla, bütün bölge müdürlükleri oralarda ( Erzurum, Elazığ, Van ). Bizimle aynı kategoride bulunan şehirler ( Gaziantep, Kayseri ) de bizden daha çok yatırım alıyor ve şehircilik anlamında bizden çok öndeler.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Mahir (2 yıl önce)
    Malatya büyükşehir olmadan önce bile Erzurum'dan daha büyük ve gelişmişti. Bu arada Erzurum'a en son 2011'de gitmiştim.aman aman büyükşehir olmayı hak edecek bir il değildi. ama her zaman siyasi gücü vardır
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Yasin (2 yıl önce)
    11 sene malatyada kaldım o zaman erzurum büyük şehir iken Malatya küçük bir şehirdi şu an Malatya Erzurum u ikiye katlamiş durumda bu şehre gelenler hep yemişler yazıklar olsun Allah burunlarından getirsin diyecek başka bir şey yok yiyin bakalım nasıl can vereceksiniz
    %45
    %55
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    İyi bir haber yaptınız. Bununla birlikte son yıllarda güzel Malatyamızın ne kadar iyi yönetilmiş olduğunu paylaşarak vatandaşlarımızın içine bir nebze de olsa su serptiniz, teşekkürler
    %35
    %65
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Malatya da aynı durumda aralarında fark yok uzulmesinler,en basiti çevre yolunu bile bitiremediler yıllardir, şehir içi trafik desen berbat,Ramada otelinden polis okuluna kadar sagli sollu yollar köstebek yuvasına dönmüş ilgilenen yok
    %84
    %16
    Yanıtla
  • ahmet kara (2 yıl önce)
    yalan mı söylemiş, hayat düzenli apartmanlar ile bitmiyor ki sosyal ve kültürel malatya bitti
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Erzurumbükücü (2 yıl önce)
    Erzurumun bizimle kıyaslanması bile incitici, erzurum ortaçağ şehri.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Nabi (2 yıl önce)
    Naci bey bir millet vekili olarak valimiz söylediklerinden bunumu çıkardınız pes yani Erzurum bu tür konuşmalarla zaten ileri gitmiyor vali bey diyorki millet vekilleri biraz daha uğraşsın çalışsın öz eleştiri yapiyir Yani sizin yapmanız gereken tebrikler valim güzel bir tesbitte bulunmussunuz bu konuda bende size yardımcı olmak isterim diyecek yerde hemen itiraf ediyorlar diyorsun neyi itiraf ediyorlar mesela vali bey ve ak parti yokken palene Erzurum u 40 yıl kim kiraya verdi yada bunlar yokken erzurumda ne vardı siz erzuurmun büyüğü olarak ne yaptınız Erzuruma Erzurum eka birleri ne yapmış Erzurum a hiç bise yine ak parti bir şeyler yaptı önceki hükumete çivi bile çakmadi valinin görevimi Erzurum fabrika açmak bak çıkıyor adam böyle yapmayın destek olun halk sizde görsün saygılarımla
    %100
    %0
    Yanıtla