Hekimhan’da boşanmış olduğu eski eşini çarşı merkezinde tabancayla 4 el ateş açarak öldüren zanlının yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı.
Malatya’nın Hekimhan ilçe merkezinde 21 Temmuz 2025 tarihinde meydana gelen olayda, Gazi Kaya (43) isimli şahıs İzmir’de görülen davada boşandığı ve ailesinin yanına sığınan eşi Selda Kaya’yı (36) tabancayla 4 el ateş ederek öldürmüştü. Olayın iddianamesindeki görüntü inceleme tutanaklarında, Gazi Kaya’nın yanında bulunan bez torbadan tabanca çıkardığı, silahı kurarak Selda Kaya’ya birkaç el ateş ettiği, ardından kısa süre bekleyerek olay yerinden ayrıldığı tespiti kaydediliyor.
Cinayet zanlısı Gazi Kaya hakkında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca “Kadına ve Eşe Karsı Tasarlayarak Kasten Öldürme” suçlamasıyla Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması yapıldı.
Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Gazi Kaya ile öldürülen Selda Kaya’nın annesi Zöhre ve babası Halil Akkaya ile taraf avukatları katıldı.
Tutuklu sanık Gazi Kaya, öldürdüğü boşanmış eşi Selda Kaya ile 2007 yılında evlendiklerini ve birisi hasta olan 2 çocukları bulunduğunu, eşinin ilki 2023, diğeri de 2024 olmak üzere iki ayrı boşanma davası açtığını belirterek, “Eşimin ilk boşanma davası açmasını ardından davadan vazgeçerek İzmir’den Ankara’ya taşındık, ardında da kısa bir süre sonra tekrar İzmir’e taşındık. Eşimin açtığı ikinci davada mahkeme 15 Mayıs 2025 tarihinde karar vererek, bizi boşadı. Eşim benim yanımda kalıyordu ve Haziran 2025’de Hekimhan’a geldi. Çocuklar benim yanımda kalıyordu. Ben boşanma davası kararını istinafa taşıdım. Burada eşimin benim hakkındaki verdiği dilekçeyi okuyunca Hekimhan’a gelip yüzleşmek istedim. İzmir’den Hekimhan’a gelerek bir otelde kaldım. Sonra tekrar İzmir’e dönmeye karar verdim. Minibüs durağına giderken eşimle karşılaştım. Bana hakaret edince kendimi kaybettim, olan oldu. Korkutmak amacıyla ateş açmıştım. Tabancayı olaydan 10 gün önce kendimi ve çocuklarımı korumak amacıyla satın almıştım.” dedi.
Öldürülen Selda Kaya’nın annesi Zöhre Akkaya ise, “Kızımın ne günahı vardı? Gecesi-gündüzü yoktu, çocuklarına ve kocasına bakıyordu. Kızım, evinin her şeyi yüklenmişti. Kızım eşinin sigarasını bile alıyordu, cep telefonunu ödüyordu. Bu şahsın kızıma yapmadığı kötülük kalmadı. Kızımı sürekli tehdit ediyordu. Kızıma sürekli iftiralar attı.” ifadelerini kaydetti.
Baba Halil Akkaya ise, “Kızımın gecesi-gündüzü yoktu. Kızım evine bakıyordu, kocasına bakıyordu, Kızım, kocasının eve bir ekmek bile götürmeyip, kirayı ödemediğini söylüyordu. Derdi neydide bu adam kızımı katletti? Ben çocuğumu öldürsün diye mi verdim? Kızımın şu sözü hiç aklımdan çıkmıyor, ‘O kadar çalıştım, üzerime bir yaka alamadım.’ Kızım Öldürüldüğü gün Hekimhan’da iş başı yapacaktı, Hekimhan Kaymakamlığı ile konuşmuştuk yardımcı olacaklardı.” ifadelerini kaydetti.
Mağdur tarafın avukatı Osman Akyol, daha önce soruşturma aşamasında teslim ettikleri ve öldürülen Selda Kaya’nın yaşadığı sıkıntıları anlatarak yakınlarını gönderdiği ses kaydının çözümünün yapılmasını talep etti.
Sanığın tutukluluk halinin devamına karar kılan Mahkeme Heyeti, dosyadaki eskiliklerin giderilmesi için duruşmayı ileriki bir tarihe erteledi.
Bu arada, öldürülen kadının, boşanma davasının, eski kocası tarafından temyiz edilmesi ve boşanmanın kesinleşmemesi nedeniyleiddianamede kocasının soyadıyla yer aldığı belirtiliyor.
malatyahaber.com






