SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İkisi de Malatya'nın Eski Vali Yardımcıları

0
Güncellendi - 2018-05-20 03:53:54
İkisi de Malatya'nın Eski Vali Yardımcıları
A- A+ PAYLAŞ

4 ili kapsayan Valiler Kararnamesi'nde, Malatya'nın eski Vali Yardımcıları halef selef oldular. Malatya'nın eski Vali Yardımcılarından olan Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi merkeze alınırken, yerine yine Malatya'nın eski Vali Yardımcılarından ve Kale eski kaymakamlarından Osman Bilgin atandı.

Resmi Gazete'nin Cumartesi günkü sayısında yayınlanan kararnameyle, Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi ile Sinop Valisi Hasan İpek merkez valiliğine atandı. Çiftçi’den boşalan göreve İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Osman Bilgin, Hasan İpek’ten boşalan Sinop Valiliğine ise Sındıklı Kaymakamı Köksal Şakalar atandı. Ayrıca, Mülkiye Başmüfettişleri Hasan Şıldak Burdur Valiliğine, İbrahim Akın Kırşehir Valiliğine atandı.

Kararnamede, Kırklareli Valisi iken merkeze alınan Orhan Çiftçi, Erzurum Hınıs Kaymakamı iken Eylül 2005'de Malatya Vali Yardımcılığı görevine atanmış, zaman zaman da Vali Vekilliği yapan Çiftçi Temmuz 2009'da Sakarya'nın Ferizli Kaymakamlığı'na atanarak Malatya'dan ayrılmıştı.

İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanı iken Orhan Çiftçi'nin yerine Kırklareli Valiliği'ne atanan Osman Bilgin ise, 2007- 2009 yılları arasında Malatya Kale Kaymakamlığı, 2009- 2010 yılları arasında ise Malatya Vali Yardımcılığı görevinde bulunmuş, Malatya'dan Aydın Buharkent Kaymakamlığı'na atanması nedeniyle ayrılmıştı.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

FOTOĞRAF: Orhan Çiftçi 

FOTOĞRAF: Osman Bilgin

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız