SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Yem Fabrikasına Kaçak Et Baskını

0
Güncellendi - 2021-02-14 03:56:34
Eski Yem Fabrikasına Kaçak Et Baskını
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da jandarma ekiplerinin kullanılmayan eski bir yem fabrikasına düzenlendiği operasyonda ruhsatsız üretilen çok miktarda et ele geçildi. İşletme sahibine 30 bin 416 TL para cezası kesildi.

Malatya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Yeşilyurt ilçesine bağlı Dilek mahallesinde çalışmayan durumda bulunan bir yem fabrikasındaki hareketlilik üzerine bahse konu mekana girdi. Burada yapılan aramalarda fabrikanın soğuk hava deposunda ve eklentisinde izin ve ruhsat almadan et ve et ürünleri üretimi yapılarak piyasa sürüldüğü tespit edildi.

Hijyenin olmadığı depoda yapılan kontrolde, 41 kilo karkas et, 47 kilo işkembe, 30 kilo ayak (paça), 520 kilo kelle, 844 kilo iç yağ, 68 kilo kelle derisi, 270 kilo kulak, 28 kilo şırdan, 55 kilo baş burnu, 900 kilo büyükbaş kelle ele geçirildi.

Konu Cumhuriyet Başsavcılığına iletilirken, ayrıca Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlilerine de bilgi verildi. İşletme sahibi hakkında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlilerince, ‘Onaysız gıda üretimi yapmak’ suçundan 30 bin 416 TL idari para cezası kesilirken şüpheli 3 şahıs ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • abdullah (3 yıl önce)
    doğrudur ilk açılan fabrikalardan eski ama hala üretim yapıyor. fabrikadan ayrı bölge soğuk hava deposu kiracı kullanımında.
    0
    0
    Yanıtla