SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Karar Verenler Esnafın Durumunu Bilmiyorlar!"

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, salgın nedeniyle geçici süreliğine faaliyetlerine ara verilen işyerlerinin vergilerinin ertelenmesine ilişkin uygulamada mağdur esnafların listede yer almadığını belirtti ve “Karar verenler veya karar alanlar esnafın durumunu bilmiyor, Anadolu’da olup biteni görmüyorlar.” dedi.

Keskin yaptığı yazılı açıklamada;  “Hükümetimizden sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı mağdur olan esnaflarımıza yönelik vergi ertelenmesini talep ediyorduk. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile İçişleri Bakanlığının aldığı tedbirler kapsamında geçici süreliğine faaliyetlerine ara verilen işyerlerinin vergileri ertelendi. Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’ın sosyal medya hesabında yayınladığı listede Sinema salonu, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe, elektronik oyun salonu, bilardo salonu, lokal, çay bahçesi, halı saha, yüzme havuzu, hamam, sauna ve lunapark bu kapsama alınmıştır. Bu listede yer alan esnaflarımız mağdurdur, ama bu liste eksiktir.  2 dönemdir okullar uzaktan eğitim veriyor, öğrenci servisleri ve özel halk otobüsleri,  okul kantinleri ve kırtasiyeciler mağdur.  Taksiciler, minibüsçüler, berberler, güzellik salonları,  kuaförler,   eğlence sektörü, seyyar satıcı esnafı mağdur. Aslında küçük esnaf ve sanatkârın tamamı salgından dolayı mağdurdur.   Ne yazık ki 1 yıldır mağdur olan küçük esnaf ve sanatkarımız listede yer almamıştır.  1 yıldır okullar kapalı, servisçiden,  kantincilerden ve kırtasiyecilerden tam vergi isteniyor.  Aslında bu esnaflarımızın değil vergilerinin ertelenmesi, hiç vergi alınmaması gerekiyor. Karar verenler veya karar alanlar esnafın durumunu bilmiyor, Anadolu’da olup biteni görmüyorlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bu konuda eksik bilgi verildiğine inanıyorum.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuya el atmasını ve müjde vermesini bekliyoruz, bu konudaki inancımız sonsuz.” ifadelerini kaydetti.

Keskin, “Salgın kısıtlamasından direk zarar gören esnaf ve sanatkarlarımızın ve yanlarında çalışanların sosyal güvenlik prim ödemeleri ile vergi, elektrik, su, doğalgaz fatura bedelleri bir yıl süre ile faizsiz ertelenmesini talep ediyoruz.” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • malatyalı (3 yıl önce)
    20 yy oda başkanları anca böyle olur.nalınada mıhınada vurur.makamları gereksiz kılıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Esnaf (3 yıl önce)
    Esnaf küresel sermayenin karşısında yok olacak sizde oturacak koltuk bulamayacaksınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)
    Hayyam'a atfedilen meşhur Rubai şöyledir: "Bir elde kadeh, bir elde Kur'an; Bir helaldir işimiz, bir haram. Şu yarım yamalak dünyada. Ne tam kâfiriz , ne tam Müslüman" Şevket Bey bana artık bu rubaiyi hatırlatıyor. Kâh bir şeyleri eleştirirken kâh methediveriyor. Hem nalına vuruyor hem mıhına vuruyor. Başkan belli ki rahatsız ama "Cumhurbaşkanımız eksik bilgilendiriliyor," demekle yetiniyor. Eksik bilgilendirilmek o makamlarda bilgi alması gerekenin kusurudur; bunu bilmiyor mu? Klasik, sen iyisin de çevren kötü yanlaması. Bir esnafa yakışmıyor, şu dönemde yakışmıyor özellikle. Oysa esnaf dürüstlüğü, doğruluğu, adaleti temsil etmelidir; başkanı da buna göre konuşmalı. Bu ülkeye salgında reva görülenler hak değil, esnaf ezildi, ufalandı. Esnaf modeli değişince esnaf başkanı da değişmiş olabilir ama Allah aşkına Sayın Başkan, korkma. Biliyoruz, korku dağları bekler oldu bu memlekette ama İstiklal Marşımızın ilk kelimesini hatırla: KORKMA! Üç günlük dünyada Hızır paşalar unutulur ama Pir Sultanlar unutulmaz. Esnaf bitik, bitik. Çaresizlikten, ne yapacağını bilmediğinden ve o içindeki çocuksu umuda tutunduğundan açıyor çoğu dükkanını. Enflasyon ise herkesi vuruyor. İşsiz nüfus günden güne artıyor. Belki tutarsızlık ve korkudan değil de samimi olarak hem sevip hem sitem ediyorsun. Ona bir şey diyemem ama ülkeyi uçuşa geçiriyoruz diye ekonomiye rahmet okutan bir damadı oraya kim atamıştı? Bunları ve daha fazlasını bilen bir insan nasıl hâlâ sevebilir? Sen sevince beriki de sana bakıyor, sevmese de sever gibi yapıyor. Sonra başkaları onlara bakıp kara koyun olmamak için seviyor... Bu döngü, çocuk yüreğinde birinin cesursa "Kral çıplak" demesine ve artık kimsenin bunu inkar etmek istememesine kadar da sürecek. ..
    0
    0
    Yanıtla