SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ev Sahiplerini Üzmeyeceklerine İnanıyoruz"

0
Güncellendi - 2019-10-06 02:15:52
A- A+ PAYLAŞ

SURİYELİLERLE UYUM BULUŞMALARI TOPLANTISI.. Muhtarlar ve Suriyeli Mahalle Temsilcileri “Uyum Buluşmaları” toplantısı düzenlendi

Vali Aydın Baruş, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün Uyum Buluşmaları kapsamında düzenlenen toplantıya katıldı.

Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Aydın Baruş, Vali Yardımcısı Güher Sinem Büyüknalçacı, İl Göç İdaresi Müdürü Atilla Kölük, Muhtarlar ve Suriyeli Mahalle Temsilcilerinin katıldı.

Programda Vali Aydın Baruş yaptığı konuşmasında, “İl Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün Uyum Buluşmaları kapsamında düzenlediği toplantıda sizlerle bir araya gelerek ortak sorunlarınızı, problemlerinizi ilk elden, sizlerin sözcülüğü sayesinde vakıf olmak, yaşanan sorunlara çözüm yolları önermek anlamında yararlı bir toplantı olacağı kanaatindeyim.

Bizim toplumumuz çok cömert kapısı açık ve kendisine misafir olarak gelen insanlara daima misafirperverlik göstermiş bir toplum. Onun için Malatya halkına da buradan çok teşekkür etmek lazım. Bugün yaklaşık 30.000 civarında Suriyeli kardeşimiz Malatya'da yaşıyor. İnşallah Suriye'de güvenli bir ortam sağlanır, Türkiye'nin vermiş olduğu katkı ile Türkiye'nin çabalarıyla güvenli olan kardeşlerimiz vatan topraklarına kavuşurlar, temennimiz budur ancak güvenli ortam sağlanmadığı müddetçe Suriyeli kardeşlerimizin burada yaşaması bir mecburiyetten kaynaklanıyor. Suriyelilerin yoğun olduğu yaşadığı mahalle muhtarlıklarımızı sıklıklarla ziyaret ediyoruz. Onların ağzından mahallelerinde yaşanan sorunları ilk elden dinliyoruz. Öncelikle kültür olarak birbirine yakın bulunmakla birlikte günlük yaşamında Suriyeliler ile bizleri ayırt eden bir takım özellikler var.

Dışarıdan gelen her yabancı ile doğal olarak her insan endişeli olur, yanına komşu geldiği zaman tanımadığı bir insana karşı şüphe ile yaklaşır.

Önemli olan karşılıklı güven sayesinde bu huzurlu ortamı devam ettirmektir. Bu huzurlu ortamın devam etmesi de bizim Suriyeli kardeşlerimiz yaşamış olduğu mahallelerdeki toplumun sahip çıkması ile mümkün. Mahallelerde yaşayan toplum liderleri olarak sizlerden bunu bekliyoruz, mahallenizde yaşayan Suriyelilerin Türk vatandaşları ile uyum içerisinde yaşamasını, onları rahatsız etmemesini, günlük yaşamlarına engel teşkil etmemesini, birbirini mümkün olduğunca kısa sürede anlayabilmesi için çaba sarf etmenizi talep ediyoruz.

Dolayısıyla çaba sarf ederek birbirimizi anlamaya çalışacağız, birbirimizin değerlerini anlamaya çalışacağız. Birbirimizin yüzüne baktığımızda şüphe ile değil, sevgi ve kardeşlikle bakmayı öğreneceğiz.

Biz Malatya’mızda huzur ve güvenliğin hiçbir şekilde bozulmasını istemiyoruz. Dolayısıyla Malatya halkının da bu misafirperverliğinin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu misafirperverliği karşıda Suriyeli kardeşlerimizin de toplumlarına hakim olarak dikkatli davranacağını ve ev sahiplerini üzmeyeceklerine inanıyoruz.

Burada muhtarlarımızın ve Suriyeli kardeşlerimizin dile getirmek istediği hususları dinleyeceğiz ve çözüm yollarını konuşacağız” dedi.

Programda Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün hazırlamış olduğu Suriye uyruklu yabancılar hakkında “Doğru Bilinen Yanlışlar” ile ilgili sunum yapılması ve Mahalle muhtarlarıyla Suriyelilerin sorun ve taleplerinin dinlenmesi ile sona erdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • MALATYALI (4 yıl önce)
    ŞU SURİYELİLERLE İLGİLENDİĞİNİZ KADAR BU MEMLEKETİN HAS EVLATLARIYLA DA BİR İLGİLENSENİZ , MALATYADA HER GÜN ÇATIŞMA VAR , HER GÜN SİLAHLA , BIÇAKLA YARALAMALAR VAR , ÇOCUK PARKLARI OKUL ÖNLERİ UYUŞTURUCU PAZARINA DÖNÜŞMÜŞ BUNLARLA İLGİLENİN , BEN DEVLETİ YÖNETEN EN TEPEDEN EN ALT KADEMEYE KADAR HİÇ BİR YÖNETİCİYE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM
    0
    0
    Yanıtla
  • Ziya (4 yıl önce)
    Bırakın gitsinler kardeşim.memleketi ekonomikve siyasi açıdan yiyip bitidilerr.Misafirlik 3 gün bilemedin bir hafta olur.8 sene misafirlikmi olur?Bunlar ileride çok farklı sorunlara neden olacaklar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen katılıyorum sana..bunların ileride sorun olacağına siyasiler bizden daha iyi biliyor..ama neden göz yumuluyor anlamıyorum..mutlaka gönderilmeli hepsi.. kültürleri farklı dilleri farklı hiçbir şekilde bize benzemeyen kişiler ileride dediğin gibi tehlikeli yonlerinide gösterecekler..neden bu kadar fazla çocuk yapiyorlar? Amaç fazla olmak ve ileride diş göstermek
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre aslan (4 yıl önce)
    Acaba zengin semtlerinde Suriye'liler otursa bu konuşmalarda bulunanlar yine aynı şekilde destek verecek mi KARDEŞLİĞE ? Tuzu kuru olan sürekli konuşur
    0
    0
    Yanıtla
  • ensari (4 yıl önce)
    başlık dahil ırkçı bir haber olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (4 yıl önce)
    malatya bu hükümetin siyasetine %70 oy verdi.hatta bugün suriyelilerin kaldığı mahalleler %90 üzeri oy verdi.şimdi suriyeliler gitsin demek malatya ya yakışmaz.hatta dahada varsa gelsin demek bize düşer.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ağzınıza sağlık.bazan beter olalım diyesim geliyor yüzde 70 in ceremesini kalan yüzde 30 da çekiyor ne yazık ki.çok misafir seviyorsak saraylarda agirlayalim
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail (4 yıl önce)
    Valla biz istemiyoruz gitsinler memleketlerine
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Sayın valim ev sahipleri ne üzülecek 300 liralık evini suriyeliler 600 700 liraya kiraya veriyor. Aksine çok sevindiler fırsat buldular kendilerine ..Olan türk halkına oldu 2000 lira maaş al 700 lira kira ver .Suriyeli kardeşlerimiz sağolsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • VADANDAŞ (4 yıl önce)
    neyin barışı neyin kardeşliği .binlerce süriyelileri malatyaya doldurdunuz .adamların hayatları beleş.ama getirdikleri hastalıklar da cabası.bırakın kardeşliği bilmem neyi gönderin ülkelerine ne yapıyorlarsa yapsınlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    Yahu arkadaş gönderin şunları memleketlerine..kendi vatanına hayrı olmayanın bize mi hayrı olacak?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (4 yıl önce)
    Ya bırakın ya .gitsinler .yeter .
    0
    0
    Yanıtla